GÜNDEM - 19 Eylül 2025 Cuma 14:21

Erzurum’da Gaziler günü dolayısıyla kortej yürüyüşü düzenlendi

A
A
A
Erzurum’da Gaziler günü dolayısıyla kortej yürüyüşü düzenlendi

Erzurum’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla kortej yürüyüşü düzenlendi.


Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi "Gaziler Günü" vesilesiyle Havuzbaşı Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen "Atatürk Anıtı Çelenk Sunum Töreni"ne katılım sağladı.


İl protokolü, kahraman gaziler, vatandaşlar ve öğrencilerin de katılımıyla gerçekleştirilen tören; Havuzbaşı Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve şanlı İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.


Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın günün anlam ve önemine binaen yayımladığı mesaj okundu ve şiirler seslendirildi.


Ardından Havuzbaşı Kent Meydanı’ndan Yakutiye Medresesine bir kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.


Muharip Gaziler Derneği Başkanı Salih Mesci günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "Gaziler, şanlı tarihimizin ebedî kahramanlarıdır. Gazilik ömür boyu taşınacak birer şereftir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, sizler Cumhuriyetimizin teminat ve temel taşlarısınız. Şehit ve gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerleridir. Vatan savunmasında, şehit ve gazi olmaktan daha büyük bir kahramanlık olamaz; şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Dün olduğu gibi aziz vatanın bölünmez bütünlüğüne ulusal değerlerine saldıranlarına karşı her zaman kanımızı akıtmaya ve canımızı feda etmeye hazırız" ifadelerine yer verdi.



Erzurum’da Gaziler günü dolayısıyla kortej yürüyüşü düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Kasapoğlu ve Vali Özkan vatandaşlarla iftarda buluştu Manisa’nın Kula ilçesinde düzenlenen geleneksel iftar programına binlerce vatandaş katıldı. Programa önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Manisa Valisi Vahdettin Özkan da katıldı. Kula Kaymakamlığı öncülüğünde Yunus Emre Kent Meydanı’nda düzenlenen programda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ramazan ayının paylaşma, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını güçlendirdiğini ifade ederek, böyle anlamlı bir buluşmada vatandaşlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Programda konuşan Manisa Valisi Vahdettin Özkan ise, "Ramazan ayı paylaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin en güzel şekilde yaşandığı müstesna bir zaman dilimidir. Böylesine anlamlı bir sofrada vatandaşlarımızla bir araya gelmek bizler için büyük bir mutluluk. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kula Kaymakamı Talha Altuntaş, ilçe protokolü ile vatandaşların aynı sofrada buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Altuntaş, "Değerli büyüğümüz ve hemşehrimiz önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımlarıyla düzenlediğimiz geleneksel iftar programında sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Katılım sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Düzenlenen iftar programına önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Kula Kaymakamı Talha Altuntaş, AK Parti Kula İlçe Başkanı Nejat Gülmez, AK Parti ilçe başkanları, daire amirleri, STK ve oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.