GENEL - 14 Ocak 2020 Salı 16:04

Mucitler Forum Erzurum’da buluşuyor

A
A
A
Mucitler Forum Erzurum’da buluşuyor

Birbirinden eğlenceli atölye çalışmaları ile minik ziyaretçiler Forum Erzurum’da keşfe çıkacak.

Birbirinden eğlenceli atölye çalışmaları ile minik ziyaretçiler Forum Erzurum’da keşfe çıkacak.


Erzurum ve çevre illerin alışveriş ve eğlence merkezi Forum Erzurum, çocukların hafta sonu eğlencesini ikiye katlayacak eğlenceli atölye çalışmalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.


Erzurum Teknik Üniversitesi Mucit Park ekibi iş ortaklığı ile 17-18-19 Ocak 2020 tarihi 11:00-18:00 saatleri arasında birbirinden eğlenceli atölye çalışmaları ile çocuklar hem öğrenip hem eğlenecekler.


Forum Erzurum’da ücretsiz gerçekleşecek Mucit Park atölye çalışmaları kapsamında robotik kodlama, 3D tasarım ve üretim, mekanik öğretiler, sanal gerçeklik, ahşap çalışmaları ve eğlenceli deneyler içeren fen bilimleri atölyesi ile dopdolu bir haftasonu minik ziyaretçilerini bekliyor.


Mucit Park atölye çalışmasına 7-15 yaş aralığına hitap eden atölye çalışmalarına katılmak için tüm çocukları 17-18-19 Ocak 2020 tarihinde 11:00-18:00 saatleri arasında Forum Erzurum’da zemin kattaki Çocuk Kulübü Etkinlik Alanı’na beklendiği belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sertçelik, KAYÜ’de konferans verdi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik, Kayseri Üniversitesi’nde ,’Ermeni Soykırımı İddiaları ve Tarihi Gerçekler’ konulu konferans verdi. Üniversitenin 15 Temmuz Ana Yerleşkesi’nde bulunan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Yardımcısı Adnan Tezcan, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, senato üyeleri ile çok sayıda akademisyen, idari personel ve öğrenci katıldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik, konferansında sıkça gündeme getirilen sözde Ermeni soykırım iddialarının tamamen mesnetsiz ve yalan iddialar olduğuna dikkat çekerek, gerçeklerin çarpıtılarak sanki böyle bir şey yaşanmış gibi kamuoyunun inandırılmaya çalışıldığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sertçelik, 1915’te tehcir kararı ile yaklaşık 500 bin Ermeni’nin ülkenin güneyine sevk edildiğini, daha sonraki dönemlerde bunların büyük bir bölümünün Suriye’den Lübnan ve Mısır’a daha sonra ise Avrupa ve ABD’ye gittiklerini kaydetti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sertçelik, asılsız iddialar ve yalan haberlerle sözde Ermeni soykırım iddialarının dünyaya kabul ettirilerek, ilk etapta tazminat sonra ise toprak talebinde bulunulmaya çalışıldığını söyledi. Tarihi gerçeklerin hiçbir zaman çarpıtılmaması gerektiğini de kaydeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sertçelik, Ermeni soykırım iddialarının kesinlikle yalan olduğunu tarihçilerin sürekli dile getirdiğini ve bunu belgelerle sunduğuna da dikkat çekti. Konferansın sonunda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik’e, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa plaket takdim etti.