GÜNDEM - 19 Mart 2024 Salı 10:20

Şehit yakınları ve gaziler iftar sofrasında buluştu

A
A
A
Şehit yakınları ve gaziler iftar sofrasında buluştu

Erzurum’da şehit yakınları ve gaziler iftar programında bir araya geldi.


Erzurum Valiliği tarafından düzenlenen iftar programında bir konuşma yapan Vali Mustafa Çiftçi “Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimizden hayatta olanlara uzun ömürler diliyor, ebediyete irtihal edenlere Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Milletimiz; mukaddes vatanımızın muhafazası için canlarını veren, kanlarını sebil eden şehit ve gazilerini hiçbir zaman unutmamıştır. Onların geride bıraktığı yakınları özellikle de yetimleri ve öksüzleri bizlerin en kıymetli emanetidir.”


Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Şehit ve Gazi aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldiklerini belirterek, “Böylesine güzel bir etkinlikte bir araya geldiğimiz Gazilerimiz ve Şehit Ailelerimiz bizlere Rabbimizin emanetleridir. Onların her zaman yardımcısı ve destekçisi olmaya devam edeceğiz. Cennet vatanımız için can veren kahramanlarımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Tutulan oruçlarımız imanımıza sağlık, bedenimize güç versin inşallah. “ dedi.



Şehit yakınları ve gaziler iftar sofrasında buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bölücü terör örgütlerine yönelik 22 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 239 yakalama Bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik 22 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen ‘Bozdoğan-39’ operasyonları çerçevesinde, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunan 239 kişi yakalandı. Operasyonla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerince Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Bitlis, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Hakkâri, Hatay, İstanbul, İzmir, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Osmaniye, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ ve Van olmak üzere 22 ilde düzenlenen operasyonlarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunan 239 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin; yurt dışında bulunan bölücü terör örgütü mensuplarının illegal yollarla ülkemize geçişine aracılık ettikleri, terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri, örgütünün kırsal alanına eleman aktarımı yaptıkları, kanunsuz gösterilere katıldıkları, Örgütünün ‘Siyasi Alan Yapılanması’ içerisinde faaliyet gösterdikleri, sosyal medya hesapları üzerinden ve Nevruz etkinliklerinde terör örgütünün propagandasını yaptıkları, geçmiş dönemlerde terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu: 2 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet kurusıkıdan çevirme tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi” ifadelerine yer verdi.
Kastamonu Çiftçiler Günü’nde düzenlenen tarım fuarına yoğun ilgi Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde Dünya Çiftçiler Günü’nde gerçekleştirilen tarım fuarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Devrekani Ziraat Odası Başkanlığı öncülüğünde tarım fuarı gerçekleştirildi. Fuara çiftçiler ile tarım sektörü temsilcileri yoğun katılım gösterdi. Devrekani’de bulunan Bıdık Çayırında gerçekleştirilen tarım fuarında konuşan Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Özcan Gazioğlu, Devrekani Kaymakamı Hüseyin Çamkerten, Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, çiftçilerin gününü kutladı. Açılışa Devrekani İlçe Emniyet Amiri Mekan Sivrikaya, Devrekani İlçe Jandarma Komutanı İsak Ağırman, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Altıkulaçoğlu, siyasi partilerin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclis Üyesi Akif Oruçoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Sinan Tulum ile mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fuarda, yerel üreticilerin ürünlerini sergileme fırsatı bulduğu stantlar büyük ilgi gördü. Çeşitli tarım makineleri ve yenilikçi tarım teknolojileri de fuarda çiftçilere tanıtıldı. Katılımcılar, yeni teknolojiler hakkında detaylı bilgi alarak, tarımda verimliliği artırmanın yollarını öğrenme fırsatı buldu. Etkinlik boyunca Kastamonu’nun yerel sanatçıları sahne alarak şarkılar seslendirdi. Keyifli dakikaların yaşandığı fuarın sonunda çiftçilere tavuk ve hindi dağıtımı yapıldı. Fuarın ardından konuşan Ziraat Odası Başkanı Uğur Kalafatoğlu, “Bu fuarda emeği geçen ve bu soğukta bizleri yalnız bırakmayan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Devrekani Ziraat Odası olarak, tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlar, bereketli ve verimli bir tarım yılı dileriz” dedi. Fuarın sonunda Devrekani Kaymakamı Hüseyin Çamkerten ve Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, traktör kullanarak deneme sürüşü yaptı.
Samsun Markus Gisdol: "Taraftarımızın desteğiyle Alanyaspor maçından istediğimiz sonucu almak istiyoruz" SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, bu hafta sahasında oynanacakları Alanyaspor maçını taraftarların desteğiyle kazanmak istediklerini söyledi. Matematiksel olarak henüz kümede kalmayı garantileyemeyen Samsunspor’da Teknik Direktör Markus Gisdol, zorlu Alanyaspor maçı öncesinde Nuri Asan Tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Taraftarı sezonun son iç saha maçına davet eden Gisdol, karşılaşmadan istedikleri sonucu almak için Alanyaspor maçına odaklandıklarını ifade etti. "Alanyaspor’a karşı en iyi performansımızı sergilememiz gerekiyor" Çok zor bir rakibe karşı mücadele vereceklerini dile getiren Markus Gisdol, "Karşılaşmayı dört gözle bekliyoruz. Tekrar taraftarımızın önünde sahaya çıkacağımız için sabırsızlanıyoruz. Taraftarımız her iç saha maçında bize müthiş destek oluyor. Zor bir rakibe karşı oynayacağız ve en iyi performansımızı göstermemiz gerekiyor" dedi. "Taraftarımızın desteği ile Alanyaspor maçından istediğimiz sonucu almak istiyoruz" Taraftarların desteğiyle Alanyaspor maçından istedikleri sonuçla ayrılmak adına mücadele vereceklerini ifade eden Gisdol, "Son maçta Bennasser kart cezalısıydı ve Alanyaspor maçında sahada olabilecek. Alim Öztürk’ün sakatlık durumu henüz net değil. Yüzde 50 oynama ihtimali var. Oynama durumu maç saatinde belli olacak. Deplasman performansımızla alakalı şu anda konuşmak istemiyorum. Odaklanmış olduğumuz bir maç var. O da sahamızda oynayacağımız Alanyaspor maçı. Taraftarımız şimdiye kadar bizi inanılmaz bir şekilde destekledi. Son iç saha maçında da destek istiyoruz. Her hoca ve takım böyle bir taraftar ister. Taraftarımızın desteği ile birlikte Alanyaspor maçından istediğimiz sonucu almak istiyoruz" diye konuştu. Kırmızı-beyazlı ekip, ligin bitimine 2 hafta kala küme düşme hattının en üst sırasında bulunan Fatih Karagümrük’ün 5 puan önünde 42 puanla 12. sırada bulunuyor. Karadeniz temsilcisi, ligin son haftasında ise deplasmanda Fatih Karagümrük’ün rakibi olacak.