YEREL HABERLER - 18 Ocak 2012 Çarşamba 10:22

ÖĞRENCİLERDEN KANSER KONFERANSI

A
A
A
ÖĞRENCİLERDEN KANSER KONFERANSI

Sağlık Bakanlığı’nca başlatılan ödüllü proje kapsamında başlatılan ve İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği ödüllü sağlık kulübü projesine ‘Bir gün Sen de Olabilirsin’ adlı projeyle katılan Cumhuriyet İlköğretim Okulu Sağlık Kulübü öğrencileri, etkinliklerine bir yenisi ekledi.
“Bir gün Sende Olabilirsin” adlı proje kapsamında kanser hastalığını ele alan Cumhuriyet İlköğretim Okulu Sağlık Kulübü öğrencileri, Oltu İlköğretim Okulu salonunda bir etkinliğe daha imza attı.
6 ay boyunca sürecek proje kapsamında Oltu genelinde kanser taraması yapan Sağlık Kulübü öğrencileri, ülke genelinde oldukça yaygın bir şekilde görülen bayanlara yönelik meme ve rahimağzı kanseri, erkeklere ise sigaranın zararları, kanser ve türlerini ihtiva eden bir konferans düzenledi.
Oltu İlköğretim Okulu salonundaki bayanlara yönelik konferansın sunumunu Cumhuriyet İlköğretim Okulu Sağlık Kulübü öğrencilerinden Sümeyye Keskin, erkeklere yönelik olan konferansın sunumunu ise Emirhan Çelebi ve Mahmut Çelik üstlendi.
Öğrenci velilerinin yanı sıra mahalle sakinlerinin de yoğun ilgi gösterdiği konferansı pürdikkat takip eden vatandaşlar, etkinlikten oldukça memnun kaldıklarını dile getirdi.
Bir sonraki adım olarak yine proje kapsamında ilçe merkezi ve köylerdeki vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtacak olan Sağlık Kulübü öğrencileri, Oltu Belediye Başkanlığının katkılarıyla da bir ‘Kanserle Mücadele Fidanlığı’ oluşturulacağını ifade etti
DAHA ÖNCE KANSER TARAMASI YAPTILAR
Daha önce ilçedeki ilköğretim okullarında İlçe Sağlık Grup Başkanlığının desteğiyle kanser konulu bir tarama anketi yapan öğrenciler, ilginç sonuçlara ulaşmıştı.
Anketle ilçe merkezi ve köylerdeki kanser vakalarını tespit eden öğrenciler, KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) hakkında öğrenci arkadaşları ve velileri bilgilendirmişlerdi.
KETEM hakkında yöre insanının yeterli bilgiye sahip olmadığının tespit edildiği ankette; ilçe genelinde 48 kanser vakası tespit eden Sağlık kulübü öğrencileri, bunların ancak yüzde 27’sinin erken teşhis olduğunu, vatandaşların yüzde 71’inin kanserin genel belirtilerini bilmediğini ve yine vatandaşların yüzde 94’ünün de KETEM’den haberi olmadığı sonuçlarına ulaşılmıştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir