GENEL - 19 Ekim 2017 Perşembe 11:50

ER-VAK gençlerinden duyarlı davranış

A
A
A
ER-VAK gençlerinden duyarlı davranış

Erzurum Kalkınma Vakfı Gençlik Komisyonu (Er-Vak Gençlik), bakımsızlıktan çöplüğe dönüşen tarihi Yanıkdere Şehitliğini temizlemek için etkinlik düzenledi.

Erzurum Kalkınma Vakfı Gençlik Komisyonu (Er-Vak Gençlik), bakımsızlıktan çöplüğe dönüşen tarihi Yanıkdere Şehitliğini temizlemek için etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan Er-Vak gönüllüleri karşılaştıkları manzara karşısında şaşkına döndüler. Bu durumun 1918 yılında Ermeniler tarafından katledilenlerin ruhlarına saygısızlık olduğunu belirttiler. Er-Vak gönüllüleri şehitlerin hatırına Yanıkdere Anıtının etrafını temizlediler.


Erzurum Kalkınma Vakfı gönüllüleri masum insanların katledildiği Yanıkdere Şehitliği’nin belediye tarafından temizlenmesini istediklerini ifade ettiler. Ayrıca Erzurum halkının da konuyla ilgili bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladılar. Şehitlik yakınlarında yaşayan vatandaşlar da bu mekânın çöplüğe dönüşmesinden şikâyetçi olduklarını dile getirdiler.


Çöpler arasında içki şişeleri de vardı


Gençlik Komisyonunun düzenlemiş olduğu Yanıkdere Şehitliğini temizleme etkinliğine katılan gönüllüler en fazla çöpler arasındaki içki şişelerinden rahatsız olduklarını ifade ettiler. Ayrıca çöpler arasında mermi kovanları, yakılmış lastik kalıntıları ve diğer plastik atıkların da bulunması dikkat çekti.


Burada olduğumuz için mutluyuz


Er-Vak Gençlik gönüllüleri Erzurum için büyük bir öneme sahip olan Yanıkdere Şehitliğinin halka duyurulmasına vesile olmaktan memnun olduklarını ifade ederek, “Boşa geçen çok zamanımız var; bu zamanı tarihimizle ilgilenerek geçirmek bize manevi huzur veriyor” şeklinde konuştular.


Üç bin masumu katlettiler


20 Şubat 1918’de yoğun kar yağışı sebebiyle yolların kapandığını bahane eden Ermeni askerleri şehirden topladıkları insanları vagonlara doldurmuştu. Tren Yanıkdere Köprüsüne gelince elleri bağlı olan halk kafalarına baltalarla vurularak dereye itildi. Katledilen insanların çığlıklarının duyulmaması için trenler sürekli siren çalıyordu. Bu şekilde üç bin masum insanın canına kıyılmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü...O anlar cep telefonu kamerasında İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının arından yaşanan kutlamaların devamında kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar doyasıya takımlarının bir üst lige çıkışını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Motosikletle kavganın arasına dalıp, kaskıyla vurmaya başladı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer aldı. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi. (Mİ-