GENEL - 18 Mayıs 2020 Pazartesi 12:12

Erzurum Şehir Hastanesi hizmete açıldı

A
A
A
Erzurum Şehir Hastanesi hizmete açıldı

Yapımı tamamlanan, 400 bin metrekare kapalı alana sahip, bin 500 yatağı, 270 yoğun bakım odası, 310 poliklinik ve 40 ameliyathanesiyle başta korona virüs olmak üzere her türlü salgınla mücadelede yeterli kapasitesiyle teyakkuz halinde bekleyen Erzurum Şehir Hastanesi dün gece hizmete açıldı.

Yapımı tamamlanan, 400 bin metrekare kapalı alana sahip, bin 500 yatağı, 270 yoğun bakım odası, 310 poliklinik ve 40 ameliyathanesiyle başta korona virüs olmak üzere her türlü salgınla mücadelede yeterli kapasitesiyle teyakkuz halinde bekleyen Erzurum Şehir Hastanesi dün gece hizmete açıldı.


Erzurum Sağlık İl Müdürü Dr. Gürsel Bedir, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Dün gece sessiz ve hummalı bir çalışma ile yeni bir dönemi açtık. Bölge Eğitim Araştırma Hastanemizin tüm birimlerini Şehir Hastanemize taşıdık ve Bölge Eğitim binamızı kalan tadilatları için yüklenici firmalara teslim ettik. Pandemi sonrası planlanmak üzere, şu an itibariyle Palandöken Devlet Hastanemiz ve Nenehatun Kadın Doğum Hastanemiz hizmete devam etmektedir. Mareşal Çakmak Devlet Hastanemiz pandemi izolasyon hastanesi olarak faaliyettedir. Şehir Hastanemiz; A Blok acil servis, ameliyathane, yoğun bakımlar, B ve C Bloklar poliklinikler ve yataklı servisler, D Blok pandemi bloku olarak hizmete açılmıştır" dedi.


Bedir, açıklamasının sonunda Şehir Hastanesinin Erzurum’a kazandırılmasında emeği geçenlere şu cümlelerle teşekkür etti:


"Pandeminin başlangıcından beri şehrimizi çok rahatlatan bu eşsiz güzellik, Erzurum Şehir Hastanesi, şehrimize ve bölge insanına hayırlı hizmetlere vesile olur inşallah. Başta Sayın Bakanımız Prof.Dr. Recep Akdağ başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.