YEREL HABERLER - 31 Aralık 2011 Cumartesi 14:08

ERZURUM SAĞLIK KENTİ

A
A
A
ERZURUM SAĞLIK KENTİ

Yapılan araştırmalara göre Erzurum’da sağlık hizmetlerinden memnun olma oranı yüzde 73 olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıllara oranlı ambulans ile taşınan hasta sayısının 8 kat arttığını söyleyen Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik “Bu oranı daha da ileri taşıyacağız” diye konuştu.
Erzurum Sağlık İl Müdürü Vançelik, Erzurum’un sağlık alanında en iyi seviyede olduğunu kaydetti.
Türkiye İstatistik Kurumunun yaptığı araştırmayı işaret ederek Erzurumluların yüzde 73’ünün sunulan sağlık hizmetlerinden memnun olduğunu dile getiren Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik, Sağlıkta devrim niteliği taşıyan yeniliklerin getirildiğini ifade etti. Geçmiş yıllarda hastaların ilkel yöntemlerle hastaneye gelmek zorunda kaldığını dile getiren Vançelik, “Türkiye artık bu ilkel yöntemlere çok uzak hava ve kara ambulansları 7/24 vatandaşın hizmetinde hiçbir hasta kendi imkanları ile hastane yoluna düşmek zorunda değil bir telefon ile istenilen yerden hasta alınıp istediği hastaneye götürülüyor” diye konuştu.
2011 yılı içerisinde Erzurum’da helikopter ambulansla taşınan hasta sayısının 710 olduğunu söyleyen Vançelik, "2002’de 6 bin 200 kişi ambulansla taşınırken bugün 50 bin 500 hasta taşınmış. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, vatandaşın sağlık hizmetlerinden memnun olma oranı yüzde 73. Geldiğimiz nokta yeterli değil, daha yükseklere çıkmamız lazım." dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Egeli Kadın Girişimciler 15 Mayıs’ta Kuşadası’nda buluşuyor Ege bölgesinde bulunan kadın girişimciler, Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda 15 Mayıs 2024 tarihinde Kuşadası’nda buluşuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Ege Bölgesinin Kadın Girişimcilerini Kuşadası’nda ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi ve kadınların ekonomik hayatta aktif olmalarını her zaman desteklediklerini belirterek “Odamız Yönetiminde ve Meclisimizde kadın yöneticilerimizle birlikte çalışıyoruz. 15 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz bu organizasyonumuzun da bölgedeki iş kadınlarına fayda sağlayacağını düşünüyorum” Dedi. Akdoğan; aynı zamanda Aslı Şafak ve Adviye Bergemann gibi iki önemli ismin konuşmacı olarak katılacağı programda, sektörel yuvarlak masa görüşmeleri olacağını da söyledi. Turizm, sağlık, yeme-içme sektörü, taşımacılık, emlak, el sanatları gibi pek çok sektörde bir araya gelecek olan kadınların, bölgesel olarak tanışma ve network ağlarını geliştirme fırsatı bulabilecekleri “Egeli Kadın Girişimciler Buluşuyor” konulu etkinliğe, bölgede iş hayatında aktif olan tüm kadınları davet etti. Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda gerçekleşecek olan programda, sektörel toplantılar kısmında katılımcı sayısı sınırlı olduğundan 9 Mayıs 2024 tarihi, mesai bitimine kadar Kuşadası Ticaret Odası ile irtibata geçilmesi gerekiyor.