YEREL HABERLER - 21 Ocak 2012 Cumartesi 11:35

ŞİRKETLEŞME’DE ‘NEGATİF ARALIK’

A
A
A
ŞİRKETLEŞME’DE ‘NEGATİF ARALIK’

TOBB şirketleşme verilerini açıkladı. 2011 Aralık döneminde Erzurum’da 16, KUDAKA Bölgesinde 26, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde 42, Doğu Anadolu Bölgesinde ise 129 yeni şirket kuruldu. Dönemde Erzurum’da 13, KUDAKA Bölgesinde 14, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde 19, Doğu Anadolu Bölgesinde ise 31 şirket kapandı.
KURULAN KÜÇÜK İŞLETME SAYISI
TOBB verilerine göre, 2011 yılı aralık ayında Erzurum’da 10, KUDAKA’da 38, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde 72, Doğu Anadolu Bölgesinde 233 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. 2011 yılının son ayında Erzurum’da 9, KUDAKA’da 15, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde 54, Doğu Anadolu Bölgesinde ise 928 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini durdurdu.
2010 VE 2011 YILI FARKI
TOBB verilerinden yapılan hesaplamalara göre, 2001 yılının aralık ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre açılan şirket sayısı Türkiye toplamında yüzde 8.6 oranında gerilerken, Erzurum’da yüzde 20, KUDAKA Bölgesinde yüzde 13.3, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde yüzde 26.3, Doğu Anadolu Bölgesinde ise yüzde 20.3 oranında azaldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.