GENEL - 21 Haziran 2022 Salı 09:17

Kurban Bayramı öncesi satıcılar hayvan pazarında yerini aldı

A
A
A
Kurban Bayramı öncesi satıcılar hayvan pazarında yerini aldı

Avrupa’nın en büyük canlı hayvan pazarı olan Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı’nda, Kurban Bayramı öncesi satıcılar yerini aldı.

Avrupa’nın en büyük canlı hayvan pazarı olan Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı’nda, Kurban Bayramı öncesi satıcılar yerini aldı. Pandemisiz ilk Kurban Bayramı’nda satıcılar ve alıcılar sopalar yerine tekrardan el sıkışarak pazarlık yaptı.


Erzurum Büyükşehir Belediyesince inşa edilen ve Avrupa’nın en büyük canlı hayvan pazarı olan Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı’nda, Kurban Bayramı öncesi satıcılar hayvanlarını görücüye çıkardı. 160 bin metrekare alan üzerine inşa edilen pazarda binlerce satıcı ve alıcı kurbanlık hayvanlar için bir araya geldi. Pandemisiz ilk Kurban Bayramı’nda satıcılar ve vatandaşlar sopa yerine tekrardan el sıkışarak geleneksel kurban pazarlıklarını yaptı.


Öte yandan, pazarda küçükbaş hayvanların fiyatları bin 500 liradan başlayıp 4 bin 500 liraya kadar giderken, büyükbaşlarda ise düve cinsler de 11 bin liradan başlayıp 17-18 bin liraya kadar satılıyor. Tosunların fiyatları ise 50-60 bin TL’yi buluyor.


Besici Umut Çat, “Bu sene et pahalı ama mal para etmiyor. Alıcılar biraz çekimser davranıyor. Mal para eder mi, kurbanlık nasıl gidecek diye düşünüyorlar. Büyükbaş hayvanlarda 11 binden başlıyor fiyat, tosunlarda 50-60 bin TL’yi buluyor. Kurban Bayramı’na kadar malı burada bağlıyoruz, bayram günü sahibine teslim ediyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de Siyeri-i Nebi coşkusu Kayseri’de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması, 21 okulda gerçekleşti. Eğitim ve maneviyatın önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen yarışma, öğrencilerin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i anlama ve anlatma becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Yarışma hakkında açıklamalarda bulunan AGD Kayseri Şube Başkanı Yusuf Şahin; öğrencilerin bu tür etkinliklerle manevi değerlere daha fazla önem vermelerinin sağlandığını belirtti. Şahin; "Siyer-i Nebi yarışması, gençlerimizin peygamberimizi daha yakından tanımalarını ve hayatını anlamalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor. Bu tür etkinliklerle gençlerimizin manevi yönden gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu gibi etkinlikler gençler arasında manevi değerlere olan ilginin artmasına ve peygamberimizin hayatının daha geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağlıyor. Biz de bu amaçla çalışmalarımızı genişleterek yapmaya özen gösteriyoruz. Bu sene de 21 okulda sınavı icra ettik. Gençlerin bu derecede ilgisi ile biz de heyecanlanıyoruz. Biz bu coşkuyu ile çalışmalarımızı da hızlandıracağız. Gençlerimizle faaliyetlerimiz aralıksız sürecek" dedi. Yarışmaya katılan öğrencilerin, Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatını ele alan kitaptan girdiği sınavda büyük bir heyecanla sınavı yaptıkları görüldü. Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verileceği açıklandı.