YEREL HABERLER - 28 Aralık 2011 Çarşamba 16:27

TÜRKİYE KAMU-SEN ERZURUM ADLİYESİ ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

A
A
A
TÜRKİYE KAMU-SEN ERZURUM ADLİYESİ ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

Erzurum Adliye binası önünde toplanan Türkiye Kamu-Sen üyeleri bir araya gelerek “eşit işe eşit ücret” eylemlerine devam ettiler.
Erzurum Adliye Binası önünde toplanan Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendika üyeleri “eşit işe eşit ücret” sloganları atarak seslerini duyurmaya çalıştı. Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar “Hükümetin kamudaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak için çıkardığı 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ücret adaletini tam olarak sağlamadığı gibi, yeni adaletsizlikleri de beraberinde getirmiştir.” diyerek uygulanmak istenen yasanın engellenmesi gerektiğini dile getirdi.
Bayraktar, “Aynı unvan ve aynı kadroda olanların farklı ücret almasının önüne geçilmesi için getirilen yeni düzenlemede; öğretmenlerin, Sağlık Hizmetleri Sınıfından sağlık personelinin, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye İş Kurumu gibi kurumlarda çalışanların ek ödemelerinde hiçbir artış olmazken, üst düzey yöneticilerin ek ödemelerinde hatırı sayılır artış yapılmıştır.” Diye konuştu.
Bayraktar kamu çalışanlarının büyük bir çoğunluğu yoksulluk sınırının altında ücretle geçinmeye çalıştığını söyleyerek milletvekillerinin maaşlarına zam yapılması kararını kınadıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den de bir istekleri olduğunu dile getiren Bayraktar Milletvekillerinin maaşlarına yapılması planlanan zam yasa tasarısını veto etmesi gerektiğini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.