YEREL HABERLER - 24 Şubat 2014 Pazartesi 13:07

Gençlik Liderleri Shçek’teydi

A
A
A
Gençlik Liderleri Shçek’teydi

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezlerinin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Gençlik Liderleri, SHÇEK’leri ziyaret ederek, çalışmalarını anlatıyor.
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Palandöken Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evleri ve Yetiştirme yurtlarında bulunan öğrencileri Gençlik Merkezlerine çekmeye çalışıyor.Gençlik liderleri, bunun için SHÇEK’lere ziyaret gerçekleştirerek, SHÇEK Müdürlerinden destek istedi. Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Ramazan Kelek, dezavantajlı çocuklara Gençlik Merkezlerinin kapılarının her zaman açık olduğunu belirterek, bu öğrencilere yönelik çalışmaların süreceğini ifade etti. Gençlik Liderleri Yaser Taşkesenlioğlu ve Fırat Altınok , Gençlik Hizmetleri ve Sor İl Müdürü Süleyman Arısoy’un tüm toplantılarda, “Önceliğimizin dezavantajlı çocuklarımız ve gençlerimiz” olduğunu vurgulaması üzerine, harekete geçerek, SHÇEK’lere ulaştıklarını belirtti. Taşkesenlioğlu ve Altınok, “Bizlerde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Koordinatörü Recep İtmez ile birlikte Çocuk evlerini ve Yetiştirme yuvalarını gezerek yapacağımız faaliyetleri programladık. Çocuklarımıza Gençlik Merkezimizde Halk Oyunları hocamız Halil Yazıcıoğlu eşliğinde Erzurum Halk Oyunları Kursu açarak iyi bir ekip kurmayı hedefliyoruz “dedi.
Taşkesenlioğlu ve Altınok, öğrencilerin istekleri doğrultusunda İngilizce, Resim ve Tiyatro kurslarından da faydalandıracaklarını vurguladı. Ayrıca Palandöken Gençlik Merkezi Sinema Günleri etkinliği kapsamında her hafta özenle seçilecek, öğrencilerin kişisel ve ruhsal gelişimlerini olumlu yönde etkileyecek film ve belgeselleri Gençlik Merkezinde seyrettireceklerini belirten Liderler bütün mesailerini Gençler için onları iyiye doğru yönlendirmede önemli çalışmalara imza atmak istediklerini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.