- 08 Ocak 2021 Cuma 11:03

Yakutiye Belediyesi’nden ilçe merkezindeki camilere Dezenfektan İstasyonu

A
A
A
Yakutiye Belediyesi’nden ilçe merkezindeki camilere Dezenfektan İstasyonu

Yakutiye Belediyesi koronavirüsle mücadele kapsamında ilçe merkezindeki camilerde kullanılmak üzere “Sağlık İstasyonu Ünitesi” tasarladı.

Yakutiye Belediyesi koronavirüsle mücadele kapsamında ilçe merkezindeki camilerde kullanılmak üzere “Sağlık İstasyonu Ünitesi” tasarladı. Üzerinde tek kullanımlık seccade, maske ve dezenfektan bulunan ve özgün bir tasarıma sahip olan Sağlık İstasyonu Üniteleri camilere konularak vatandaşın hizmetine sunuldu.


Tedbirleri aksatmadan sürdürmeye devam edelim..


Yaklaşık bir yıldan beri devam eden pandemi sürecinde, Yakutiye Belediyesi olarak koronavirüsle mücadelede etkin bir yol izlediklerine dikkat çeken Başkan Mahmut Uçar, özellikle halkın yoğun kullandığı ve sirkülasyonun fazla olduğu ortak kullanım alanlarına yönelik dezenfeksiyon işlerini periyodik aralıklarla sürdürdüklerini söyledi.


Başkan Uçar, Yakutiye ilçesine bağlı mahalle ve köylerde pandemiyle mücadelede etkin rol aldıklarını söyleyerek, ilçe merkezi ve köylerdeki esnaf ve vatandaşları sıklıkla ziyaret ettiğini ve vatandaşların kurallara uymada gösterdiği hassasiyetin sevindirici olduğunu kaydetti. Uçar sözlerini şöyle sürdürdü;


“Özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandıkları mekanlar olan camileri, Kur’an kurslarını, okulları, AVM’leri, pasajları, iş merkezlerini, ekmek fırınlarını, pastaneleri, lokantaları, berberleri, ofisleri, marketleri ve taksi duraklarını aksatmadan dezenfekte etmeye, maske ve dezenfektan dağıtmaya devam ediyoruz. Camilere koymuş olduğumuz bu sağlık istasyonları ile hem vatandaşlarımızda konuyla ilgili farkındalık oluşturmak hem de cami içerisinde kişisel hijyen için gerekli malzemeleri bir bütün halinde sunmayı amaçladık.”


El broşürleri, billboardlar, sosyal medya ve yazılı basın yayın organları vasıtasıyla koronavirüsle mücadele konusunda halkı bilinçlendirmeye devam ettiklerinin altını çizen Başkan Uçar, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaları hususunda vatandaşların gereken duyarlılığı göstermeye devam etmelerini istedi.


Yakutiye Müftüsü Şahin’den Başkan Uçar’a teşekkür


Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar’ı makamında ziyaret eden İlçe Müftüsü Selim Şahin, ibadet için camilere gelen insanların sağlığı için düşünülen bu standları tasarlayan ve halkın hizmetine sunan Yakutiye Başkanı Dr. Mahmut Uçar’a teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30