YEREL HABERLER - 26 Mart 2015 Perşembe 18:02

Vali Tuna'nın "Dünya Tiyatrolar Günü" Mesajı

A
A
A
Vali Tuna'nın "Dünya Tiyatrolar Günü" Mesajı

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü sebebiyle mesaj yayımladı.
Vali Tuna, Dünya Tiyatrolar Günü’nün, 1948 yılında kurulan Uluslararası Tiyatro Enstitüsü tarafından 1961 yılında alınan bir kararla 27 Mart tarihinde kabul edildiğini belirtti. “Tiyatro yaşamın bir parçası olup yaşamı her yönüyle sergileyen bir sanat dalıdır” diyen Tuna, mesajında, ”Dünya Tiyatrolar Günü, insanları bir araya getirerek seyirciyle daha iyi bir iletişim kurmayı ve insanlar arasındaki sosyal gücü arttırmayı hedefleyen büyük bir fırsattır. İnsanları eğiterek ve düşündürerek beraber ağlamak, beraber gülmek gibi insanca duygular yaşatır. Eğitimimizin ayrılmaz bir parçası olan tiyatroyla çocuklarımızı erken yaşlarda tanıştırmak, onlara tiyatro sevgisi aşılamak daha güzel bir dünyanın kapılarını açacaktır. Bir ülkenin en büyük zenginliği; kültür, sanat ve bilim alanındaki faaliyetleri, ortaya koyduğu ürünler ve sanatçılarına verdiği değerlerle ölçülür. Türkiye bugün kültür, sanat ve bilim alanındaki faaliyetleriyle de yükselen bir ülke olarak itibarı artan ve takdir edilen bir ülkedir” ifadelerini kullandı.
Tuna, kültür ve sanat hayatındaki canlılık ve adını dünyanın dört bir yanında duyuran sanatçıların en büyük gurur kaynağı olduğunu da kaydederek, şöyle devam etti:
“Sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduğumu ve onları desteklediğimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Kültürel ve sosyal gelişimin mihenk taşlarından olan tiyatronun gelişmesine ve sevdirilmesine katkıda bulunan değerli tiyatrocularımızın, tiyatronun geniş kitlelere sunulmasında çaba sarf eden tüm sanatçılarımızın, sahne emektarlarımızın ve tiyatro sevenlerin 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal eden sanatçılarımızı rahmetle anıyor, sanatın ve sanatçının her zaman yanında olan tüm Eskişehirlilere selam ve sevgilerimi iletiyorum.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir