GENEL - 16 Ocak 2020 Perşembe 10:13

Aziziye’den dijital belediyecilik atağı

A
A
A
Aziziye’den dijital belediyecilik atağı

Aziziye Belediyesi dijital belediyecilik hizmetlerinde de geri adım atmıyor.

Aziziye Belediyesi dijital belediyecilik hizmetlerinde de geri adım atmıyor. Son yıllarda popülaritesi artan Türkiye’de pek az belediye tarafından uygulanabilen İnsansız Hava aracı sistemleri ile belediye hizmetleri kervanına Aziziye Belediyesi de katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile gerçekleşen Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Ankara’da düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi’nde Aziziye Belediyesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ortaklığında uygulanan proje kapsamında üretilen AK Tolgalı ve Aşkar isimli insansız hava araçları fuarda boy gösterdi. Akıllı Şehirler Kongresi’nde, belediyecilik hizmetlerinde kullanmak üzere destekledikleri insansız hava araçları ile katılım sağladıklarını hatırlatan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, belediyecilik hizmetlerinde İnsansız Hava Araçları ile büyük ölçüde mesafe kat edeceklerinin altını çizdi. ‘Projede emeği geçen Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerine çok teşekkür ediyorum’ diyerek sözlerine başlayan Başkan Orhan, “Aziziye belediyesiyle birlikte çalışan TULPAR İnsansız Hava Aracı takımı ile Akıllı Şehirler Kongresine katılma kararı aldık. İlçe sınırları içinde kaçak yapıların tespiti ve acil durumlarda personel gönderimine gerek duymadan anında müdahale ile çalışma yapma gayretindeyiz. Böylelikle büyük mesafe kat edeceğimiz kanaatindeyim” diye konuştu.


KOORDİNATLARI GİRMEK YETERLİ


Tamamen otonom olan İnsansız Hava araçları 30 dakika havada kalma yetisine sahip olmakla birlikte ortalama 80 kilometre hıza kadar erişebiliyor. İlçe sınırları içinde istenilen bölgeleri koordinatlar girilerek tarama özelliğinde olan İHA’ların eksikliği hissedilen birçok belediye hizmetlerinde kullanılması amaçlanırken ETÜ Mühendislik Fakültesi tarafından geliştirilmesi ve havada kalma sürelerinin artırılması hedefleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.