GÜNDEM - 11 Aralık 2025 Perşembe 13:56

Erzurum’da geleceğin liderleri yapay zekâ ile yetişecek

A
A
A
Erzurum’da geleceğin liderleri yapay zekâ ile yetişecek

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, uluslararası ortaklarıyla birlikte Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından fonlanan Erasmus+ Impact Hub Projesi kapsamında Erzurum Teknik Üniversitesi, Romanya Alba Iulia Belediyesi, İtalya Ponte di Piave Belediyesi ve Fransa’dan Kybele Derneği ile geleceğin liderlerini yetiştirecek.


Projenin ana hedefi; 18-30 yaş arası gençleri yapay zeka destekli eğitim modelleriyle geleceğin liderleri olarak yetiştirmek, gençlerin yerel yönetimlerde karar alma süreçlerine katılımını güçlendirmek ve sürdürülebilir bir genç liderlik ekosistemi oluşturmak.


Yapay Zekâ Destekli Meclis Deneyimi


Eğitim alacak gençler, proje kapsamında geliştirilecek yapay zekâ ile oluşturulmuş sanal belediye binaları ve meclis salonlarında karar alma süreçlerini uygulamalı olarak deneyimleyecek. Böylece gençler, katılımcı demokrasi ve yerel yönetim işleyişini teknoloji tabanlı bir ortamda pratik ederek öğrenecek.


Sürekli Lider Yetiştirme Sistemi Kurulacak


Proje, yetişen genç liderlerin yeni gruplara mentorluk yapmasını teşvik ederek devamlılığını sağlayan bir lider yetiştirme döngüsü oluşturmayı amaçlıyor. Böylece Erzurum’da gençlerin yönetime katılımı kalıcı bir yapıya kavuşturulacak. Proje sonunda Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Gençlik Konseyi kurulacak. Bu konsey sayesinde proje boyunca elde edilen kazanımlar belediyenin karar süreçlerine entegre edilecek ve gençlerin yönetime aktif katkısı sürdürülebilir hâle getirilecek. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve proje ortakları hem gençlerin teknolojiyle güçlendirilmiş liderlik becerilerini desteklemeyi hem de yerel yönetişimde gençlerin rolünü artırarak uluslararası ölçekte örnek bir model oluşturmayı hedefliyor.



Erzurum’da geleceğin liderleri yapay zekâ ile yetişecek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Emniyet’inden operasyon: 10 gözaltı İstanbul’da 7 ilçede İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nce; İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde yeni nesil motosikletli Suç Örgütleri’ne yönelik, yapılan operasyonda çeşitli suçlardan aranan 10 kişi gözaltına alındı. İstanbul genelinde 7 ilçeden yeni nesil motosikletli suç örgütlerine yapılan operasyonda "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma,Nitelikli Yağma, Kasten Öldürme-Kasten Öldürmeye Teşebbüs, Gasp,Mala Zarar Verme Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması, Tehdit" suçlarını işlediği tespit edilen F.G. (27), A.E. (19), B.B. (20), E.A. (33), F.K. (18), Ö.Ş. (18), M.E.G. (18), E.Ç. (22), A.Z. (18) ve H.C.A. (20) isimli şahıslar polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların, 23.11.2025 tarihi saat 03:30 sıralarında Şişli İlçesi Esentepe Mahallesinde meydana gelen motosiklet hırsızlığı olayı, 06.12.2025 tarihi saat 10.24 sıralarında Başakşehir İlçesi Bahçeşehir 2.Kısım Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı üzerinde meydana gelen bir şahsın silahla yaralanması olayı, 07.12.2025 tarihi saat 04:10 sıralarında Bakırköy İlçesi Yeşilköy Mahallesinde meydana gelen araç kurşunlama olayı, 09.12.2025 tarihi saat 05:53 sıralarında Ümraniye İlçesi Tatlısu Mahallesinde meydana gelen araç kurşunlama olayı, 11.12.2025 tarihi saat 03:10 sıralarında Beşiktaş İlçesi Bebek Mahallesinde meydana gelen iş yeri kurşunlama olayı, 12.12.2025 tarihi saat 00:40 sıralarında Kadıköy ilçesi Göztepe Mahallesinde meydana gelen ikamet kurşunlama olayı, 12.12.2025 tarihi saat 01:20 sıralarında Üsküdar İlçesi Çamlıca Tepesi mevkiinde meydana gelen araçtan havaya ateş edilmesi olaylarını gerçekleştirdikleri belirlendi. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda; kurşunlama eylemlerinde kullanılan 1 adet çalıntı motosiklet, kasklar ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Konu ile ilgili gerçekleştirilen operasyon kapsamında yürütülen tahkikat işlemlerinin devam edeceği öğrenildi.