YEREL HABERLER - 22 Haziran 2017 Perşembe 11:45

Erzurum’da bayramda toplu taşıma ücretsiz

A
A
A
Erzurum’da bayramda toplu taşıma ücretsiz

Erzurum’da Ramazan Bayramı’nın birinci gününde toplu taşıma ücretsiz olacak.

Erzurum’da Ramazan Bayramı’nın birinci gününde toplu taşıma ücretsiz olacak. Bayramın birinci günü Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsleri, özel halk otobüsleri ve şehir içi hattında çalışan minibüsleri vatandaşlar ücretsiz olarak kullanacak. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce özellikle maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar da düşünülerek alınan karar doğrultusunda bayramda yapılacak eş, dost ve akraba ziyaretlerinin rahatlıkla gerçekleştirilebilmesi sağlanacak.


“Bayram namazı sonrası mezarlıklara araç kaldırılacak”


Bayram namazına müteakip vatandaşların yapacakları mezarlık ziyaretleri için şehir merkezinde bulunan 60 camiden bayram namazı sonrası mezarlıklara otobüs kaldırılacak. Bu nedenle şehir içerisinde toplu taşıma seferleri 07.30 itibariyle başlayacak. Mezarlık ziyareti sonrası dönüşler için araçlar mezarlıklarda hazır bekletilecek. Yetkililer, vatandaşların Bayram süresince toplu ulaşım ile ilgili karşılaştıkları sorunlar için Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi 444 16 25, Uydu Takip Merkezi 344 16 25 ile İstasyon Sevk İdare Merkezi’nin 344 16 19 numaralı telefonlarını arayarak şikâyet ve taleplerini bildirebileceklerini belirtti.


Erzurum’da Ramazan Bayramı Namazı sonrası mezarlık ziyaretleri için şu camilerden araç kaldırılacak: “Ulu Cami, Suat Aslan Cami, Abdülhamithan Cami, Lalapaşa Cami, Yıldızkent Tokiler Cami, Hamidiye Cami, Narmanlı Cami, Selimiye Cami, Tufanç Kardeşler Cami, Caferiye Cami, Yunus Emre Cami, Mustafa Çelik Cami, Mehmet Zahit Kotku Cami, Muhammet Lütfü Efendi Cami, Edip Somunoğlu Cami, Hz. Ebubekir Cami, Gürcükapı Cami, Sanayi Siteler Cami, Nişancı Cami, Gez Cami, Keresteciler Cami, Şükrüpaşa Cami, Muhittin Arabi Cami, Yıldırım Beyazıt Cami, İbrahim Hakkı Cami, Çırçır Cami, Sanayi Yeni Cami, Osman Bektaş Cami, İbrahim Paşa Cami, Dadaşkent Merkez Cami, Palandöken Cami, Dere Cami, Bilal-i Habeş Cami, Hazreti Osman Cami, Köşk Cami, Vehbi Efendi Cami, Rabia Hatun Cami, Üniversite Kalemli Cami, Hüseyin Efendi Cami, Halit Paşa Cami, Hacı Ahmet Baba Cami, Mustafa Bakan Cami, Hilalkent Cami, Ebu İshak Cami, Ilıca Adalar Cami, Cemaliye Cami, Hacı Salih Efendi Cami, Ömer Nasuhi Bilmen Cami, Çamlık Cami, Solakzade Cami, Ferah Cami, Pir Ali Baba Cami, Güneş Cami, Ilıca Çarşı Cami, Şehitler Cami, Yıldız Cami, Ilıca Merkez Cami, Kavak Cami, Millet Cami, Ilıca Fidanlık Cami ve Köse Ömer Cami.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.