GENEL - 15 Aralık 2017 Cuma 14:36

Karakaya 16 aylık süreci değerlendirdi

A
A
A
Karakaya 16 aylık süreci değerlendirdi

Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yücel Karakaya, 7 ocak tarihinde yapılacak olan genel kurul öncesi görev yaptığı 16 aylık süreci ele aldı.

Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yücel Karakaya, 7 ocak tarihinde yapılacak olan genel kurul öncesi görev yaptığı 16 aylık süreci ele aldı. Başkan Karakaya, “Üyelerimizin sorunlarını en asgariye indirmek için yoğun çaba sarf ettik ve hedeflerimizin büyük bir kısmını yakaladık” dedi.


Erzurum Şoförler eve Otomobilciler Odası Başkanlığına 29 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul ile seçilen Yücel Karakaya, “Türkiye genelinde ses getirecek bir hizmete imza atarak Ticari Taksi Plaka değişikliğine gidip adeta ilimizdeki Ticari Taksi İşletmeciliğinde devrim niteliğinde bir karar almış olduk. Büyükşehir Belediyesinin kayıtlarında 2075 adet olan Ticari Taksi Plaka sayısını 690 adete düşürerek atık vaziyette kullanılmayan yaklaşık 1400 adet plakanın iptal edilmesini sağladık. Bu iptal olan Plakalarla birlikte başı, sonu belli olmayan Ticari Taksi sayısını ortaya çıkararak tüm taksici esnafımızın bu işi yapan kaç tane meslektaşı olduğunu bilmesini sağladık. Büyükşehir Belediyesinde, Ticari Taksi Plaka satışını almış olduğumuz kararlarla durdurup şehrimizdeki nüfus oranına göre Plaka sayısı olmasını sağladık. Yaptığımız yoğun çalışmalar neticesinde Ticari Taksi İşletmeciliğini Şahlandırarak bir telefon parası etmeyen 500,00 TL- 1000,00 TL olan plaka ücretini Büyükşehir Belediyesinde almış olduğumuz kararla taban fiyatını önce 25 bin tl olan plaka satış bedelini dana sonra 50 bin tl’ye çıkardık. Plak satışını sadece Mevcutta Plaka sahibi olan esnafımızın yapmasını sağladık. Taksici Esnafımızı hak ettiği yerlere çok geç de olsa getirir olduk. Daha önce Ticari Taksi durakları için ödenen Durak işgaliye ücretlerini yüzde 30 oranında indirerek Taksici Esnafımızın bütçesine büyük katkı sağlamış olduk. Aynı şekilde Taksici Esnafımızın ödediği Araç Uygunluk ücretlerini, Büyükşehir Belediyesi Ticari Taksi Devir Ücretlerini de düşürerek Taksici Esnafımıza maddi anlamda büyük destekte bulunduk. Ticari Taksi İşletmecisi Esnafımız dışında Okul ve Personel Taşıyıcılığı yapan Servisçi Esnafımızın da 80.000,00 TL olan plaka değerlerini Büyükşehir Belediyesinde yapmış olduğumuz yoğun görüşmeler neticesinde 120.000,00 TL’ye çıkararak Servisçi esnafımızın da sahip olduğu Plakaları hak ettiği değere ulaştırmış olduk. Bunun dışında Servisçi Esnafımızın da Büyükşehir Belediyesine ödediği Uygunluk ve devir ücretlerini yarı yarıya düşürerek maddi anlamda ciddi katkılar sağladık. Halk Otobüsü işletmecisi esnafımızı da Ukome komisyonda da temsil ederek aylık kazançlarını arttıracak kararlara imza attık. Kamyoncu ve nakliyeci esnaflarımızla sık sık istişareler yaparak sorunlarının çözümü için siyasilerimiz ile bütünlük içerisinde çalışmalar gerçekleştirdik. Korsanla mücadelede çok etkin adımlar atıldı. Yine üyelerimiz için ücretsiz çekici hizmetini ortaya koyduk. Yolda kaza yapan veya araçları bozularak mahsur kalan üyelerimize ücretsiz çekici hizmeti sunmayı ihmal etmedik. Üyelerimizin her daim yanında olmaya çalıştık. Gerek düğünlerde gerekse cenazelerde üyelerimizi yalnız bırakmadık. Görevimizin bilincinde, üyelerimizin yüzünü güldürecek daha birçok projemizin olduğunu da hatırlatmak isterim. Laf veya dedikodu değil hizmetlerimiz ile üyelerimizin karşısına çıkmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Osman Zeki Korkmaz: “Şimdiden zihinsel olarak kimsenin tatile çıkmaya hakkı yok” İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, Adana Demirspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Üç hafta sonra lig bitecek ama bizim işimiz devam edecek. O yüzden şimdiden kimsenin zihinsel olarak tatile çıkmaya hakkı yok” dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında İstanbulspor, evinde karşılaştığı Adana Demirspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Müsabakanın ardından İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ligden düşmenin matematiksel olarak kesinleşmesine kadar bir oyun kimliğine sahip olduklarına değinerek Korkmaz, “Geçtiğimiz hafta bunun uzağındaydık. Bir hafta boyunca bunun üzerine çalıştık. Bu zamana kadar oluşturduğumuz futbol kimliği devam ettirmemiz gerekiyordu. Bugün 90 dakikanın sonundaki davranıştan memnunuz ancak skor alamadık. Maça yine dalgın ve tatil düşüncesiyle başladık. Yediğimiz golde sadece doğru savunma pozisyonunu alsaydık ofsayt nedeniyle iptal edilecekti. Savunma duruşu hatasından golü yedik. İkinci yarıda reaksiyon verdik. Top daha çok rakip yarı sahadaydı. Daha fazla şut, gol girişimi, korner, etkili hücum sonlandırma girişimi yapmamız gerekiyordu. Pozisyonlarımız var ama daha etkili olmamız gerekiyordu. Son 3 haftada zihinlerimizi toparlamamız gerekiyor. Bu zamana kadar var ettiğimiz bir futbol kimliği ve kültürü var. Bunu sert bir şekilde devam ettirmemiz, ortaya koymamız gerekiyor. Zihinsel olarak kimsenin tatile çıkmasına izin veremeyiz. Üç hafta sonra lig bitecek ama bizim işimiz devam edecek. O yüzden şimdiden zihinsel olarak tatile çıkmaya kimsenin hakkı yok. İlk 15 dakika bunun faturasını ödedik. Bu da sonucu belirledi” diye konuştu.
Ankara Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi’nden sempozyum Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu Hukuk, Bilişim İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’nin (HUBİTEM Merkezi) düzenlediği Hukuk Bilişim ve Teknoloji Sempozyumu’nda (HUBİTSEM) akademik dünya ile iş hayatı buluştu. Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi işbirliğiyle Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde akademik dünya ile iş hayatının bir araya geldiği sempozyumda atölye çalışmaları yapıldı. Dr. Pınar Yaşar Şatıroğlu, sempozyuma ilişkin İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bilişim hukuku, hukuk, yapay zeka ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin olarak bütün bilgi sahiplerini bir araya getirmeyi amaçladık. Klasik bilimsel toplantılardan farklı olarak hem hakemli tedbirlere yer verilmesi, hem farklı kamu kurum temsilcilerinin gelmesi hem özel sektörde çalışanların özellikle de yöneticilerin yer aldığı bir etkinlik yapılacak. Bu etkinlik bizim ana etkinliğimiz. Ana ve yan etkinlik olarak ikiye ayırdık bu sempozyumu” dedi. Atölye çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Şatıroğlu, gerçekleştirilecek çalışmalarda spesifik olarak o alanda uzmanlaşmış akademisyenler ile kurum temsilcilerinin olacağını belirterek, şunları söyledi: “Şu ana kadar üç ana oturum gerçekleştirildi. Bir tane de atölye çalışmamız gerçekleştirildi. Bu sempozyumla aslında amaçladığımız şey bütün partnerleri bir araya getirmek. Yani Ankara Barosu ve Atılım Üniversitesi konuyla ilgili olabilecek olan öğrenci, avukat, stajyer avukat, kurum çalışanı ve akademisyenleri bir araya getirerek, yeni bir bilgi üretim noktası oluşturmak amaç aslında. HUBİTSEM de aslında bu amaca hizmet ediyor diyebiliriz. Akademik hayat ile iş hayatını tanıştırmayı çok istiyoruz. Çünkü hukuk fakültesi öğrencileri mezun olmadan önce genelde biraz daha kapalı bir toplumda okuyorlar. Aslında dışarıda başka bir dünya var ve o dünya her geçen gün gelişiyor ve ilerliyor. Bu gelişen ve ilerleyen dünyanın bir parçası olmak istiyorsanız eğer hem akademik donanıma sahip olmanız lazım hem de özel sektöre ilişkin olarak çalışma prensiplerini bilmeniz gerekiyor. Bizde bu ikisini bir araya getirebilecek bir ışık yakmak istedik aslında.” Avukat Cenk Levent Eroğlu ise HUBİTSEM’in ulusal çapta yapılmış bir sempozyum olduğunu ifade ederek, “Toplamda 4 barodan, 8 farklı ilden, 15 farklı üniversiteden 18 şirket ve 8 kamu kurumundan katılımcılar bugün buradalar. Burada teknoloji hukukunun, bilişim hukukunun detaylarını inceliyoruz. Güncel meseleleri konuşuyoruz. İnsanların ve kurumların birbiri ile bağ kurmasına vesile olmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Yapay zeka ve hukuk konularının da tartışılacağı oturumların yer aldığı sempozyum, 4 ve 5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.