POLİTİKA - 17 Ocak 2026 Cumartesi 11:51

Siyasetin kalbi Erzurum’da atıyor

A
A
A
Siyasetin kalbi Erzurum’da atıyor

AK Parti Kuzeydoğu Anadolu Bölge Strateji Toplantısı ile siyasetin kalbi Erzurum’da atıyor.


AK Parti Teşkilat Başkanlığı tarafından düzenlenen Kuzeydoğu Anadolu Bölge Strateji Toplantısı, 17-18 Ocak tarihlerinde Erzurum’un ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.


Erzurum ile birlikte 7 ilin katılım sağladığı toplantıya; AK Parti Teşkilat Başkanlığı’nın tüm kadrosu, bölge illerinin il ve ilçe başkanları, ayrıca Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tam kadro katılıyor.


Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu, Erzurum’un böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


İl Başkanı Küçükoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "AK Parti olarak gücümüzü teşkilatlarımızdan alıyoruz. Kuzeydoğu Anadolu Bölge Strateji Toplantımız kapsamında, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımızın tüm kadrolarıyla birlikte 7 ilimizin il ve ilçe başkanlarımızı Erzurum’da ağırlamaktan büyük bir onur duyuyoruz. Bu toplantılar, sahadaki çalışmalarımızı daha da güçlendiren, ortak aklı ve istişare kültürümüzü pekiştiren son derece kıymetli buluşmalardır."


Küçükoğlu, açıklamasının devamında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, AK Parti teşkilatlarının her zaman milletle iç içe, sahada ve güçlü bir koordinasyonla çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Küçükoğlu, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin liderliğinde, teşkilatlarımızla birlikte milletimize hizmet yolculuğumuzu kararlılıkla sürdürüyoruz" diye konuştu.


AK Parti Kuzeydoğu Anadolu Bölge Strateji Toplantısı’nın, teşkilat çalışmalarına ivme kazandırması ve yeni döneme ilişkin stratejik adımların belirlenmesine katkı sunması bekleniyor.


Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Bayburt, Iğdır ve Ardahan Kuzeydoğu Anadolu Bölge Strateji Kampı programında bugün Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’de katılımcılara hitap etti.


Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanı Kurtcan Çelebi’nin "Ak Parti Teşkilat ve Siyaset Anlayışı" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. MKYK üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Haydar Ali Yıldız’ın Lider, Fikir ve Teşkilat Eğitimi sunumundan sonra MKYK Üyesi Mahir Ünal "Siyasal iletişim eğitimi" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.


AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından düzenlenen, Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, Bölge Milletvekilleri, Teşkilat Başkan Yardımcıları, İl Koordinatörleri 7 İl ve İlçe Başkanlarının katılımı ile gerçekleştirilen "Kuzeydoğu Anadolu Bölge Strateji Toplantısı" programının yarın yapılacak bölümünde ise Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş’ün başkanlığında Çalıştay raporlarının değerlendirilmesi müzakereler yapılacak.



Siyasetin kalbi Erzurum’da atıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Kozan Ülkü Ocakları’ndan Orkun Özeller’e tepki Kozan ve çevresinde Fransız işgaline karşı mücadele eden ve "Kozanoğlu Doğan Bey" olarak bilinen Kemal Doğan Paşa’nın torunu, emekli Albay Orkun Özeller’e, Kozan Ülkü Ocakları’nca tepki gösterildi. Milli mücadele döneminde Kozan ve çevresinde Fransız işgaline karşı mücadele eden ve "Kozanoğlu Doğan Bey" olarak bilinen Kemal Doğan Paşa’nın torunu, emekli Albay Orkun Özeller, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından konferans vermek üzere Adana’nın Kozan ilçesine geldi. Özeller, Sehlikzade Hasan Efendi Çiftliği’nde konferans verdi. Konferansın ardından Cumhuriyet Şehidi Kubilay Parkı’na geleceğini sosyal medya hesabından açıklayan Özeller’e, Kozan Ülkü Ocakları tarafından, Devlet Bahçeli’ye yönelik geçmişte yaptığı açıklamalar gerekçe gösterilerek parkta açıklama yapmasına izin verilmedi. Bu duruma Orkun Özeller ve beraberindeki ekibe tepki gösterildi. Polis ve jandarma ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken Orkun Özeller, Kozan Devlet Hastanesi karşısında bulunan Atatürk büstünün olduğu alanda dua ederek kısa bir açıklama yaptı ve ardından ilçeden ayrıldı. Kozan Ülkü Ocakları Başkanı Murat Mercan ise provokasyon olduğunu iddia ederek, "Ülkü Ocakları, Türk milletinin şarjöründe kalmış tek kurşundur. Bugün burada bulunmamamızın sebebi; bu şahsın, liderimiz Devlet Bahçeli’ye geçmiş dönemde bazı hakaretlerde bulunup cezaevine düşmesidir. Terörsüz Türkiye uygulamasına karşı çıkmıştır. Netice olarak bu şahıs, evlere şehit ateşinin düşmesini mi istiyor, terörün bitmesini mi istemiyor? Burası liderimizin memleketi, Başbuğ Alparslan Türkeş’in ‘Kozan milletvekili’ dediği memlekettir ve kimseye çığırtkanlık yaptırmayız" dedi. Orkun Özeller’in 20 şehidimiz olduğu gün cezaevinden davul zurna ile çıkışına tepki gösteren Mercan, "Yirmi vatan evladının şehit olduğu gün cezaevinden davul zurna ile oynanmıştır. Bu mu Türk milliyetçiliği? Burada dedesi varmış, dedesi kendisinden daha şereflidir. Bu kadar İncirlik’te görev yaptın, kaç kere dedeninin arkadaşlarının yanına geldin? Şimdi provokatörlük yapmaya geliyorsun. Kozan’ın yolunu mu bilmiyordun? ‘Ben devlet aklıyla hareket ediyorum’ diyormuş. Hangi devletin aklıyla hareket ediyorsun? Bizim devletimizin aklıyla hareket etmediğini, hangi devletin aklıyla hareket ettiğini kendisi çok iyi bilir" dedi. Açıklamanın ardından her iki grupta bölgeden olaysız ayrıldı.