- 23 Ağustos 2017 Çarşamba 12:30

ASP İl Müdürlüğü personeline kriz yönetimi eğitimi

A
A
A
ASP İl Müdürlüğü personeline kriz yönetimi eğitimi

Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğünde kurum ve kuruluşlardaki personele hizmet içi eğitim verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğünde kurum ve kuruluşlardaki personele hizmet içi eğitim verildi.


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde düzenlenen eğitim programına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, ASP Şube Müdürleri Cevat Çimen, Süleyman Duman ve kuruluşların çalışanları katıldı.


Bir süre yurt dışında çalışan Sosyal Hizmet Uzmanı Ahmet Sarılı tarafından kriz yönetimi eğitimi verildi.


Kriz yönetiminin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü gibi önemli kurumlarda kriz yönetiminin büyük önem arz ettiğini belirten Sarılı, “Krizler, bir kuruluşun itibarı, hatta varlığını sürdürebilme konusunda ciddi tehdit oluşturan durumlardır. Herhangi bir durum, kuruluşunuz için bir kriz oluşturabilir. Krizi atlatmakta, iletişim çok önemlidir. İvedilikle harekete geçerken iletişim kanallarının doğru kullanılması, krizin ufak, önemsiz bir sorun olarak kalmasını sağlayabilir. Tam tersi bir durum ise krizi hiç yoktan büyütebilir” dedi.


Eğitim programı sonunda Sarılı, katılımcıların sorularını yanıtladı.


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlbaş ise Sarılı’ya teşekkür ederek, eğitimlerin devam edeceğini ifade etti.


İlbaş, çalışanların mesleki becerilerinin artmasında hizmet içi eğitimlerin önemli bir yer edindiğini ifade ederek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanlarının önemli sorumlulukları olduğunu söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Bakan Yardımcısı Polat: "Yanan alanlarla ilgili spekülasyonlar devam ediyor" Orman yangınlarına ilişkin her sezon basın ve sosyal medya üzerinde spekülasyonlar yapıldığı ifade eden Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Albülkadir Polat, orman alanlarının anayasa ile korunduğunu hatırlattı. Ayrıca Bakan Yardımcısı Polat yurt genelinde gerçekleştirilecek olan “Orman Benim” kampanyasına vatandaşları davet etti. Bir dizi ziyaret kapsamında Denizli’ye gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdülkadir Polat, Denizli Orman Bölge Müdürlüğünü de ziyaret etti. Şube müdürleri ve personel ile selamlaşan Bakan Yardımcısı Polat, ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 25 binden fazla ateş kahramanlarıyla yeşil vatanda gece gündüz demeden mücadeleyi sürdürdüklerini ifade eden Bakan Yardımcısı Polat, orman yangınlarının yüzde 90’ının insan kaynaklı, yüzde 10’unun ise doğa olaylarıyla gerçekleştiğini hatırlattı. Orman yangınlarına müdahale eden ekip ve araç sayılarını paylaşan Bakan Yardımcısı Abdülkadir Polat, “105 helikopterimiz, 26 uçağımız ve 14 İHA’mız mevcuttur. Yer unsurlarımız ise arazözlerimiz, iş makinalarımız ile 5 bin adeti bulmuştur. 25 ülkenin orman yangın görevlilerini Antalya’da Uluslararası Yangın Eğitim Merkezimizde eğitiyoruz. Orman gönüllüsü olmak için bize başvurmalarını, eğitim almalarını ve yangınlarda yararlı olmalarını istirham ediyorum. Orman gönüllerimiz sertifikalandırılarak özel statüyle orman yangınlarında görevlendiriliyor. Bunların sayısı ülke çapında 122 bin, Denizli özelinde 2 bin 600’e ulaşmış durumda” dedi. “Yanan alanlarla ilgili spekülasyonlar her sezon açıklanmasına rağmen devam ediyor” Yangın sezonunda yanan alanlara ilişkin sosyal medya ve basın aracılığıyla spekülasyonların sürdüğünü vurgulayan Bakan Yardımcısı Polat, “Sosyal medya ve basında yanan alanların yerine ne yapılacağı ile ilgili her sezonda açıklanmasına rağmen spekülasyonlar devam ediyor. Ranta kurban edileceği, otel yapılacağı, alışveriş merkezi yapılacağı her yangın döneminde dile getiriliyor. Oysa gerek anayasamız gerekse yasalarımızda açıkça belirtildiği gibi yanan orman alanında ağaçlandırma dışında hiçbir işlem yapılamaz” ifadelerini kullandı. “Hepinizi yarın Orman Benim kampanyasına davet ediyorum” Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Orman Benim” kampanyasına vatandaşları davet eden Bakan Yardımcısı Polat, ”Orman yangınlarına karşı Tarım ve Orman Bakanlığı olarak kampanya başlattık. Muğla merkezli 81 vilayette STK’larımızın, öğrencilerimizin, katılmak isteyen herkesin katılımıyla ormanlardaki yanıcı maddeleri orman dışına çıkarma organizasyonu yapılacaktır. Bu sembolik hareket bir farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştiriliyor. Hepinizi yarın Orman Benim kampanyasına davet ediyorum. Vatandaşlarımızdan ormanlarda yangınlara sebebiyet verebilecek her türlü etkene karşı duyarlı olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Bursa Yeniceköy Mahallesinde yeni yollar açılıyor İnegöl Belediyesi, şehrin gelişim bölgelerinden olan Yeniceköy Mahallesinde imar yolları açma çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede bölgede 870 metre uzunluğunda 4 ayrı sokak açılıyor. Şehrin dört bir bölgesinde yatırım ve hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, Yeniceköy Mahallesinde yeni imar yolları oluşturuyor. Nüfusu hızla artan şehrin ihtiyacına cevap verecek yeni cadde ve sokaklar oluşturulması adına Fen İşleri Müdürlüğü hummalı bir çalışma sürdürürken, bu kapsamda bölgede 870 metre uzunluğunda 4 yeni sokak açılıyor. Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki heyetle birlikte Yeniceköy Mahallesinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Burada bir açıklama yapan Başkan Taban, “Bugün Yeniceköy Mahallemizde devam eden çalışmalarımızı yerinde incelemek üzere bir aradayız. Bu vesileyle mahallemizde yeni seçilen muhtarımıza ve azalarımıza da hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından bölgede çalışmalarımız devam ettiriliyor. Yeni inşaat yapmak isteyen vatandaşlarımızın imar izni aldığı bölgelerde bizler de onların yol ihtiyacını karşılamak adına çalışmalar yapıyoruz” dedi. Yapılacak çok iş olduğuna da vurgu yapan Taban, şöyle devam etti; “Bölgemiz gelişmekte olan bir bölge. Yapılacak çok işimiz var burada. Bir taraftan Yeniceköy Mahallemizin içerisinde devam eden içme suyuyla ilgili ve kısmi olarak UEDAŞ gibi diğer kurum ve kuruluşları ile şirketlerin de yapması gereken çalışmalar var. Biz bugün özelinde burada Saatçi Sadettin Caddesi, 753, 754 ve 756’ncı sokaklar olmak üzere 4 sokakta 870 metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde yolların açılmasını sağlıyoruz. Yine Fen İşleri Müdürlüğümüz burada 8700 metreküp kazı yaparak dolgu malzemesi uygulayacak. Yaptığımız çalışmalar bununla sınırlı değil. Burada başkaca ihtiyaçlar da var. Vatandaşlarımızın eksik gördüğü, tamamlanamamış ne hizmet varsa bunları gidermek için el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz. Bölgede hem İnegöl hem Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı çalışmalar var. Tüm çabamız ve gayretimiz bunları en hızlı şekilde yapabilmek. Emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”