SPOR - 27 Şubat 2025 Perşembe 09:44

100 çocuk ilk kez kayakla tanıştı

A
A
A
100 çocuk ilk kez kayakla tanıştı

Kış sporlarının başkenti olan Erzurum’da; Valilik, Pasinler Kaymakamlığı, Ejder 3200 ve Türk Kayak Vakfı iş birliğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında, Pasinler ilçe merkezi ve köylerinden gelen 100 çocuk ilk kez kayakla tanıştı.


Palandöken Kayak Merkezi’nde uzman antrenörler eşliğinde eğitim alan çocuklar, hem kayak sporunu öğrenmenin heyecanını yaşadı hem de teleferikle Palandöken’in zirvesine çıkarak unutulmaz hatıralara biriktirdi.


Programın sonunda Vali Mustafa Çiftçi’nin katılımıyla düzenlenen törende; çocuklara başarı belgesi, madalya, kitap ve kayak montu hediye edildi.


Vali Mustafa Çiftçi, bu projeyle kırsal bölgelerde yaşayan, daha önce kayak yapma fırsatı bulamamış çocukların spora kazandırılmasını amaçladıklarını belirterek şunları söyledi: "Kırsaldaki çocuklarımızı kayakla tanıştırıyor, geleceğin sporcularını yetiştiriyoruz. Aralarından yetenekli olan öğrencilerimizin kayak sporuna devam etmesini ve gelecekte Erzurum’u ve ülkemizi temsil etmelerini diliyoruz. Bu projede emeği geçen tüm kurum ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum."


Türk Kayak Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Emre Çarıkcıoğlu ise, 2021 yılından bu yana yürüttükleri "Kar Tanesi" projesi ile kırsaldaki çocukları kayak sporu ile tanıştırdıklarını belirterek, yetenekli çocuklara kulüp olarak destek vermeye devam edeceklerini söyledi.


Programa;ValiMustafa Çiftçi, Pasinler Kaymakamı Yunus Emre Temel, Türk Kayak Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Emre Çarıkcıoğlu, Erzurum Kayak Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri, Pasinler İlçe Millî Eğitim Müdürü Hakan Çınar, kulüp hocaları, öğretmenler ve veliler katıldı.



100 çocuk ilk kez kayakla tanıştı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Önce telefonu, sonra da kelepçeyi bahane ederek alkol testini reddetti Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde polis ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayan ehliyetsiz sürücü uzun süreli kovalamacanın ardından kaza yapması sonucu yakalandı. Sürücü, ekiplere önce telefonunu daha sonra da kelepçeyi bahane ederek alkol testini reddederken, 685 bin TL idari para cezası yazıldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Osman Kavuncu Bulvarı üzerinde ekipler, T.Ö. yönetimindeki 06 EPM 741 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. Ekiplerin ihtarına uymayan T.Ö. kaçmaya başladı. T.Ö. uzun süren kovalamaca sonucu Kocasinan ilçesine bağlı Kayabaşı Mahallesi 6309. Sokak’ta kaza yapması sonucu yakayı ele verdi. Ehliyetinin bulunmadığı öğrenilen T.Ö. ekipler tarafından gözaltına alınarak, polis aracına bindirildi. Ekipler tarafından alkol testi yapılmak istenen T.Ö. önce telefonunu daha sonrada kelepçesinin çözülmesi isteyerek, alkol testinin reddetti. T.Ö.’ye ‘dur ihtarına uymamak’, ‘ehliyetsiz araç kullanmak’, ‘alkol testini reddetmek’ ve Trafiğin İlgili Maddelerince toplamda 685 bin TL idari para cezası yazıldı. Otomobil ise 60 gün süreyle trafikten men edilirken, ehliyeti bulunmayan T.Ö. alkol testini reddettiği için ehliyet başvurusunu 5 yıl sonra yapabilecek. T.Ö. hakkında ‘trafiğin güvenliğini tehlikeye sokmak’ suçundan hakkında adli işlem başlatılarak, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.