YEREL HABERLER - 02 Temmuz 2015 Perşembe 15:38

Add Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman:

A
A
A
Add Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman:

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şubesi yöneticileri ve üyeleri, Sivas katliamının yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu.
ADD Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta insanlık tarihinin en büyük ayıplarından birinin yaşandığını, düzenlenen kültür şenliklerine katılan 33 aydın, sanatçı ve şairin yobazların bilinçli ve organize saldırısına uğradıklarını söyledi. Kerman, "Bu kıyım kökleri geçmişe dayalı ve beklentileri gelecekte olan zincirin haklarından yalnızca birisidir. Çorum’da, Maraş’ta ve diğer bazı illerimizde de buna benzer olaylar yaşanmıştır. Burada ana hedef demokrasinin, aydınlanmanın, çağdaş olmanın, özgür düşünce ve bağımsız inancın yok edilmek istenmesidir. Madımak’ta boğulmak istenen oradaki masum aydınlar değil, büyük Atatürk’ün temellerinin attığı laik Cumhuriyetimizdir. Sivas’ta yananları ve hayatını kaybeden canlarımızı aradan ne kadar zaman geçerse geçsin asla unutmayacağız. Onların bedenleri yanarken, uygarlık ateşine can veriyordu. Bu günde aynı uğurda canını yitiren aydın insanlarımızı saygıyla anıyoruz. Anıların önünde özlemle eğiliyoruz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" Terme Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında konuşan Başkan Kul, "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" dedi. Terme Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı Terme Belediyesi Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şenol Kul’un başkanlığında yapıldı. Çeşitli komisyonların üye ve başkan seçimlerinin de yer aldığı 7 farklı gündem meclis toplantısında görüşüldü. Kadınlara müjde Terme Belediye Meclisinde konuşan başkan Şenol Kul, “Söz verdiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Proje kitapçığımızda da yer alan kadınlar plajı konusunda düğmeye bastık. Konu ile alakalı büyükşehir belediyemizle görüştük bir proje hazırlamalarını istedik. Bizler de kendi projelerimizi hazırlayıp kadınlarımız için en doğrusu ve güzeli hangisi olur kararını vereceğiz. Amacımız kısa süre içinde projemizi hayata geçirerek kadınlarımızın hizmetine sunmak" diye konuştu. "Kadınlar konusunda pozitif ayrımcılık yapacağız" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’de kadınlar ile ilgili projelere öncelik vereceklerini belirterek, “Kadınlar konusunda kimse kusura bakmasın pozitif ayrımcılık yapacağız. Kadınlarımızın ilçemizin güzellikleri ve imkânlarından faydalanabilmeleri noktasında her türlü çalışmayı yapacağız ve hayata geçireceğiz. Kadınlar plajı da bunun ilk adımı olacak” şeklinde konuştu.