GENEL - 21 Mayıs 2018 Pazartesi 17:43

Karayolundaki göçük otomobili yuttu

A
A
A
Karayolundaki göçük otomobili yuttu

Erzurum’da aniden bastıran sel merkez Yakutiye ilçesinin Çaykara Caddesi’nde göçüğe neden oldu.

Erzurum’da aniden bastıran sel merkez Yakutiye ilçesinin Çaykara Caddesi’nde göçüğe neden oldu. Park halinde bulunan otomobil göçüğe düştü. Sel sularının kapattığı köprü altındaki servis aracında mahsur kalan 13 öğrenci kurtarıldı.


Erzurum merkezde yarım saat süren sağanak sele dönüşürken, aşırı yağış ve sel nedeniyle birçok araç yolda kaldı. Yakutiye ilçesindeki Çaykara Caddesi’nde karayolunda göçük meydana geldi. Yolun kenarında park halindeki otomobil, göçükle oluşan dev çukura düştü. Doğal gaz, elektrik ve iletişim hatlarının geçtiği kanalın üstünde meydana geldiği belirlenen göçüğün ardından bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.


Kasımpaşa Köprü altında da öğrencileri taşıyan servis aracı mahsur kaldı. Araç içerisinde bulunan 13 öğrenci kurtarıldı. Şoka giren öğrenciler ambulansta tedavi edildi.


Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, selin zarar verdiği bölgelerde incelemelerde bulunarak tüm ekiplerin seferber olduğunu kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Park halindeki otomobilde yangın çıktı Aydın’ın Efeler ilçesinde park halindeki otomobilde, sürücüsünün kontağı çevirmesi ile yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Yangın, Efeler ilçesi Köprülü-Veysipaşa Mahallesi 1610 Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, araç sahibi H.K.’nın kontağı çevirdiği esnada, park halindeki 09 ABT 395 plakalı otomobilinden dumanlar yükseldi. Aracından alevlerin de çıkmaya başladığını fark eden sürücü, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangına müdahale etti. Aracın elektrik bağlantısını keserek güvenlik önlemi alan ekiplerin hızlı müdahalesiyle yangın büyümeden söndürülürken, otomobilde maddi hasar meydana geldi. Soğutma çalışmalarının ardından yapılan ilk incelemelere göre aracın motor bölümündeki elektrik aksamın kısa devre yapması sonucu yangının çıktığı tespit edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı. "Bir anda alev aldı" Ekiplerin yangını söndürmek için bekleyen ve kontağı çevirdiği anda aracının alev aldığını ifade eden araç sahibi H.K., "Marşa bastım. Marşa basmamla beraber bir ses geldi. Baktım yanıyor. Yapacak bir şey yok. Arabayı çektireceğiz burada bu saatten sonra" dedi.
Bursa Piyanonun küçük üstatları performanslarıyla mest etti İnegöl Belediyesi, 5-15 yaş aralığında piyano eğitimi alan 67 küçük sanatçının resitali büyük beğeni topladı. İnegöl’ün farklı eğitim kurumları ve özel kurslarda piyano eğitimi alan küçük sanatçılara yeteneklerini ve performanslarını serileme imkanı sunuldu. İnegöl Belediyesi ve farklı kurslarda piyano eğitimi alan çocuklara motivasyon sağlamak, onları sahneyle tanıştırmak ve onure etmek maksadıyla yapılan “Tuşların Dansı Piyanonun Yıldızları” etkinliğinde, 5-15 yaş aralığında 67 çocuk sahne aldı. Gruplar halinde salona gelen küçük sanatçılar, aileleri ve kendilerini izleyenlere 5’er dakikalık performans sundu. Kendi belirledikleri repertuarla yeteneklerini sergileyen çocuklar, izleyenlerden alkış aldı. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "Doğumdan ölüme kadar tüm evrelerde varız. Bugün de gördüğünüz gibi bu minvalde kendileri küçük ancak performansları çok büyük olan kıymetli evlatlarımız için bu özel programı düzenledik. Ben bugün burada yeteneğini ortaya koyan tüm evlatlarımızı kutluyorum. Hem performansları hem de medeni cesaretleriyle çok büyük bir alkışı da hak etti. Pek çok branş, enstrüman noktasında kurslarımız var. Bugün de burada hem belediyemiz hem diğer farklı kurslarda piyano eğitimi alan öğrencilerimizle çok keyif aldık. Güzel bir program oldu. 67 küçük sanatçımızın performansını izlemiş olduk. Her birine yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşma sonrası Başkan Taban ve protokol üyeleri, küçük sanatçıların her birine katılım sertifikası takdim etti. Etkinlik, Orkestra şefi ve Piyanist konuk sanatçı Deniz Tan’ın piyano resitali ile son buldu. Yaklaşık 20 dakikalık bir sunum ortaya koyan sanatçı hem öğrencilere örnek olan hem de dinleyenleri mest eden performansıyla alkış aldı.
Antalya Teleferik kazasının ikinci bilirkişi raporu sonrası Kocagöz’ün tutukluluğuna ikinci itiraz Tünektepe Teleferik’te 12 Nisan’da yaşanan kaza sonrası tutuklanan Kepez Belediye Başkanı, ANET A.Ş. eski Genel Müdürü Mesut Kocagöz’ün avukatı Buğra Özçelik, ikinci bilirkişi raporunun ardından tutukluluk haline itiraz ederek salıverilme talebini savcılığa iletti. Özçelik, gün içinde Kocagöz’ün salıverilmesini ya da iddianamenin yazılıp mahkemeye sunulmasını beklediklerini ifade etti. Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi’ndeki teleferikte yaşanan 1 kişinin öldüğü, 17 kişinin ise yaralandığı kaza sonrasında 14 Nisan Pazar günü tutuklanan Kepez Belediye Başkanı, ANET A.Ş. eski Genel Müdürü Mesut Kocagöz’ün avukatı Buğra Özçelik, ikinci bilirkişi raporunun hazırlanması sonrasında, Antalya Adliyesi’ne gelerek, Kocagöz’ün salıverilme talebine dair hazırladıkları dosyayı, savcılığa sundu. “Herhangi bir olumsuzluk beklemiyoruz” Av. Buğra Özçelik, yeni hazırlanan bilirkişi raporunda Mesut Kocagöz’e dair atfedilmiş bir kusur bulunmadığının altını çizdi. Özçelik, “Bilirkişi raporunda Mesut beye atfedilmiş hiçbir kusur yok, Mesut beyin istifasını bilirkişiler kabul etmiş. İstifadan sonra hukuki değerlendirmenin yapılmasını savcılığa bırakmış. Hukuki değerlendirme açık ve net, dış ilişkilerde haksız fiil eylemlerinde istifanın şirkete ulaşmasıyla o kişinin sorumluluğu biter. Şirkete ulaşması 28 Kasım. Olayın gelişimine ilişkin, kusurlu buldukları çalışanları ve diğer hususları da belirtmişler. 28 Kasım’da sonra yaşan yaşanacak herhangi bir haksız fiil eyleminde, herhangi bir kazadan şirkete istifası ulaştığı için, Mesut beyi sorumlu tutmak imkansız. Biz gün içerisinde iki şey bekliyoruz; bir salıverilmesini, iki iddianamenin yazılıp mahkemeye sunulmasını bekliyoruz. Çünkü, beklenecek herhangi bir delil, herhangi bir husus kalmamıştır. Artık özgürlüğüne, Kepez halkına ve ailesine derhal kavuşmalıdır. İlk başvurumuz, tutuklanmasından sonraydı, o gün yaptığımız savunmalarının hepsi bilirkişi raporuyla teyit edilmiş oldu. O yüzden ikinci başvurumuzu bugün yaptık, CMK 104-1 kapsamında salıverilme talebimizi sunduk. Değerlendirecek kişiler, hukukçu kişiler, o yüzden bir olumsuzluk beklemiyoruz” diye konuştu.