GÜNDEM - 09 Ocak 2025 Perşembe 12:44

Sağsöz, “Gayrimenkul sektörü, bir ülkenin ekonomik ve sosyal yapısının temel taşlarından biridir”

A
A
A
Sağsöz, “Gayrimenkul sektörü, bir ülkenin ekonomik ve sosyal yapısının temel taşlarından biridir”

Tüm Emlak Danışmanları Birliği Erzurum İl Başkanı Fatih Sağsöz, Gayrimenkul sektörünün bir ülkenin ekonomik ve sosyal yapısının temel taşlarından biri olduğunu söyledi.


Cumhurbaşkanlığı kararı ile kurulan Tüm Emlak Danışmanları Birliğinin kuruluş amacının emlak sektörünün sağlıklı ve sürdürülebilir büyümesini sağlamak üzere sektörün daha güvenilir ve kurumsal bir yapıya kavuşmasına yönelik bütün çalışmaların Erzurum’da tamamlandığını ifade eden Fatih Sağsöz, “Gayrimenkul sektörü, bir ülkenin ekonomik ve sosyal yapısının temel taşlarından biridir. Ancak bu sektörün geleceği sadece var olan kurallar ve standartlarla sınırlı değildir, yenilikçi yaklaşımlar sayesinde yeniden şekillendirmek en büyük amaçlarımızdan biridir. Tüm Emlak Danışmanları Birliği olarak, yalnızca Türkiye’de değil, küresel çapta gayrimenkul sektörüne yeni bir yön vermek için yola çıkmış bulunuyoruz” dedi.


Fatih Sağsöz, birliğin 2024 yılında emlak sektöründe köklü bir değişimi başlatmak gayesiyle kurulduğunu kaydederek, “Bizler sektörün ihtiyaçlarına cevap vermekle kalmayıp, sektörü adil, şeffaf ve sürdürülebilir bir geleceğe taşımak niyetindeyiz. Amacımız; Emlak ve gayrimenkul sektöründe adil bir rekabet ortamı oluşturmak ve ilimizde faaliyet gösteren bütün emlak danışmanlarının mesleki haklarını savunmak ve onları en yüksek mesleki standartlarla buluşturmaktır.


Erzurum’da kaçak, kayıt dışı çalışan ve vergi mükellefi olmayıp da korsan olarak emlak alım-satımı yapan yüzlerce insan var, gerçek manada ve profesyonelce gayrimenkul alım-satımı yapan, işyeri olan, kira veren, vergi ödeyen, bağ kur primi ödeyen, oda sicil kaydı ve sigortalı istihdam olan üyelerimizin haklarını koruma adına bütün korsan emlakçıları tespit etmek suretiyle ya kayıt altına aldıracağız, ya da devlete vergi vermeleri için gerekli kurum ve kuruluşlara en kısa sürede başvurularımızı yapacağız” şeklinde konuştu.



Sağsöz, “Gayrimenkul sektörü, bir ülkenin ekonomik ve sosyal yapısının temel taşlarından biridir”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Köpek saldırısında yaralanan 3 yaşındaki bebek 34 gün sonra evine kavuştu Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bir köpeğin saldırısına uğraması sonucu ağır yaralanan ve Ankara’da tedavi edilen 3 yaşındaki bebek geçirdiği 5 operasyonun ardından 34 gün sonra evine döndü. 34 gün boyunca bebeğinin evine dönmesini bekleyen baba bebeğine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Öte yandan, köpeğin resmi olmayan sahibinin babaya şikayetini çekmesi için para teklif ettiği öğrenildi. Anbar Mahallesi Beydağ Sokak’ta 20 Mart günü yaşanan olayda, başıboş köpek, sokakta oynayan 3 yaşındaki yabancı uyruklu A.D.’ye saldırdı. Olayda A.D. ağır yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve belediye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından talihsiz çocuk ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Başıboş köpek belediye ekipleri tarafından uyuşturucu iğne ile bayıltılarak barınağa götürüldü. Köpek saldırısı sonucu başından ağır yaralanan çocuk, Kayseri Şehir Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından tedavi için Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne nakledildi. Köpeğin resmi olmayan sahibi ortaya çıktı Ayrıca, olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında A.D.’ye saldırarak ağır yaralayan köpeğin Ö.Y. tarafından kayıt altına alınmadan sahiplenildiği tespit edildi. Ö.Y.’ye Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından ’hayvanın kayıt altına alınmadan beslenmesi’, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından da ’önlem alınmadan köpek beslemek’ suçundan ceza yazıldığı öğrenildi. Bebeğine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı Köpek saldırısına uğrayan 3 yaşındaki A.D. geçirdiği 5 operasyonun ardından 34 gün sonra evine döndü. Kafasındaki ağır yaranın dışından bacaklarında da yaralanan A.D.’nin tedavisi Kayseri’de devam edecek. Bebeğinin eve dönmesiyle büyük mutluluk yaşadığını dile getiren baba Salih D., "Bebeğim Ankara’da 5 tane operasyon geçirdi. 34 gün sonra evine döndü. Evine dönmesine mutlu oldum. Geldiğine inanamadım. Allah’a şükürler olsun. Çocuğumun hastanede tedavisi sürecek. Çünkü hala yaraları mevcut" diye konuştu. Aileye şikayetçi olmamaları için para teklif etmişler Kendilerine mahalle bakkalı aracılığıyla para teklif edildiğini dile getiren Salih D., "Mahallemizdeki bakkalı aracı tutarak şikayetçi olmamamız için para teklif etmişler. Ben oğlumun hakkını istiyorum. Her yeri yara içerisinde Ben çocuğum için varım. Onun için yaşıyorum. Şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.
Antalya Antalya’da derbi galibiyetini kutlayan bir taraftar bıçakla yaralandı Antalya’da derbi coşkusu sokaklara taştı. 3-0’lık galibiyet sonrası Galatasaray taraftarı sokakları bayram yerine çevirirken, bir taraftar bıçaklanarak yaralandı Süper Lig’de derbi zaferi yaşayan Galatasaray’ın galibiyeti, Antalya’da sokaklara taşındı. Sarı-kırmızılı taraftarlar maçın ardından bir araya gelerek tezahüratlar eşliğinde kutlama yaptı. Kent merkezinde Işıklar Caddesi ve Kültür Kafeler Caddesi’nde toplanan taraftarlar, bayraklar ve meşalelerle renkli görüntüler oluştururken, bazı taraftarlar ise araçları ile konvoy düzenledi. Galibiyet sevincini yaşayan sarı kırmızılı taraftarlar, marşlar söyleyerek derbi zaferini kutladı. Maçın bitiş düdüğü ile Kültür Mahallesi Kafeler Caddesi olarak bilinen 3805 Sokak üzerinde zaman zaman karşı karşıya gelen iki takım taraftarları arasında küçük çaptı tartışmalar yaşandı. Bir taraftar bıçaklanarak yaralandı Öte yandan kutlamalar sırasında derbi maçını arkadaşları ile birlikte izleyen ve galibiyet coşkusunu yaşamak isteyen ve isminin Mehmet A. olduğu öğrenilen bir Galatasaray taraftarı ise kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bıçaklanarak yaralandı. Olay sonrası kimliği belirsiz şahıslar olay yerinden kaçarken polis ekipleri kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Olay yerine gelen sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından arkadaşının verdiği formasını sallayarak bindiği ambulansla hastaneye kaldırıldı.