GENEL - 15 Ocak 2019 Salı 17:38

Büyükşehir e-belediye bilgi sistemine geçti

A
A
A
Büyükşehir e-belediye bilgi sistemine geçti

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan e-Belediye Bilgi Sistemi Projesi’ne geçti.

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan e-Belediye Bilgi Sistemi Projesi’ne geçti.


Sisteme dahil olan ve Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ni (EBYS) kullanan ilk dört Büyükşehirden de biri olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde bundan böyle evrak işlemleri elektronik ortamdan sağlanacak. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın işbirliğinde yapılan çalışmada, kurum çalışanlarına sistem ilk önce düzenlenen eğitim çalışmasıyla anlatıldı. Altyapısı kurulduktan sonra sisteme dâhil olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 14 Ocak tarihi itibariyle EBYS’ye geçti.


“BÜYÜKŞEHİR TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR”


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Her toplumsal değişim sürecinin kendine özgü nedenleri ve özellikleri vardır. Yaşanan her toplumsal ve ekonomik aşama yeni üretim ve tüketim ilişkileri, yeni yönetim anlayışları ve çağı yansıtan teknolojik araçları ile toplumların ekonomik ve sosyal yaşamında belirleyici rol oynamıştır. Çağımızın en kullanılabilir teknolojik gelişmelerinden biri olan Elektronik devlet ya da kısaca e-Devlet kavramı, vatandaşların aynı zamanda özel kurum ve kuruluşların kamu kurumlarıyla olan mal, hizmet ve bilgi alışverişi şeklindeki ilişki ve işlemlerin bilgi ve iletişim teknolojilerinin yardımıyla elektronik ortamda gerçekleşmesidir” dedi.


BAŞKAN SEKMEN e-BELEDİYE’NİN ÖNEMİNİ ANLATTI


e-Belediye Uygulaması’na vurgu yapan Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Kente ilişkin verilerin güncel teknolojiye dayalı bilişim teknolojileri destekli çalışmalarla yönetilerek bu verilerden kent ve toplum yararına çeşitli bilgiler üretilmesi ve etkin bir biçimde vatandaşların hizmetine sunulması amacıyla e-Belediye uygulamasını ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve uygulayan kurumların başında gelmekteyiz. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı ile Elektronik Belge Yönetim sistemi (EBYS) için protokol imzalandı akabinde eğitim ve altyapı çalışmaları tamamlandı. 14 Ocak itibariyle EBYS’ye geçtik. Projeye dahil olan dördüncü Büyükşehir Belediyesi’yiz. e-Belediye sisteminin diğer modüllerini de önümüzdeki aylarda kullanacağız.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.