GENEL - 17 Temmuz 2018 Salı 11:03

Oltu Halk Eğitimi Merkezi Roma’da

A
A
A
Oltu Halk Eğitimi Merkezi Roma’da

Erasmus Strategic Partnerships For Adult Education kapsamında İspanya’dan Inercie Dıgıtal Sl.

Erasmus Strategic Partnerships For Adult Education kapsamında İspanya’dan Inercie Dıgıtal Sl. koordinatörlüğünde hazırlanıp yürütülen AB projesinin yurtdışı hareketliliği İtalya’da gerçekleştirildi.


Proje hakkında bilgi veren Oltu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemal Tanrıver, “İspanya’dan Inercie Dıgıtal SL. koordinatörlüğünde, Türkiye’den Oltu Halk Eğitim Merkezi, İtalya’dan Consorzio Lavoro e Ambiente ve Sinergia Societa Cooperative Sociale, Polonya’dan Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Lodzi, Romanya’dan Casa Corpului Didactic Teleorman ile İspanya’dan IES jacaranda ortaklığında yürütülmekte olan "Strategies for Digitizing Adult Educatıon" adlı ve 2017-1-ES01-KA204-037991 numaralı projemizin üçüncü hareketliliği İtalya’nın Roma şehrinde gerçekleştirildi" dedi


Toplantıya İspanya, İtalya, Polonya, Romanya ve Türkiye’den 14 katılımcı iştirak etti. Toplantıda şimdiye kadar yapılan çalışmalar değerlendirildi. Oltu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından kurumumuzu ve ilçemizi tanıtıcı bir sunum yapıldı. Projenin son değerlendirme toplantısının Haziran 2019 da Oltu’da düzenlenmesine karar verildi. Toplantı sonunda katılımcılara ev sahibi kurum yetkilileri tarafından katılım belgesi verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.