YEREL HABERLER - 27 Temmuz 2017 Perşembe 14:21

Yakutiyespor, BAL Ligi için toplu imza attı

A
A
A
Yakutiyespor, BAL Ligi için toplu imza attı

Yakutiyespor Kulübü, BAL ligi için hazırlıklarını sürdürüyor.

Yakutiyespor Kulübü, BAL ligi için hazırlıklarını sürdürüyor. Lig için kadro oluşturan Yakutiyespor, amatörden gelen futbolcularına TEDAŞ 12 Martspor ile Artvin Spor’dan takviye yaptı. Toplu imza töreni düzenleyen Yakutiyespor Başkanı Ferhat Mergan, "Erzurum gençliğinin önünü açmak, başarının gelebileceğini göstermek amacındayız. Çocuklarımızın önünün açılmasını sportif başarıdan daha fazla önemsiyoruz. Attığımız imzalar, onların geleceğine atılan imzalardı" dedi.


Erzurum futbolunda kurumsallaşmayı sağlayan, alt yapı için önemli yatırımlar yapan Yakutiyespor, önümüzdeki sezon kendini göstereceği BAL Ligine hazırlıklarını sürdürüyor. Amatörde şampiyon olan takımdan Enes Eren,Yusuf Çolkan, Halim Bayram, Muhammet Köşedar, Bülent Dinç, Haktan Köseoğlu, Habip Şimşek, Onur Dursun, Hüseyin Yılmaz, Burak Kütükçü, Oktay Altun,Taha Kayışyapar, Furkan Çimen, Fırat Dinç, Ümitcan Şimşek, Enes Hurşit’in yanına Aras 12 Mart Spordan Ömer Sevimli (Yakutiyespor alt yapı sporcusu),Muhammet Karakaya, Akif Dursun, Arif Korkmaz ile yine altyapıdan Artvin Hopa Spor’a gönderilen Süleyman Aydın BAL Ligi takımını oluşturacaklar.


BAL Ligi futbolcuları için Yakutiyespor, toplu imza töreni düzenledi. Kulüp Başkanı Ferhat Mergan, imza töreninde futbolculara "Bu imzaları biz sizin için atıyoruz, değerlendirin, 1. Lig ve Süper Lige ulaşmak için vitrin yapın. Sportif başarıyı biz sizin için istiyoruz" ifadelerini kullandı. İmza atan futbolcular ise Başkan Mergan’a şampiyonluk sözü verdiler. Yakutiyespor 2016-2017 futbol sezonunu büyükler kategorisini namağlup şampiyon olarak Bölgesel Amatör Ligde Erzurum’u temsil etmeye hak kazanmıştı. Yakutiyespor’un BAL Liginde Kurtulay Öksüz, Muzaffer Aksakal, Emrah Gacır, YAsin Yıldırım, İlyas Turan, Sedi Deniz’den oluşan teknik ekip çalıştıracak.


Mergan, "Gençlerin önünü açmak istiyoruz"


Erzurum futbolunda kurumsallığı yakalayan ender kulüplerden olan Yakutiyespor’un Başkanı ve Yakutiye Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Mergan, Erzurum’dan büyük takımlara ulaşan yola ihtiyaç olduğunu söyledi. Yakutiyespor’un 9 yaşından itibaren çocukları izleyerek futbola kazandırdıklarını ifade eden Mergan, "Alt yapı için ciddi yatırımlarımız oldu. Belediye Başkanımız Ali Korkut’da bu bağlamda bize sürekli destek verdi. Bizim amacımız, kulüpçülük yapmak falan değil. Elbette yaptığınız işte başarıyı ararsınız, bunun ötesinde aradığımız ise Erzurum’un çocuklarının batıya açılmasına zemin hazırlayabilmektir. Futbolun her alanında yer alan biri olarak biliyorum, Anadolu’nun çocukları büyük takımlara ulaşamıyorlar. İşte bizim hedefimiz, bu yolu, köprüyü kurabilmektir. Çok sayıda yetenekli genç için köprü olabildik. Göztepe, Sivasspor, Kasımpaşa gibi birçok büyük kulüp bizden futbolcu aldı. 4 büyüklerin alt yapısına yetenekli çocuklarımızı ulaştırabiliyorsak, yetenekli gençlerimiz batılı kulüplerde yer bulabiliyorsa, bizim için en büyük başarıdır.


BAL Ligi, bu anlamda bizim için önemli. Futbolcularımıza söylüyorum. Başarı kendiniz için. Kendinizi gösterin, yarınlar sizin olsun" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Yaz aylarının gelmesiyle bacak estetiğine ilgi arttı Gaziantep’te özel bir hastanede görev yapan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzman Dr. Hayati Deniz, yaz aylarının gelmesiyle bacak estetiğine ilginin arttığını söyledi. Bacak estetiği, günümüzde özellikle kadınlar arasında büyük bir ilgi görmektedir. Yaz aylarının gelmesiyle etek giymek isteyen kadınlar için şeffaf çoraptan kurtulma isteği oldukça yaygınlaştı. Bu alanda yapılan estetik işlemler ile ilgili bilgi veren Dr. Deniz, “Bacakların görünümünü iyileştirmeyi amaçlar. Özellikle bacak eğrilikleri, sarkmalar ve selülit gibi görüntü bozukluklarına yönelik nd yag lazer ve ıp yag lazer uygulamaları, bacakları ilk günkü gibi taze ve canlı hale getirebilir” dedi. “Bu işlem çok kolay bir şekilde yapılabiliyor” Bacak estetiğiyle ilgili bilgi veren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzman Dr. Hayati Deniz, “Bacak bildiğimiz üzere motor fonksiyonları yani yürüme hareket fonksiyonu olan bir organdır. Bacak aynı zamanda dış görüntüsü olan çok önemli bir organımız. Özellikle kadınların çok önemsediği bacak estetiği günümüzde çok araştırılmakta. Bu konuyla ilgili bacak eğrilikleri, bir takım sarkmalar bunlara yönelik germe işlemleri ve dolgu işlemleri çok yapılmaktadır. Ancak bacak üzerindeki kılcal damarların ya da selulitlerin görüntü bozukluğu genellikle çok kolay yok edilmemektedir. Bunlarla ilgili en gelişmiş nd yag lazer ve ıp yag lazer uygulamalarıyla bacaklarınız ilk gün ki gibi yani yeni doğmuş gibi olur. Bu işlem çok kolay bir şekilde yapılabiliyor” ifadelerini kullandı. “Bacak estetiğine çok yoğun ilgi var” Bacak estetiğine yoğun ilgi olduğunu söyleyen Dr. Deniz, “Bacak estetiğine çok yoğun ilgi var. Malum yaz aylarındayız ve kadınlar etek giyinmek istiyor. En büyük sorunlardan bir tanesi şeffaf çoraptan kurtulma isteğidir. Bu alan çok yeni bir alan. Kalp damar cerrahlarımızın birçoğu kalp ameliyatları, diğer damar açma ameliyatları çok yoğunlaştığımızdan varislere çok fazla yönelemiyoruz. Bu estetikte kalp ameliyatı kadar önemlidir. Bacak estetiği çok önemlidir. Çünkü tüm düşüncemiz ve beynimiz o ciltteki görünen bir damar oluyor. Bunlardan saniyeler içerisinde kurtulmak mümkün. İğnesiz, acısız bir işlem. Çorap giymediğimiz için bacaklarımız daha rahat nefes alıyor. Özgüvenli yürüyebiliyoruz. Cildimiz daha canlı bir görüntü oluşturuyor. Biz işlem öncesinde sorun ne onu buluyoruz. O sorunu da tedavi ediyoruz” şeklinde konuştu. “3 gün içerisinde güneşe rahatça çıkılabilir” İşlem sürecinin oldukça kısa olduğunu belirten Dr. Deniz, “İşlem bittikten sonra 3 gün içerisinde güneşe rahatça çıkılabilir. Burada önemli olan hastanın ten rengidir. Hastanın ten rengine göre cihazlar ayarlanıyor. Daha sonrasında ise tüm tedaviler yapılıyor. Hasta seçimi yapılmıyor. Vücutta rahatsız olunan tüm lekeleri yapma olanağımızda mümkündür” diye konuştu.
Ankara Kimlik dolandırıcılığı gerçeği trafik cezasından ortaya çıktı Ankara’da yaşayan Rümeysa Sivri Nalbat, hiç gitmediği Bitlis’ten gelen trafik cezası hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara’da ikamet eden ev hanımı Rümeysa Sivri Nalbat’a 34 BEM 307 plakalı otomobilden Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) cezası geldi. Nalbat’ın girişimleri neticesinde aracın kiralık olduğu ortaya çıktı. Adını haritalardan bilen, hayatı boyunca hiç Bitlis’e gitmeyen ve kullanmadığı araç ile kendisine trafik cezası gelmesini şaşkınlıkla karşılayan Nalbat, ceza ile ilgili suç duyurusunda bulundu. Hayatından hiç Bitlis’e gitmediğini ve araç kiralamadığını söyleyen Rümeysa Sivri Nalbat, "19 Nisan Cuma günü evimize bir ceza geldi. Bitlis’te Güroymak’ta bir ceza yediğim yazıyordu. Cezayı araştırdığımızda benim kimliğim adına bir araç kiralandığı ortaya çıktı. Hayatımda Bitlis’e gitmedim ve böyle bir araç kiralamadım. Onun için de bugün gelip bir suç duyurusunda bulunduk. Benim TC kimlik numaramdan ve ismim adresim yazıyordu. Bitlis’te bir araç kiraladığım yazıyordu. Ceza makbuzuna baktığımızda ceza 9 Mart’ta gelmiş görünüyor ve 9 Mart’ta ben evimdeydim. Ayrıca ben kimliğimi hiçbir zaman kaybetmedim. Kimliğim her zaman yanımdaydı. Hayatımda hiçbir zaman Bitlis’e gitmedim" dedi. Eşi Enes Nalbat ise, eşinin adına gelen ceza hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek, sahte kimliğin herhangi bir olaya karışmadan bu olaydan kurtulmak istediklerini belirtti.
Kayseri Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kentin 7 farklı bölgesinde emekli vatandaşlara yönelik 22 bin 647 başvurunun yapıldığı toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesi için kuralar 30 Nisan’da noter huzurunda çekilecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla, Kayseri’deki emekli vatandaşların günlük hayatın stresinden uzaklaşmalarına ve keyifli, sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmak için kente kazandırılan hobi bahçelerinde kura çekimi, 30 Nisan’da gerçekleşecek. Büyükşehir Belediyesi, Altınoluk Hobi Bahçesi’nde 230 adet, Beştepeler Hobi Bahçesi’nde 204 adet, Karpuzatan Hobi Bahçesi’nde 703 adet, Cırgalan Hobi Bahçesi’nde 462 adet, Selçuklu Hobi Bahçesi’nde 569 adet ve Şeker Hobi Bahçesi’nde birinci kısım 144 adet ve ikinci kısım 231 adet olmak üzere toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesini hayata geçirdi. 3 Nisan itibariyle başlayan ve 23 Nisan’da sona eren müracaatlarda, 7 farklı bölgede toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesi için, 22 bin 647 başvuru yapıldı. Hobi bahçesi için kuraya hak kazanan vatandaşlar, 30 Nisan 2024 Salı günü saat 10.00’da Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi, Basketbol Sahası’nda kura çekimine katılacak. Büyük salonda, dev ekranda, noter tarafından dijital olarak çekilecek kurayı izlemek isteyen vatandaşlar, kura çekimini yerinden takip edebilecek. Saat 10.00 ile 10.40 arası Altınoluk Hobi bahçesi çekilişi ile başlayacak kura çekim töreni, saat 10.40-11.20 arası Beştepeler Hobi bahçesi çekilişi, saat 11.30-12.50 arası Cırgalan Hobi bahçesi çekilişi, saat 13.20-15.20 arası Karpuzatan Hobi bahçesi çekilişi, saat 15.30-17.10 arası Selçuklu Hobi bahçesi çekilişi, saat 17.10-17.35 arası Şeker Hobi bahçesi 1. Kısım çekilişi ve saat 17.35-18.15 arası Şeker Hobi bahçesi 2. Kısım çekilişi ile devam edecek. Kurayı takip etmek isteyenler, belirlenen kura çekim saatlerine göre salona gelebilecek ve beklemelerine gerek kalmayacak. Vatandaşlar, kura çekimini, Büyükşehir Belediyesi Facebook sosyal medya hesabından canlı yayın ile takip edebilecek. Büyükşehir Belediyesi, hobi bahçeleri ile emekli vatandaşlara, hem doğayla iç içe bir yaşam imkânı hem de sosyal bir etkileşim ortamı sunuyor.