SAĞLIK - 24 Ekim 2017 Salı 10:52

Cildin nemsiz kalması vücutta çatlaklara sebep oluyor

A
A
A
Cildin nemsiz kalması vücutta çatlaklara sebep oluyor

Cildin nemsiz olması vücutta çatlak oluşmasına sebep olduğunu belirten Dr.

Cildin nemsiz olması vücutta çatlak oluşmasına sebep olduğunu belirten Dr.Emrah Çinik, ciltte oluşan çatlakların da estetik açıdan kaygı oluşturduğunu söyledi.


Çinik Estetik Kliniğinden Doktor Emrah Çinik, “Özellikle hamilelik, kilo alıp verme ve cildin nemsiz kalması gibi durumlarda ortaya çıkan cilt çatlaklarına müdahale edilmezse daha fazla gözünüze batacak ve kendinizi kötü hissetmenizi sağlayacaktır. Ancak çatlak tedavisi ile çatlaklardan kurtulmak ve hayalinizdeki bir cilde kavuşmak mümkündür” dedi.


Çatlakların cilt ve cilt altı dokunun yırtığı şeklinde olduğunu kaydeden Dr. Çinik, “Kötü izlere neden olan çatlakların görünümünü azaltmak ve daha estetik bir hale getirmek için çatlak tedavisi uygulanmaktadır. Bu tedavi ile mükemmele yakın bir sonuç almak mümkün olduğu gibi, izler gibi çatlakların da tam olarak silinmeyeceğini belirtmek isteriz. Çatlakların oluşumu özellikle vücudun ani değişim gösterdiği dönemlerde gerçekleşmektedir. Ağır egzersizleri, gebelik ve kilo alıp verme gibi durumlar bunlardan bazılarıdır. Çatlak oluşumu vücudun birçok bölgesinde olabilmektedir. Çatlak sorunu yaygın bir problemdir. İlaçla tedavisi yetersiz olan çatlaklarda lazerle çatlak tedavisi uygulaması yapılmaktadır. Lazerle çatlak tedavisinde amaç kollajen ve elastik lif yapımını onarmaktır. Böylelikle cilt kendi kendini yeniler ve çatlak görünümü de azalır” ifadelerini kullandı.



“Çatlak tedavisi tüm bölgelere uygulanabilir”


Çatlak tedavisinin vücutta çatlakların olduğu tüm bölgelerde uygulanabildiğini ifade eden Dr. Çinik, “Bacaklar, koli koltuk altı, baldır, göbek ve dekolte bölgeleri uygulama yapılan alanlardan bazılarıdır. Çatlak tedavisinin ardından deride uygulanan bölgeye göre 1-10 gün arasında bir kızarıklık görülmektedir. Aynı zamanda bu kızarıklığa kabuklanma da eşlik etmektedir. Ancak 10 günün sonunda çatlakların renginde açılma olduğu ve daha az görüldüğü gözlemlenmektedir” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Üreme öncesi carettaların yuva yaptığı sahili öğrenciler temizledi Akdeniz’in simgesi caretta carettaların yumurtalarını bırakmak için kumsala çıkmaya başlayacak olması nedeniyle Mersin’in Erdemli ilçesinde öğrenciler, üreme alanlarını temizledi. Dünyada iribaş deniz kaplumbağası (Caretta caretta) ile yeşil deniz kaplumbağalarının (Chelonia mydas) en önemli üretim merkezleri arasında Mersin’de yer alıyor. Mayıs ayından itibaren Temmuz’a kadar anaç kaplumbağalar tarafından yumurtaların bırakılacak olması nedeniyle her yıl olduğu gibi bu sene de belirli aralıklarla sahillerde temizlik yapılıyor. Bu çerçevede Arpaçbahsiş Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri de her yıl yaklaşık 300 kaplumbağanın yumurta bıraktığı Erdemli Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünün 3 kilometrelik sahilinde temizlik çalışması gerçekleştirdi. Daha çok odun parçaları ve plastik atıklarla karşılaşan öğrenciler, tek tek onları topladı. Deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanında olduklarını belirten öğretmenlerden Serdar Kuş, "Türkiye’de bu yumurtlama alanlarının çok az sayıda olduğunu biliyoruz. Alata sahili de carettalar için geniş bir alan. Bizler de öğrencilerimizle beraber buraya gelerek temizlik yapmak istedik. Çünkü carettalar hassas hayvanlar, atıkların onlara engel olacağını düşündük" dedi. Temmuz ayından itibaren de yavruların yumurtadan çıkacağına dikkat çeken Kuş, alanın temiz kalmasının önemine değindi. Arkadaşlarıyla birlikte temizlik çalışmasına katılanlardan lise son sınıf öğrenicisi Ayşenur Başkurt ise deniz kaplumbağalarının bu bölgeye yumurtalarını bırakarak yeni bir neslin devamını sağladığını kaydetti. Öğrencilerden ise Melih Buğra Özçelik de, "Deniz kaplumbağaları için çok önemli bir yer alan Alata Sahili’ni temizliyoruz. Daha önce bu bölgeyi gezmiştik, bir katkımız olsun diye tekrar geldik. Dal parçaları, plastik atıklar o hayvanları çok zora sokuyor" diye konuştu.