YEREL HABERLER - 18 Ocak 2012 Çarşamba 10:34

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI’NDAN POLİTİK YATIRIM TEPKİSİ

A
A
A
AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI’NDAN POLİTİK YATIRIM TEPKİSİ

Ak Parti Yakutiye Gençlik Kolları, bir gazetede yer alan köşe yazısını Erzurum’a dönük yatırımları politik bulmasından dolayı kınadı.
Ak Parti Yakutiye Gençlik Kolları Başkanı Eren AKIN, Erzurum’u ve Erzurum’a yapılan yatırımları eleştirmesinin ’yanlı’ ve ’politik’ olduğu belirti.
“Türkiye batı illerinden ibaret değil. Türkiye 81 il, 7 bölge demek. Hükümetimizin doğu’ya sektörel ve bölgesel teşvik çabalarına da sonuna kadar destek veriyoruz. Bu amaçla yapılan 2011 Kış Oyunları sayesinde Erzurum’da turizm çağ değiştiriyor. Yapılan bu yatırımlar ve açılacak olan oteller ise sanayi yatırımlarını da tetikleyecektir” diyen Eren Akın, “Küstahça ‘ Erzurum’un kayak şehri olmaya niyeti yok’ diyen bir adam şunu bilmeli ki dünyanın en uzun ve en dik kayak pistlerini içinde barındıran Erzurum, yıllarca bu zihniyet sayesinde ikinci plana atıldı. Yapılan yatırımları geliştirici, bölgenin kalkınmasını destekleyici bir paylaşım yapılması gerekirken böyle bir köşe yazısını kaleme alan yazarı gençlik kolları teşkilatım adına kınıyorum. Gerçek şu ki; 2011’de Palandöken’de inanılmaz şeyler yaşandı. Bölgenin pazarlanması ve marka olma yolundaki adımlar atıldı. Erzurum’un kayak şehri olmaya niyeti yok diyenlere inat, inşallah Palandöken ve Erzurum, Avrupa’nın kış turizm merkezlerinden biri olacak.” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir