GENEL - 26 Mart 2020 Perşembe 14:40

Palandöken’de Koronavirüs ile topyekûn mücadele

A
A
A
Palandöken’de Koronavirüs ile topyekûn mücadele

Palandöken Belediyesi 26 mahallede bahar temizliği ve dezenfeksiyon çalışması yürütüyor.

Palandöken Belediyesi 26 mahallede bahar temizliği ve dezenfeksiyon çalışması yürütüyor.


Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte Palandöken Belediyesi ekipleri kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı. 26 mahallede yürütülen temizlik çalışmalarıyla Palandöken, daha steril hale getiriliyor.


Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, ilçenin her noktasında temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları yürüttüklerini belirterek, Palandökenlilerin hijyenik ve çok daha sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri için mesai mefhumu gözetmeksizin, gece gündüz, özveri ve gayretle çalıştıklarını söyledi. Başkan Sunar, “İlçemizde 26 mahallemizde bahar temizliği çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Karla mücadelede yürüttükleri çalışmalarla kış mevsiminde takdirleri üzerlerine toplayan ekiplerimiz, bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte aynı özveri ve gayretle temizlik çalışmalarını yürütüyor. İlçe sakinlerimize daha hijyenik ve sağlıklı bir ortam sunmak için mesai kavramı tanımaksızın çalışıyoruz.” diye konuştu


KIRSALDAKİ MAHALLELER DAHİL, İLÇENİN HER NOKTASINDA DEZENFEKSİYON


İlçede etkin bir şekilde yürütülen dezenfeksiyon çalışmalarına da dikkat toplayan Başkan Sunar, 15 farklı ekiple dezenfeksiyon işlemlerinin kırsaldaki mahalleler de dahil olmak üzere ilçenin her noktasında yürütüldüğünü kayda geçti. Başkan Sunar, “Öncelik olarak, vatandaşlarımızın yoğun olduğu sosyal alanlar, Okullar, Camiler, Spor tesisleri, duraklar, Park ve bahçelerde dezenfeksiyon işlemlerimize başladık ve ilçemizdeki bütün kamu alanlarını dezenfekte yaptık. Belli periyotlarda bu kamu alanlarında dezenfeksiyon işlemlerimiz devam edecek. Şimdi artık apartman apartman ekiplerimiz dolaşıyor, ilçemizin her bir noktasını dezenfeksiyon yapıyor. Büyük bir titizlik ve ciddiyet içerisinde insan sağlığını merkeze alarak gece gündüz çalışan personelime teşekkür ediyorum. Onlar ki örnek oldular.” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Engelliler engelsiz yaşama dikkat çekti Ordu’nun Ünye ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle etkinlik geçekleştirildi. Yüzüncü yıl mevkiinden kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle rehabilitasyon merkezilerinin stantlarının açılışı gerçekleştirildi. “Engelsiz yaşam konusunda başarılı bir kentiz” Açılışta bir konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Engelli kardeşlerimiz ile ilgili bugün hem farkındalığın oluşması, hem de günlerinin kutlanması amacıyla bir araya geldik. Engelli kardeşlerimize verilen fırsatlar neticesinde neler yapılabildiğini burada görebilme fırsatı bulduk. Daha önceki ziyaretlerimizde hakikaten çok özel çalışmalar ortaya koymuşlardı. Bugün de aynı çalışmaları görmekten son derece memnun kaldık. Tabii yerel yönetim olarak bizler de engelli kardeşlerimizin engelsiz yaşam anlamında bir şehirde rahat edebilmeleri açısından ne gerekiyorsa gerekli hazırlıkları yapmak ve hayata geçirmek noktasında birlikte çalıştığımızı ve Ünye olarak bu konuda birçok şehirden önde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Aynı zamanda bu hafta ihtiyaçların belirlenmesine ve farkındalığın oluşmasına vesile olsun diyor, Engelliler Haftasını kutluyorum” dedi. Ünye Kaymakamı Ayhan Işık hafta boyunca etkinliklerde görev alacak kurum ve kuruluşları tebrik ederek başarılar diledi. Etkinliklere ayrıca Engelli dernekleri başkanları, Daire Amirleri ve Sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri katıldı.