- 11 Ekim 2018 Perşembe 14:27

Başkan Bayır: “Üzerimize düşen vazifeyi yapmaya hazırız”

A
A
A
Başkan Bayır: “Üzerimize düşen vazifeyi yapmaya hazırız”

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Erzurum Başkanı Taner Bayır, Enflasyonla mücadeleye kapsamında iş dünyasına fedakârlık çağrısında bulunarak, “Biz Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” dedi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Erzurum Başkanı Taner Bayır, Enflasyonla mücadeleye kapsamında iş dünyasına fedakârlık çağrısında bulunarak, “Biz Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” dedi.


Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Taner Bayır, şu açıklamalarda bulundu:


“Bizler uzun yolların yolcusuyuz. Zira hedefimiz büyük ve meselemiz Türkiye’dir. Çünkü üzerinde var olduğumuz, bizlere şüheda kanıyla emanet edilmiş bu topraklar, memleketimizdir. O yoksa bu dünyada aldığınız nefesin bedeli de büyük olur. Örneklerini görüyoruz. Dünyanın güç konjonktüründe dengeler yeniden tesis edilirken Türkiye, hakkı olanı geri istiyor. Büyük hedefler, büyük sorumluluklar ve elbette büyük fedakârlıklar ister. Bugün burada, böylesi yürekli ve gönüllü insanlar, işte bu sorumluluğun bilinci ile toplandı. Bizler, analizlerimizi ve doğru bildiğimiz hususları devletimizle her vesile ile paylaşmaktan geri durmadık. Ekonominin, üretim-yatırım-tasarruf sacayağına oturması şartı temel düsturumuzdur. Bunun dışında, bizim bir temennimiz, daha doğrusu ısrarla savunduğumuz bir ilkemiz var. İki konuda millileşme: Üretimde, sermayede millileşme ve stratejik planlama, Ticarette millileşme ve paramızın değerini koruma. Bu ikilinin sıhhati sağlanırsa Türkiye’nin, yeni global iktisadi mimari içinde hak ettiği payı almasının önünde hiçbir engel yoktur. Biz, bu temenni için çalışırken, 11 Ağustos’ta Dolmabahçe’de, Sayın bakanımız tarafından genel felsefesi çizilen yeni ekonomik anlayış, bizleri memnun etti ve umutlandırdı. Ardından açıklanan Yeni Ekonomi Programı ise Türkiye’nin iktisadi anlamda paradigma değişimini gösterdi ve netleştirdi. Enflasyon sarmalı, hedeflerimizin önünde bir pranga gibi duruyor. Enflasyon, tek başına ekonomik bir olgu değil, sosyal kodlarımıza da zarar veriyor. Değerini yitiren sadece para mı? Hayır! Alın teri, üretim azmi, yatırım hevesi, gelecek umudu. Eriyen para değil, eriyen milli servetimiz oluyor. Bu nedenle, Enflasyonla Topyekûn Mücadele programı, bizim zaviyemizde bir destek çağrısıdır. Bu topraklar ve bu millet, memleketimizdir. Bizler, iş insanları olarak memleketimize varlığımızı borçluyuz. Şimdi kendi varlığımızdan fedakârlık etme vaktidir. Türkiye’nin büyük sermaye güçlerinden biri olan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği, üzerine düşen görevi yapmaya hazırdır. Ekonomi yönetimimizin enflasyonla topyekûn mücadele kararlılığını sonuna kadar desteklediğimizi, verimli üreterek, israfı önleyerek ekonomideki kısa süreli dalgalanmalara karşı sürdürülebilir, etkili bir mücadele için bugünkü ekonomik şartları dikkate alarak, 2018 yılı sonuna kadar devamında üyelerimizle elimizden gelen çabayı göstereceğimizi ifade etmek istiyorum. Türk milleti olarak bizler, hepimiz dava adamlarıyızdır. Çılgın denmesinin bir sebebi de budur. Bizler inanırız ve harekete geçeriz. Sonra önümüze setler çekilemez ama zarafeti de elden bırakmayız. Sözlerimi yine kıymetli bir dava adamının, sözleri ile tamamlamak istiyorum: Su üstünde akan yaprağa bakar gibi bakalım hayata. Ama azimli ama inatçı girişelim bu seferberliğe. Bastırdığımız duyguların esiri olmadan.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’de silaj paketleri kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesildi Niğde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin arazisinde stokladığı 450 adet silaj paketi, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce maket bıçağı ile paramparça edildi. Olay, Niğde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin Niğde merkeze bağlı Ovacık köyünde bulunan arazisinde meydana geldi. Niğde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından birlik üyesi hayvan yetiştiricilerine piyasa fiyatından daha uygun şartlarda satışı yapılması planlanan mısır silajlarından 450 adedi maket bıçağı ile kesildi. Yapılan paketleme ile saklama ömrü daha uzun olan silajların kesilmesi ile Niğde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği maddi kayba uğradı. Olayın ardından açıklama yapan Niğde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bilgehan Güney yaşanan duruma isyan etti. Güney, "Niğde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği adına paketlemiş olduğumuz silajları, üye çiftçilerimize hesaplı bir şekilde satmak için stok yaptık. Bazı kişiler, şahsımdan dolayı olabilir, yapmış olduğumuz hizmetlerden haz almamış olabilir birliğin bütün silajlarına dün gece operasyon yapıp silaj paketlerini maket bıçağı ile kesmişler. Birlik üyelerine ait olan silajla, ekipmanlarla, hayvanlarla uğraşmasınlar meseleleri varsa gelip benimle görüşsünler. Bu yaptıkları resmen terbiyesizlik, insanlık dışı bir olay" dedi. Şikayetin ardından arazide inceleme yapan jandarma ekipleri, silajları kesenlerin yakalanması için çalışma başlattı.
Antalya Garsonların temizlik kavgasında kan aktı: 1 ölü, 1 yaralı Antalya’nın Finike ilçesindeki restoranda çalışan garsonlar arasında alacak verecek meselesi ve temizlik tartışması yüzünden çıkan silahlı kavgada 1 garson öldü, 1 garson yaralandı. Olayı gerçekleştiren şüpheli garson polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olay, Perşembe gecesi 01.30 sıralarında Finike ilçesi Kale Mahallesi Şerbetçi Bulvarı üzerinde yer alan restoranda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, işyerinde garson olan Mehmet Şirin E. (58) ile diğer garsonlar Osman Altındağ ve Serkan D. arasında 3 bin 600 TL alacak verecek meselesi ve iş yeri temizliğinden kaynaklı tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Mehmet Şirin E., Osman Altındağ (34) ve Serkan D’yi (31) tabancayla ateş ederek yaraladı. Karın bölgesinden yaralanan Osman Altındağ ve koltuğunun altından yaralanan Serkan D. İhbar üzerine çağrılan ambulansla Finike Devlet Hastanesine kaldırıldı. Altındağ, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken polis ekipleri tarafından olay yerine yakın bir noktada suç aleti tabancayla beraber yakalanarak gözaltına alınan Mehmet Şirin E. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İki çocuk babası Osman Altındağ’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumuna getirildi İşlemlerinin tamamlanmasının ardından cenazenin yakınlarına teslim edileceği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.