GENEL - 20 Eylül 2018 Perşembe 10:13

Palandöken Belediyesi, minik öğrencilerle fidan dikti

A
A
A
Palandöken Belediyesi, minik öğrencilerle fidan dikti

Palandöken Belediyesi, çevre bilincinin gelişmesi ve ağaç sevgisinin aşılanması amacıyla fidan dikme etkinliği düzenledi.

Palandöken Belediyesi, çevre bilincinin gelişmesi ve ağaç sevgisinin aşılanması amacıyla fidan dikme etkinliği düzenledi.


Etkinlik kapsamında Palandöken İlçesin de bulunan Polis Amca İlköğretim okulun da öğrenim gören 3. sınıf öğrencileri, öğretmen ve velileriyle etkinliğe katılarak fidan diktiler. Palandöken Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevlileri, Yunus Emre Mahallesin de yapımı tamamlanan Şehidimiz Jandarma Astsubay Üstçavuş Metin Aydemir’in adını verildiği 4 bin metrekare alan üzerine kurulan yeni parkta öğrencilere fidan dikiminden önce doğanın önemi ve fidanların nasıl dikileceği konusunda bilgi verildi. Öğrenciler, gruplar halinde fidanları toprakla buluşturarak fidanlara can suyu verdi.


Bulutlar, ”Yeşil bir Palandöken sevdamız bitmeyecek”


Park ve mesire alanlarının önemine değinen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Göreve geldiğimizde Palandökenin yeşil alan kapasitesi 123 bin metrekare civarındaydı. Bunun yetersiz olduğunu söyleyerek çalışmalarımıza başladık. ’Sevdamız Yeşil Bir Palandöken ’ sloganıyla yürüttüğümüz çalışmaların sonucunda yeşil alan kapasitesini bizim dönemimiz de yaptığımız 260 bin metrekare yeşil alanla toplam 90 yakın park yaparak bölgesin de ve Erzurum da en fazla yeşil alana sahip ilçe olduk. Bu yıl Kent Ormanı ve mesire alanı diye adlandırılan bölgede 15 Temmuz şehitlerimiz adına yüzlerce fidanı toprakla buluşturduk. Yine aynı şekilde Kayakyolu mevkii içinde yer alan bölgede ise şehrin çehresini adeta değiştirdiğimiz Şehitler Parkını 2. ve 3. etaplarını tamamlayarak Millet Bahçesi adına alan bir park kurduk. Yine Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Adam Gezer parkımız hizmete açıldı. Şehidimiz Polis memuru Murat Ellik parkımız tamamlandı. Palandöken Belediyesi olarak Planladığımız projelerin tamamlanması ile yeşil alan kapasitesini ilçemiz de toplamda 400 bin metrekare ’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın beton yığınlarında hapsolmaması için bu çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Belediyemizin faaliyetleri dışında kamu kurumların, okulların yeşillendirme çalışmalarını destekliyoruz. Bugün de öğrencilerimize yönelik yapılan ağaç dikimi etkinliği yapıldı. Çocuklarımızın küçük yaşta bu alışkanlığı kazanmasını sağlayan herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Satın almaya son, kıyafetlerini dönüştürüp yenileyecekler Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinlikleri kapsamında kıyafetlerin geri dönüşümü konusunda atölye çalışması düzenledi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, yeni kıyafet satın almadan yenilemeyi ‘Gardroplarımızdaki Olimpik Havuzlar’ başlıklı atölyede öğrendi. Muratpaşa Belediyesi’nin çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla 2023’te başlatılan Bahçede Yaşam Var etkinlikleri farklı konularla devam ediyor. Muratpaşa Belediyesi Başkan Vekili Canan Keleş’in katıldığı etkinlik, Demircikara Mahallesi Şirinler Parkı’nda düzenlendi. Kot pantolon üretimi için 7 bin 500 litre su kullanılıyor Tekstil ürünlerini konu alan ‘Gardroplarımızdaki Olimpik Havuzlar’ başlıklı atölye, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mine Aydoğan’ın anlatımıyla gerçekleşti. Aydoğan, Birleşmiş Milletler’in (BM) 2019’da yayınladığı raporuna göre küresel giyim üretimde tek bir kot pantolon üretimi için 7 bin 500 litre su kullanıldığının altını çizdi. Mine Aydoğan, giyim alanında hızla artan tüketim kültürünün azaltılması ve kıyafetlerin geri dönüştürülmesinin çevre korumada önemli bir unsur olduğunu söyledi. Aydoğan ayrıca çeşitli teknikler kullanarak geri dönüştürdüğü kıyafet koleksiyonunun yapım aşamalarını da katılımcılarla paylaştı. ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinlikleri devam edecek Muratpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ceren Şahin, 2023’te başlattıkları ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinliklerini kent sakinleriyle buluşturarak devam ettirmeyi planladıklarını söyledi. Şahin, “Geri dönüştürülebilir her türlü atıkla ilgili nasıl tasarruf sağlayabilir, nasıl tekrar kullanabiliriz, geri dönüşüme gitmeden önce evlerimizde nasıl tasarrufa teşvik edebiliriz diye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. “Öğrendiğim tekniklerle, kıyafetlerimi yenileyeceğim” Etkinliğe sosyal medya hesapları üzerinden haberdar olarak katıldıklarını ifade eden Dilek İnce, kızının ikinci el sürdürülebilirlik mağazası olduğunu ve bu atölyede yeni teknikler öğrenerek faydalı olacağı heyecanını taşıyarak geldiğini söyledi. Farklı yenileme tekniklerini bu çalışma sayesinde öğrendiğini aktaran İnce, "Hocamız kıyafetlerini kendisi yapmış, bayıldık, şahane. Evimde dün akşam kıyafet toparlıyordum. Şimdi burada öğrendiğim tekniklerle, onları yenileyeceğim" diye konuştu. Aydoğan, yenileme tekniklerinin yanı sıra pantolonları bluz, şalları etek, pareoları fular gibi farklı formlarda kullanarak, kıyafet çeşitliliğinin alışveriş yapmaya gerek duymadan sağlanabileceğini gösterdi.