YEREL HABERLER - 13 Şubat 2013 Çarşamba 12:28

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİNDEN BİR İLK

A
A
A
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİNDEN BİR İLK

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi`nin birlikte hazırladığı program YÖK` ten onay alarak uygulamaya konuldu.
Su Ürünleri Uzaktan Yüksek Lisans Programı sayesinde Türkiye`nin her yerindeki Su Ürünleri Mühendisleri internet üzerinden anlatılan derslerle yüksek lisans şansı yapma şansına erişmiş olacaklar.
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, uzun hazırlık döneminden sonra YÖK` ten olumlu karşılık bulmasının su ürünleri sektörü ve ilimiz için son derece sevindirici olduğunu, bunun yanı sıra Türkiye` de bir ilki başarmış olma açısından da çok önem taşıdığını ifade etti.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü kurulması ile ihtisaslaşmış su ürünleri mühendislerine duyulan ihtiyacın artacağı için böyle bir program hazırladıklarını söyleyen Prof. Dr. Atamanalp, ``Bu program ile ülkemizin her yerinde bulunan mühendislerin bulundukları kurumdan yüksek lisans yapma ve yüksek mühendis unvanını alma şansı yakalayacak. Su Ürünleri`nde ilk olacak bu uygulamadan yalnızca su ürünleri mühendisleri değil diğerleri de faydalanma imkanı bulacak.`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz” Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile Daire Başkanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Sözbir, çalışmanın önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Nedim Sözbir, öğrencilerin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.