ÇEVRE - 29 Ocak 2026 Perşembe 09:17

Aşkale’de dondurucu soğuklar hayatı felç etti

A
A
A
Aşkale’de dondurucu soğuklar hayatı felç etti

Erzurum’un Aşkale ilçesinde etkili olan dondurucu soğuklar, günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İlçede gece saatlerinde termometreler eksi 33 dereceyi gösterirken, günün ilk ışıklarıyla birlikte hava sıcaklığının eksi 26 derece olarak ölçüldüğü gözlemlendi.


Sabah saatlerinde işe gitmek için araçlarına yönelen vatandaşlar, donma nedeniyle otomobillerini çalıştırmakta güçlük çekti. Birçok araç soğuk havadan dolayı çalışmazken, vatandaşlar zor anlar yaşadı.


Yetkililer, özellikle sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulunurken, soğuk havanın önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürmesinin beklendiği öğrenildi.



Aşkale’de dondurucu soğuklar hayatı felç etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Işıkhan: "İşsizlik oranı aralık ayında yüzde 7,7 seviyesinde gerçekleşti" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İşsizlik oranı, 2025 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre 0,8 puan azalarak yüzde 7,7 seviyesinde gerçekleşti" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından aralık ayı işsizlik ve istihdam verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İşsizlik oranının son 25 yılın en düşük seviyesine gerilediğini belirten Işıkhan, "İşsizlik oranı, 2025 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre 0,8 puan azalarak yüzde 7,7 seviyesinde gerçekleşti. Böylelikle hem 25 yılın en düşük seviyesine geriledi hem de 32 aydır tekli hanelerde seyrini sürdürüyor. İşsiz sayısı ise 286 bin kişi azalarak, 2 milyon 736 bin kişiye geriledi" diye konuştu. "3 yılda 3 milyon gencimizin istihdama katılmasını sağlayacağız" Özellikle gençlerin ve kadınların işgücüne ve üretime etkin katılımını sağlamak için gayret ettiklerinin altını çizen Işıkhan, şu ifadelere yer verdi: "Uyguladığımız İş Pozitif gibi programların da etkisiyle kadınlarda işsizlik oranı, bir önceki aya göre 1,1 puan azalarak yüzde 10,5 ile 2013 yılından bu yana en düşük seviyesine geriledi. 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı aynı dönemde 1,1 puan azalarak yüzde 14,1’e geriledi. Gençlerimizin kalıcı, kayıtlı ve nitelikli istihdam içerisinde yer almasını sağlamak amacıyla ‘Genç İstihdam Hamlesi-GÜÇ Programı’nı hayata geçirmiştik. 3 yılda 3 milyon gencimizin istihdama katılmasını sağlayarak, bu alanda da tarihimizin en önemli atılımlarından birini yapmış olacağız. İstihdam sayısı, aynı dönemde 32 milyon 685 bin kişi olarak gerçekleşti. İstihdam oranı ise yüzde 49,1 seviyesini korudu. İşgücü, 35 milyon 421 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise yüzde 53,2 olarak gerçekleşti." Işıkhan, işsizliğin azaltılması, nitelikli istihdamın artırılması ve işgücü piyasasının güçlendirilmesi için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.
Kayseri Melikgazi Belediyesi’nin beklenen projesi Atölye Melikgazi yakında açılıyor Melikgazi Belediyesi, ilçede yaşayan kadınların çeşitli ürünler üreterek ev ekonomisine katkı sağlayabileceği yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Sanat Melikgazi’nin içerisinde yer alan ‘Atölye Melikgazi’, Melikgazi Belediyesi’ne ait sosyal tesislerde üretilen el emeği ürünlerin beyin takımı olacak. Atölye Melikgazi’de üretilen numuneler seri üretime geçecek, üretimi yapan kadınlara parça başı ücret verilecek. Ürünlerin tasarımları Sanat Melikgazi’de yapılarak sosyal tesislerde üretim gerçekleştirilecek. Atölye Melikgazi’nin açılışının yakında yapılacağını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu şunları söyledi: "Eski Nazmi Toker Okulunu sanat merkezi yapmıştık. Şehrin tam kalbinde, Hunat Mahallesi’nde yer alan Sanat Melikgazi’de faaliyetler başladı. Eğitimlerimiz yakında ilan ediliyor. Kurslarımız hakkında bilgi edinmek, kurslarımıza katılmak için takipte kalmanızı tavsiye ederim. Tabi burası aynı zamanda da Atölye Melikgazi isminde yeni bir projemizin de beyin takımının olduğu bir yer. Atölye Melikgazi’de ne yapacağız? Farklı mahallelerimizdeki sosyal tesislerde hanımların yaptığı el işi ürünler var. Bu ürünleri rutin olarak mahallelerde üreteceğiz. Hem eğitim vereceğiz hem de maddi destek imkanı sağlayacağız. Sepetinden inci çantasına, seccadesinden ev tekstiline kadar birçok numune hazır durumda. Bu ürünlerin devamı da inşallah gelecek. Dolayısıyla Melikgazi’nin farklı mahallelerindeki sosyal tesislerde artık hanımlar farklı ürünleri üretebilecek, evlerinin bütçesine katkıda bulunabilecek. Emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yakın zamanda Sanat Melikgazi’nin ve Atölye Melikgazi’nin açılışını hep birlikte yapacağız."
Kayseri Büyükşehirin bölgede etkin rol üstlenecek itfaiye grup amirliği binası, açılışa gün sayıyor Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan, orman ile arazi ve iş yeri yangınlarına etkin müdahale noktasında önemli bir görev üstlenecek İtfaiye Hacılar Grup Amirliği binası, açılış için gün sayıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın, kentin sigortası konumundaki itfaiye teşkilatını gelişmiş donanımlar ve nitelikli personel ile güçlendirme faaliyetleri doğrultusunda önemli bir adımı olan İtfaiye Hacılar Grup Amirliği binası tamamlanarak, çevre düzenlemesi çalışmalarına geçildi. Hizmet vermek için gün sayan ve çalışmaları son aşamada olan Hacılar ilçesindeki itfaiye binası, 425 metrekare alanda 3 araçlık garajı, santral merkezi, yatakhanesi ve destek hacimler bulunan bir nitelikte hizmet verecek. Maliyeti 15 milyon TL’nin üzerindeki grup amirliği, etkin ve kritik bir rol üstlenecek 15 milyon TL’nin üzerinde bir yatırımla hayata geçen İtfaiye Hacılar Grup Amirliği binası, Kayseri’de orman ve iş yeri varlığı yüksek olan Hacılar bölgesindeki başta yangın olmak üzere afet gibi olması muhtemel durumlarda etkin ve kritik bir rol üstlenecek. 10’dan fazla mahalle ile OSB’ye hitap edecek 10’dan fazla mahalle ile OSB’ye hitap edecek İtfaiye Hacılar Grup Amirliği’nin hizmet edeceği alanlar ise şöyle sıralandı; ‘Aydınlık Evler Mahallesi, Hürriyet Mahallesi, Yeniköy Mahallesi, Kazım Karabekir Mahallesi, Altınoluk Mahallesi, Eğri Bucak Mahallesi, Becen Mahallesi, Eskişehir Bağları (Karacaoğlu, Battal Gazi, Selçuklu, Osmanlı, Danişment Gazi Mahalleleri), Hacılar İlçesi (Beğendik, Sakar Çiftliği, Yediağaç, Erciyes, Akyazı, Akdam, Aşağı ve Yukarı Mahalleleri) ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB)’. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet verecek İtfaiye Hacılar Grup Amirliği binası, özellikle yaz aylarında meydana gelen arazi yangınları ve OSB bölgesine yakın olması nedeniyle iş yeri yangınlarına etkin bir şekilde müdahale edecek.