GÜNDEM - 13 Ocak 2025 Pazartesi 15:05

Yaşayan değerlere vefa

A
A
A
Yaşayan değerlere vefa

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, örnek bir hizmete imza atarak 65 yaş ve üzeri vatandaşların ihtiyaçlarını giderecek çalışmaların sürdürülebilir olması için “Yaşayan Değerler Projesi” hazırladı.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2024 Yaşlı Destek Programı tarafından finanse edilen “Yaşayan Değerler Projesi”, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in katılımıyla düzenlenen programda imza altına alındı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Aile ve Engelli Merkezi’nde imzalanan protokolle; yaşlılara yönelik hizmetlerin daha da ileriye taşıması, onların hayatlarını kolaylaştırmak adına yeni fırsatlar sunması hedefleniyor.


Değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak önemli”


Proje imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yaşayan Değerler Koordinasyon Merkezi’nin, yıllardır büyük bir özveriyle faaliyet gösterdiğini belirterek, “Burada çalışan ekip arkadaşlarımız, yalnızca birer hizmet sunucu değil; aynı zamanda yaşlılarımız için birer dost, birer kardeş olmuşlardır. Onların her birine, gösterdikleri gayret ve özveri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Merkezimizde görev yapan psikolojik danışmanımız ve saha çalışanlarımız, yaşlılarımızın hem fiziksel hem de ruhsal ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için gece gündüz çalışmaktadır. Ayrıca merkezimiz, yaşlılarımıza yönelik sosyal etkinliklerle de fark oluşturmaktadır. Örneğin, Anneler Günü ve Babalar Günü ziyaretleri, iftar programları, hasta ziyaretleri ve piknik organizasyonları gibi etkinlikler, yaşlılarımızın moral ve motivasyonunu artırmakta, onların toplumla olan bağlarını güçlendirmektedir. Bu etkinlikler, aynı zamanda nesiller arası dayanışmayı da güçlendiren çok önemli çalışmalardır. Bir toplumun huzuru, büyüğüne verdiği değerle ölçülür. Bizim milletimiz, büyüğüne hürmet etmeyi, küçüğüne şefkat göstermeyi bir ahlak kuralı olarak benimsemiş bir millettir. Değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak, bizim en önemli sorumluluklarımızdan biridir. İşte Yaşayan Değerler Projesi de tam olarak bu amaç doğrultusunda hayata geçirilmiş bir projedir. Bu projeyle, yaşlılarımızın yalnızca günlük ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor; aynı zamanda onları sosyal hayata dahil ediyor, onlara unutulmadıklarını hissettiriyoruz.


Bu projede emeği geçen herkese, başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.


““Onlara yaşlılarımız değil güngörmüşlerimiz diyoruz”


Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, gerçekleşecek olan projenin değerli ve anlamlı olduğunu dile getirerek, “Onlara yaşlılarımız demiyoruz. Güngörmüşlerimiz diyoruz. Onlar bizim güngörüşlerimiz. Proje kapsamında; proje ekibi, güngörüşlülerimizin evlerine gidiyor. Altmış beş yaşını doldurmuş, yeterli geliri olmayan ve bakıma ihtiyaç duyan gün görmüşlerimiz, evlerinde ziyaret ediliyor. Kiminin ev temizlikleri yapılıyor, sıcak yemek yapamayan, kahvaltı hazırlayamayan güngörmüşlerimiz var. Onların kahvaltıları, yemekleri veriliyor. Ev bakımını yapamayanlar var. Onların aşıları yapılıyor. Kendilerine psikolojik sağlanıyor. Doktor getiriliyor, sağlık taramasından geçiriliyor. Medikal malzeme desteği sağlanıyor kendilerine. Bunların her biri ayrı ayrı güzel hizmetler, hayırlı hizmetler. Bu güzel hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm ekibine teşekkür ediyorum” dedi.


Konuşmalarından ardından “Yaşayan Değerler Projesi” imza altına alındı. Bu arada Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Aile ve Engelli Merkezi’nde bulunan vatandaşlarla bir araya geldi ve sohbet ettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Yüzüncü Yıl Bulvarı’nda asfaltlama çalışması tamamlandı Antalya Büyükşehir Belediyesi, Yüzüncü Yıl Bulvarı’nda başlattığı asfaltlama çalışmalarının son etabı olan Antalyaspor ve Falez Kavşağı arasını kapsayan 6. etap asfalt çalışmasıyla birlikte bütün etapları tamamladı. Yapılan bu çalışmalarla birlikte Antalya’nın en önemli ana arteri olan Yüzüncü Yıl Bulvarı’nın asfaltı tamamen yenilendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarının ardından bozulan ve zamanla deforme olan Yüzüncü Yıl Bulvarı’nı kapsayan yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Etap etap yapılan çalışmaların son kısmı olan Antalyaspor ve Falez Kavşağı arasında yenileme çalışması gerçekleştirildi. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Sakıp Sabancı Bulvarı’nın Konyaaltı istikametinden şehir merkezi gidiş yönünde Falez Kavşağı alt geçidini 25 Nisan Cumartesi saat 23.00 itibarılya trafiğe kapatarak çalışmalara başladı. Kullanım ömrünü dolduran asfalt kaldırılarak yerine yenisi serildi. Yaklaşık 600 metrelik alanda gerçekleştirilen çalışmalar, belediye ekipleri tarafından hızlı bir şekilde yürütüldü. Kısa sürede tamamlanan çalışmaların ardından yol yeniden araç trafiğine açıldı. Yapılan bu çalışmayla birlikte Antalya’nın en önemli ana arteri olan Yüzüncü Yıl Bulvarı’nın asfaltı baştan sona yenilenmiş oldu. Gece mesaisi ile yol ve kaldırım seferberliği Fen İşleri Daire Başkanı Serdar Oruç Gün, 6 etap olarak planladıkları asfalt çalışmasının son aşamasını tamamladıklarını belirterek, "Bu çalışmayı yaklaşık 60 araç ve 100’ün üzerinde personelle yürüttük. Trafik güvenliğini sağlamak önceliğimiz olduğu için çalışmalarımızı gece saatlerinde gerçekleştirdik. Asfalt çalışmalarını tamamlamamızın ardından eş zamanlı olarak kaldırım düzenlemelerine de başladık. Bizim için yalnızca araç ve trafik önceliği değil, yaya önceliği de büyük önem taşıyor. Trafikte araçlara sağladığımız konforu yayalarımıza da sunmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bu çalışmalar kapsamında aydınlatma sistemlerimiz de yenileniyor. 100. Yıl Bulvarı’nın karanlık noktaları tamamen aydınlatılarak Antalya’ya yakışır, ışıl ışıl bir cadde haline gelecek. Bu süreçte vatandaşlarımızı en az düzeyde etkileyecek şekilde planlama yapıyoruz. Gösterdikleri sabır için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Düzce Düzce’de Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı’na fidan dikildi Düzce’de Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli adına oluşturulan hatıra ormanında 250 fidan toprakla buluşturuldu. Çevre bilincini artırmak ve gelecek nesillere yeşil bir miras bırakmak amacıyla düzenlenen "Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı" fidan dikim etkinliği geniş katılımla gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, protokol üyeleri ve gençlerle birlikte fidan dikmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dikilen fidanların sadece birer ağaç değil, geleceğe bırakılan bir emanet olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti: "Bugün yapmış olduğumuz bu faaliyetle beraber gençlerimizle hatıra ormanımıza fidan dikimini gerçekleştirdik, hayat sularını verdik. İnşallah gelecekte bunların gölgesinde bir araya geleceğiz. Diktiğimiz bu fidanlar; aynı zamanda kökü mazide olan, gölgesinde istikbali barındıran büyük Türk milletinin dirilişinin ve birliğinin de en büyük sembolüdür. Biz biliyoruz ki, vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır. Bugün burada hem milletimize hem de doğaya olan sorumluluğumuzu yerine getirmiş olduk." Proje kapsamında 250’den fazla fidanın toprakla buluştuğunu aktaran Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli adına hazırlanan ormanın gelecekte büyük bir fidanlık olacağını ve nesillerin bu ormanın gölgesinden faydalanacağını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından hazırlanan fidanlar toprağa dikilerek can suyu verildi. Programa; Düzce Valisi Mehmet Makas, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nuri Çelik, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık, Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal, Ülkü Ocakları Düzce İl Başkanı Oğuzhan Coşkun, partililer ve gençler katıldı.