GÜNDEM - 23 Aralık 2024 Pazartesi 11:27

Erzurum’da satranç heyecanı

A
A
A
Erzurum’da satranç heyecanı

Satranç İl Birinciliği Yarışmaları büyük bir katılımla Erzurum’da gerçekleşti. Birbirinden yetenekli satranç sporcularının kıyasıya mücadele ettiği yarışmalarda, farklı yaş kategorilerinde dereceye giren sporcular ödüllendirildi.


Erzurum’da satranç heyecanı yaşandı. 21 Aralık 2024 Cumartesi günü başlayan 2025 Küçükler Satranç İl Birinciliği yapılan yarışmalarla sona erdi.


07-12 yaş gruplarında, 12 kategoride toplam 143 satranç sporcusu katıldığı yarışmalar Yakutiye Kamp Eğitim Merkezi Salonlarında yapıldı.


Daha sonra yaşlarında dereceye giren sporculara ödülleri taktim edildi. Ödül seremonisine Spor Şube Müdürü Vahit Albayrak da katıldı.


Satranç İl Temsilciliği görevini devralan Sinan Nuhoğlu açılış konuşmasında Erzurum’da satrançta yeni bir dönemin başladığını söyledi.


Satrancın en güzel imkanlarının sağlandığı bir ortamda, en çok rağbet gören sporlardan biri olması için çalışacaklarını belirtti.


İl Temsilcisi Vahit Albayrak, satrancın gençler üzerindeki olumlu etkilerine vurgu yaptı. Albayrak, konuşmasında, “Satranç sadece bir oyun değil, aynı zamanda stratejik düşünme, karar verme ve sabır gibi birçok önemli beceriyi geliştiren bir spor dalıdır. Bu tür organizasyonlar sayesinde gençlerimiz hem kendilerini geliştirme hem de sosyalleşme fırsatı buluyor. Turnuvaya katılan tüm sporcuları tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.



Turnuvada ilk 3 sırayı kazanan sporcular şöyle:


7 Yaş Kızlar:


1. Nadide Duru Altay


2. Eslem Betül Yılmaz


3. Erva ÇAkmak



7 Yaş Genel:


1. Mustafa Asım Sifil


2. Tarık Asaf Özdemir


3. Muhammed Efe Hocaoğlu



8 Yaş Kızlar:


1. Eslem Esma Akbulut


2. Elif Ece Özkan


3. Defne Aytaş



8 Yaş Genel:


1. Göktürk Yiğit İbiş


2. Bünyamin Mert İçli


3. Mustafa Kerem Aksoy



9 Yaş Kızlar:


1. Rumeysa Özkan


2. Asya Mina Bindesen


3. Merve Hira Tekin



9 Yaş Genel:


1. Tuğrul Efe Barik


2. Semih Dağcı


3. Taha Yıldırım



10 Yaş Kızlar:


1. Ela Özkara


2. Haticetül Kübra Lök


3. Fatıma Zehra İlhan



10 Yaş Genel:


1. Ali Tutku Karaavcı


2. Çağrı Mert Candan


3. Mehmet Ömer Polat



11 Yaş Kızlar:


1. Hatice Gülru Tanas


2. Eslem Özge İçli


3. Hafsa Sena Durmuş



11 Yaş Genel:


1. Aydın Efe Tağa


2. Yusuf Asaf Tohumcu


3. Ömer Musab Çaralan



12 Yaş Kızlar:


1. Zeynep Deniz Meyvacı



12 Yaş Genel:


1. Yunus Akgün


2. Yusuf Bezirğanoğlu


3. Eyüphan Korkmaz



Erzurum’da satranç heyecanı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa UEDAŞ, sokak lambalarında led dönüşüm sürecini başlattı UEDAŞ, enerji verimliliği ve modern şebeke yönetimi hedefleri doğrultusunda hayata geçirdiği LED Armatür Dönüşüm Projesi ile şehir aydınlatmasında yeni bir dönemi başlatıyor. Ocak 2025’te yürürlüğe giren "Genel Aydınlatma Kapsamında LED Armatürlerin Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar" doğrultusunda çalışmalarını hızlandıran UEDAŞ, LED dönüşümünde dağıtım şirketleri arasında öncü konuma yükseldi. Proje kapsamında LED armatürlerin uzun ömürlü, düşük bakım maliyetli ve çevre dostu yapısı sayesinde hem enerji kayıpları azaltılıyor hem de şehirlerin gece görünümü daha güvenli ve modern hale getiriliyor. 5 yılda 256 bin led armatür montajı TEDAŞ tarafından belirlenen hedefler doğrultusunda UEDAŞ, 2025 yılı içerisinde yeni tesis ve dönüşüm çalışmaları kapsamında 28 bin 453 adet, takip eden dört yıl boyunca ise her yıl 56 bin 906 adet olmak üzere, toplamda 256 bin 76 adet LED armatür montajı gerçekleştirmeyi planlıyor. Dönüşüm yapılacak direklerin tespiti, malzeme ve maliyet planlaması, teknik şartname ve sözleşme süreçlerini kapsayan kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Sahadaki tüm süreçlerin etkin şekilde izlenebilmesi amacıyla geliştirilen dijital sistem ve tablet uygulamaları sayesinde, iş takibi canlı ve şeffaf biçimde gerçekleştiriliyor. "Enerji verimliliğinde örnek bir projeyi hayata geçiriyoruz" UEDAŞ Genel Müdürü Cihangir Gençoğlu, 13 Ekim 2025’te Bursa Nilüfer’de başlatılan ve aralıksız devam eden proje ile ilgili ,"LED armatür dönüşüm projemiz, şehirlerimizin güvenliğini, çevresel sürdürülebilirliği ve kamu kaynaklarının verimli kullanımını esas alan bütüncül bir dönüşüm projesi. Dijital altyapı ile desteklediğimiz bu süreç sayesinde sahadaki her adımı anlık olarak izleyebiliyor, şeffaf ve etkin bir yönetim anlayışıyla ilerliyoruz. UEDAŞ olarak enerji verimliliğinde ve modern şehir aydınlatmasında sektörümüze örnek olacak bir çalışmayı hayata geçirmekten gurur duyuyoruz." UEDAŞ tarafından yürütülen LED armatür dönüşüm çalışmaları, iş sağlığı ve güvenliği öncelikleri gözetilerek kesintisiz şekilde sürdürülürken, proje tamamlandığında bölgedeki aydınlatma altyapısının daha güvenli, modern ve çevre dostu bir yapıya kavuşması hedefleniyor.
Konya Karısını 22 bıçak darbesiyle öldüren zanlı, "Kolumda Ebru yazıyor" diye kendini savundu Konya’da özel ders vermeye gittiği sitenin önünde boşanma aşamasındaki öğretmen karısını öldüren zanlı, indirimsiz ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Yargılandığı davada son sözü sorulan katil zanlısı, "Bana iftira atıyorlar hatta kolumda ’Ebru’ yazıyor. Başında ve sonunda sonsuzluk işareti var. Kayınvalidem yüzünden yuvamız bozuldu" diye kendini savundu. Olay, 25 Ekim saat 18.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Havzan Mahallesi Ebussuud Efendi Caddesi üzerinde bulunan bir sitede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Abdullah Küçüktaşdemir (47), boşanma aşamasındaki eşi özel bir eğitim kurumunda öğretmen olan Ebru Küçüktaşdemir’i (45) özel ders vereceği site önüne kadar takip etti. Burada ikili arasında çıkan tartışmada Abdullah Küçüktaşdemir, yanında bulunan bıçakla Ebru Küçüktaşdemir’i vücudunun çeşitli yerlerinden 22 bıçak darbesi ile yaraladı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri şüpheliyi etkisiz hale getirirken, olayda ağır yaralanan kadın ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Meram Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Gözaltına alınan zanlı koca, ifadesinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Konya’yı terk et mesajı atmış Konya Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturmasını tamamlarken, tutuklu olan zanlı hakkında ’kadına karşı tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açıldı. Hazırlanan iddianamede katil zanlısı kocanın eğitim fakültesindeki eğitimini yarıda bırakmasına rağmen, yıllardır özel dershanede Türkçe öğretmenliği yaptığı belirtildi. Zanlının telefonunda yapılan inceleme sonrası olay günü Ebru Küçüktaşdemir’e, "Cezaevinden başka yer mi var, bugün bu iş bitecek. Bende her şey bitti. Aklın varsa Konya’yı terk et" şeklinde tehdit mesajları attığı ortaya çıkarken, olaydan yaklaşık 6 saat önce "Av bıçağı Konya" gibi aramalar yaptığı da iddianamede yer aldı. "Bana iftira atıyorlar. Kolumda ’Ebru’ yazıyor" Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Eşe karşı tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile dava açılan Abdullah Küçüktaşdemir’in yargılanmasında karar duruşması görüldü. Zanlı koca duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Mahkeme heyetince son olarak söylemek istedikleri sorulan katil zanlısı, "Ben para pul düşkünü değilim, bana iftira atıyorlar. Kolumda ’Ebru’ yazıyor başında ve sonunda sonsuzluk işareti var. Ben eşimi sonsuzluğa göndermedim. Eşimin annesi yüzünden, yuvamız yıkıldı" diye konuştu. Mahkeme heyeti, Abdullah Küçüktaşdemir’e ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.