YEREL HABERLER - 03 Kasım 2013 Pazar 17:05

Başkan Küçükler Siirt’te Siyaset Dersi Verdi

A
A
A
Başkan Küçükler Siirt’te Siyaset Dersi Verdi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti Siirt İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Siyaset Akademisi” partililere ders verdi.
Siirt Kültür Merkezi’nde düzenlenen siyaset akademisine, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, AK Parti Siirt İl Başkanlığı yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı. Burada konuşan Başkan Küçükler, iyi bir belediye başkanının iyi bir yönetici olması gerektiğini söyledi. AK Parti ile birlikte yönetim anlayışının değiştiğini belirten Küçükler, şöyle dedi: “AK Parti ile birlikte belediye hizmetlerinde inanılmaz değişiklikler oldu. Daha önce seçilenler tamamen yöneticiler ya bürokrasiden ya da medyadan destek alıyordu. Ama şimdi tek destekçileri halk oldu. Gücünü halktan alıp halka dayanan yöneticiler de hizmete odaklanıp halka güven verebiliyor. Bugün ki örneği de 14 yıl önce TBMM’de başörtüsüyle meclise ilk girildiği zaman o tepkinin dozajını unutamıyoruz. Ama bugün o zihniyet değişti. Çünkü halka sırtını dayamayan, halktan destek alamayan hiçbir yönetimin ayakta duramayacağı anlaşıldı. Yerel yöneticilerin etrafına zıhlar duvarlar örememesi gerekir. Yöneticiler herkese ulaşabilme, diyalogu kurma imkanı sağlaması gerekir. Biz belediye başkanıyız, ilk telefon numarasını kullanıyoruz.
“BELEDİYECİLİK; BİR ŞEHRİ ABAT ETMEK VE GÖNLÜNE GİRMEKTİR”
“AK Parti’de telefon numarası değiştirme veya telefonuna bakmama yasağı var” diyen Başkan Küçükler, şöyle devam etti: “Başkanların vatandaşın gece bile ulaşabileceği bir şekilde telefonunu hazır tutması gerekir. İyi bir belediye başkanı sadece yöneticilik yapmalıdır. Ama toplumumuzda maalesef şöyle bir durum var; işleri bire bir takip etmeseniz dönüşümü takip etmezseniz o görevin sonucunu öğrenemezsiniz, sonuca da gidemezsiniz. Belediye başkanı, vatandaşın ve personelin ne yapıp yapmadığını kontrol etmesi gerekir. Vatandaşın içinde olmak gerekir. Vatandaşa ne yaparsanız yapın çok fazla göze gelmez. Vatandaşın içinde bulunmanız gerekir. Fatih Sultan Mehmet’in bir ifadesi var, ‘Belediyecilik, bir şehri abat etmek ve gönlüne girmektir’ Vatandaşı sadece abat etmek yetmez, gönlüne girmeniz kendinizi kabul etmeniz gerekir. Biz de buna bir ekleme yaparsak bu da temiz kalmak olacaktır. Yıllardır belediye başkanlığını yapıyorsanız kimse size hırsız arsız diyemiyorsa bu halkla olan ilişkinin boyutunun ne derece önemli olduğunu gösteriyor” Program daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.