SPOR - 19 Ocak 2018 Cuma 17:58

Erzurum’da Snowboard SBX Dünya Kupası heyecanı başlıyor

A
A
A
Erzurum’da Snowboard SBX Dünya Kupası heyecanı başlıyor

19-20-21 Ocak 2018 tarihlerinde Türkiye’de ilk kez Erzurum Palandöken’de düzenlenecek olan FIS Snowboard SBX Dünya Kupası için hazırlıklar tamamlandı.

19-20-21 Ocak 2018 tarihlerinde Türkiye’de ilk kez Erzurum Palandöken’de düzenlenecek olan FIS Snowboard SBX Dünya Kupası için hazırlıklar tamamlandı.


Yarışmaya 21 ülkeden 66 erkek, 31 kadın toplamda 97 sporcu katılıyor. Pyeongchang 2018 Kış Olimpiyatları öncesindeki son yarışma olması sebebi ile büyük önem taşıyan yarışma sonucunda olimpiyatlara katılacak sporcular belirlenecek.


Yarışma öncesi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ın katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.


Başkan Sekmen, FIS Snowboard SBX Dünya Kupası’nın 20 - 21 ocak cumartesi ve pazar günü, 10.30 - 12.30 saatleri arasında TRT Spor ve Eurosport kanallarından canlı olarak yayınlanacağını belirtti.


Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar da, Snowboard SBX Dünya Kupasında 21 ülke sporcusunun kıyasıya yarışacağını kaydederek, “PyeongChang Kış Olimpiyatları öncesi son kota alma puan toplama yarışı olan Snowboard SBXDünya Kupasına; Türkiye, Almanya, Fransa, Kanada, Norveç, Finlandiya, Hollanda, Romanya, İspanya, Amerika, Polonya, Rusya, İtalya, Çekya, Andorra, Arjantin, Avusturalya, Avusturya, Bulgaristan, Yeni Zellanda ve İsviçre’den katılacak 66’sı erkek ve 31’i kadın sporcu olmak üzere 97 boardercross yarışmacısı katılacaktır. Ülkemizi Cem Boydak ve İkbal Yılmaz’ın temsil edecektir. Kıyasıya rekabetin yaşanacağı yarışma, Türkiye’de ilk kez düzenlenecek. Haftalarca süren çalışmaların sonucunda oluşturulan pistlerde kıran kırana bir yarış izleyeceğiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz” Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile Daire Başkanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Sözbir, çalışmanın önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Nedim Sözbir, öğrencilerin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.