GÜNDEM - 30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:58

Aziziye’de termal yatırım seferberliği

A
A
A
Aziziye’de termal yatırım seferberliği

Aziziye Belediyesi termal turizm alanında yeni bir açılıma imza attı. Ilıca’da Termal Otel ve tesislerin bulunduğu kampüs içerisinde inşa edilen Butik Otel hizmete açıldı.


İnşasına geçtiğimiz yıl başlanan, modern iç ve dış mimarisiyle adeta göz kamaştıran tesis, konuklarını ağırlamaya başladı. Erzurum’un konaklama sektöründeki tüm ezberlerini bozan yatırım, VIP termal havuzlarla entegre halde hizmet verecek. Genişliği, konforu ve lüks dizaynıyla beş yıldızlı otelleri bile kıskandıran Butik Otel, Erzurum’da termal turizmin yeni gözbebeği olacak. Geleneksel tasarımla modern mimarinin buluştuğu tesiste, 11 süit oda ve yine çeşitli büyüklüklerde 6 adet VIP havuz bulunuyor.


Tesisi Akpunar Anlattı


Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Butik Otel ve VIP havuzlardan oluşan tesisin, ilçede başlattıkları yatırım ve hizmet seferberliğinin sadece küçük bir parçasını oluşturduğunu söyledi. Yeni tesis hakkında bilgiler aktaran Başkan Akpunar, bu yatırımı ilçeye kazandırmadan önce ilk adımı yeni termal su kaynakları oluşturarak attıklarını hatırlattı. Akpunar, "Sondaj çalışmalarımızla önce yeni termal su kaynakları oluşturduk. Ardından halihazrda hizmet veren otelimize ve bungalov evlerimize ek olarak Butik Otel inşaatına başladık. Özel geleneksel tasarımı, modern mimarisi, genişliği ve lüks dizaynı ile 11 süit odadan oluşan Butik Otelimizi böylece tamamlamış olduk. Konuklarımızı ağırlamaya başladığımız Butik Otelimiz sadece ilçemizin değil, Erzurum’daki konaklama sektörünün kesinlikle yeni çekim merkezi olacak" diye konuştu.


6 adet özel havuzu var


Butik Oteli inşa ederken termalle entegre bir proje olarak tasarladıklarını kaydeden Başkan Emrullah Akpunar, otelde süit odaların dışında ayrıca VIP havuzların da bulunduğuna dikkati çekerek, "Otelimizde birbirinden farklı büyüklüklere sahip 6 adet VIP havuzumuz var. Bu havuzlarımız herkesin kullanımına açık olacak. Konuklarımızın yanı sıra, aileler ve arkadaş grupları da, bu havuzlarımızdan istifade edebilecek. Suyun şifayla buluştuğu adres olan Ilıca’mız, hizmet çeşitliliği ve yeni konseptimizle Erzurum’un ve termal turizmin yeni gözdesi olacak. Butik Otel ile VIP havuzlarımızın ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını dilerken, yatırımlarımızın hemen her alanda şekilleneceğini ve Aziziye için yeni sürprizler hazırladığımızın da özellikle bilinmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.



Aziziye’de termal yatırım seferberliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Cinayetle biten aile içi kavgayla ilgili polis kardeş tutuklandı Isparta’da baba ile iki polis oğlu arasında çıkan ve babanın yaralandığı, oğlunun ise öldüğü olayla ilgili diğer polis memuru kardeş tutuklandı. Olay, dün saat 02.30 sıralarında Vatan Mahallesi 234. Cadde’de meydana geldi. İddiaya göre, bayram izni için memleketlerine gelen Antalya’da görevli polis memuru Ömer A. ile Denizli’de görevli polis memuru Deniz A., evde yaşanan aile içi tartışmanın sonrasında anne ve baba ile birlikte aynı araca binip evden ayrıldı. Tartışma araçta da devam edince ikametlerin önüne geldiklerinde anne araçtan inip eve gitti. Devam eden tartışma sırasında Deniz A., bir anda bağırarak silahını çıkartıp kendi kafasına doğrulttu. Ardından baba M.A. da beylik tabancasını çıkararak araçtan indi. Yaşanan arbede sırasında, tabancalardan birinin bir anda ateş alması sonucu baba M.A. ile oğlu Deniz A. boyunlarından vurularak yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Isparta Şehir Hastanesine ve Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Isparta Şehir Hastanesine kaldırılan Deniz A., sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. M.A.’nın Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisinin sürdüğü, olayı ufak sıyrıklarla atlatarak tedbir ve kontrol amaçlı hastaneye kaldırılan Ömer A.’nın da aynı hastanede gözetim altında olduğu öğrenildi. Öte yandan olay yerinde 2 tabanca, 1 boş kovan ve 1 dolu fişek ele geçirilerek incelemeye alındı. Kardeş "Kasten Adam Öldürme" suçlamasından tutuklanarak cezaevine gönderildi Olayı ufak sıyrıklarla atlattıktan sonra tedbir ve kontrol amacıyla hastaneye götürülen Ömer A., buradaki işlemlerinin ardından ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınan Ömer A. ile anne Z.A. ve baba M.A., sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Ömer A., bugün çıkarıldığı mahkemece "kasten adam öldürme" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Anne ve baba ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Hayatını kaybeden Deniz A.’nın cenazesinin, yarın öğle namazına müteakip Halıkent Mahallesi’nde bulunan Halıkent Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Halife Sultan Mezarlığı’na defnedileceği öğrenildi.