GÜNDEM - 21 Ocak 2025 Salı 15:17

Rektör Hacımüftüoğlu: Diş hekimliği eğitimine yeni bir perspektif getiriyoruz

A
A
A
Rektör Hacımüftüoğlu: Diş hekimliği eğitimine yeni bir perspektif getiriyoruz

Atatürk Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın desteği ve tensipleri ile Türkiye yükseköğretim tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Diş Hekimliği Fakültesinde Temel Diş Hekimliği Bilimleri Bölümünü hayata geçirdi.


Dünyanın önde gelen üniversitelerinde yaygın olarak bulunan ancak Türkiye’de daha önce açılmamış olan bu bölüm hem eğitim hem de araştırma alanında önemli bir açığı kapatmayı hedefliyor.


Yeni açılan bölümün, diş hekimliği öğrencilerine daha sağlam bir akademik altyapı sunarak ulusal ve uluslararası ölçekte fark oluşturacağını aktaran Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, bu girişimin, üniversitenin araştırma kapasitesini güçlendirme ve disiplinlerarası iş birliğini artırma yönündeki vizyonuyla uyumlu olduğu ifade etti.


Yenilikçi Tedavi Yöntemlerinin Geliştirilmesine İmkân Sağlayacak


Temel Diş Hekimliği Bilimleri Bölümünün açılmasının Türkiye’deki diş hekimliği eğitimine yeni bir perspektif kazandıracağını belirten Rektör Hacımüftüoğlu, gelişmiş ülkelerde bu tür bölümlerin yaygın olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:


Ülke yükseköğretiminde ilk kez açılacak olan bu bölüm, diş hekimliği eğitimine sağlam bir temel oluşturacak, yenilikçi tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine imkân sağlayacak ve öğrencilerimizin uluslararası standartlarla uyumlu, rekabetçi bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacaktır. Diş hekimliği alanında yaptığımız bu öncü adımla, üniversitemizin eğitim ve araştırma kapasitesini bir üst seviyeye taşıyoruz.


Bilimsel Üretkenlik ve Disiplinlerarası Çalışmalar İçin Yeni Bir Kapı


Temel Diş Hekimliği Bilimleri Bölümü, yalnızca eğitimde değil, bilimsel araştırmalarda da çığır açmayı hedefliyor. Bölüm kapsamında, farmakoloji, patoloji, mikrobiyoloji gibi temel bilimlerin güçlü bir entegrasyonu sağlanarak disiplinlerarası iş birliklerinin önü açılacak. Bu bağlamda, fakültenin bilimsel faaliyetleri desteklenerek, diş hekimliği alanındaki yenilikçi projelerin hayata geçirilmesi teşvik edilecek.


Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, yeni bölümün fakültenin akademik gücüne ve Türkiye’nin sağlık alanındaki ilerlemesine katkı sağlayacağını belirterek şöyle devam etti:


Bu bölüm, sadece öğrencilerimiz için güçlü bir eğitim temeli sunmakla kalmayacak, aynı zamanda fakültemizin uluslararası iş birliklerini artırmasına ve bilimsel üretkenliğin daha ileri taşınmasına olanak tanıyacaktır. Bu bağlamda, bölümün ilk kez Atatürk Üniversitesinde açılmasına onay veren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkür ediyorum. Üniversitemiz, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da köklü tarihi, nitelikli akademik kadrosu ve donanımlı altyapısı ile ülke yükseköğretimine hizmet etmeye ve öncü adımlar atmaya devam edecektir.


Atatürk Üniversitesinden Sektöre ve Eğitime Katkı


Temel Diş Hekimliği Bilimleri Bölümünün açılması, Atatürk Üniversitesinin eğitimde ve araştırmada ileriye yönelik attığı kararlı adımlardan birini daha gözler önüne seriyor. Bu girişim, Türkiye’de diş hekimliği alanındaki eğitim kalitesini artırırken, uluslararası düzeyde dikkat çeken çalışmaların önünü açmayı hedefliyor.


Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan bu gelişme, Atatürk Üniversitesinin öncülük vizyonunun bir yansıması olarak hem üniversite bünyesinde hem de diş hekimliği sektöründe heyecanla karşılandı.



Rektör Hacımüftüoğlu: Diş hekimliği eğitimine yeni bir perspektif getiriyoruz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başakşehir’de "dur" ihtarına uymayan hırsız kovalamaca sonrası yakalandı: 330 bin TL ceza Başakşehir’de dün sabah saatlerinde açıktan hırsızlık yaptığı tespit edilen ve polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan 21 yaşındaki A.H.Ç., kısa süren kovalamacanın ardından aracının lastiklerinin indirilmesiyle yakalandı. Şüpheliye 330 bin TL idari para cezası uygulanırken, "açıktan hırsızlık" suçlamasıyla gözaltına alındı. Olay dün sabah saatlerinde Başakşehir, Şamlar Mahallesi İstiklal Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, açıktan hırsızlık yaptığı belirlenen A.H.Ç., şüpheli hareketleri üzerine polis ekiplerince durdurulmak istendi. Polisin "dur" ihtarına uymayan şüpheli, otomobille kaçmaya çalıştı. Kısa süren kovalamacanın ardından polis ekipleri aracın lastiklerini indirerek şüpheliyi yakaladı. 330 bin TL idari para cezası kesildi Polis ekiplerince yakalanan şüphelinin üzerinde yapılan aramada, hırsızlıktan elde edildiği değerlendirilen 2 cep telefonu ile 17 bin 330 TL, 320 Amerikan doları ve 80 euro ele geçirildi. Öte yandan açıktan hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan A.H.Ç.’ye polisin "dur" ihtarına uymamak, ehliyetsiz araç kullanmak ve makas atmak suçlarından toplam 330 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca şüphelinin kullandığı 34 MVY 998 plakalı araç 120 gün süreyle trafikten men edildi. Konu ile ilgili yakalanan şüphelinin, bugün "açıktan hırsızlık" suçundan adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.