ASAYİŞ - 20 Ekim 2016 Perşembe 11:31

Eskişehirli şehit için Vali Çelik’ten taziye mesajı

A
A
A
Eskişehirli şehit için Vali Çelik’ten taziye mesajı

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eskişehirli Piyade Uzman Çavuş Murat Özer’in Hakkari’de şehit düşmesiyle ilgili bir taziye mesajı yayınladı.
Vali Çelik, bu sabah saatlerinde, Hakkari’nin Çukurca ilçesi Güvendağı bölgesinde, teröristlere karşı yürütülen askeri operasyonda ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan terörist bir grupla sıcak temas yaşandığını ve çıkan çatışma sonucunda Eskişehir’in evladı Piyade Uzman Çavuş Murat Özer, şehit olduğunu belirtti. Aldıkları bu haberin herkesi derinden üzdüğünü anlatan Vali Azmi Çelik, “Milletiyle ve devletiyle bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti, bu hain saldırılar karşısında sağduyusunu ve metanetini asla kaybetmeyecektir. Yüce Türk Milletinin birliğini bozmaya yönelik yapılan bu saldırıları büyük bir nefretle kınıyorum. Vatanın bölünmez bütünlüğü, ülkemizin huzur ve selameti için din, dil, ırk ve mezhep gözetmeksizin tek yumruk olan Aziz Milletimiz, bu tür saldırılara hiçbir zaman boyun eğmeyecektir. Uzun zamandan beridir milletimizin birliğini, beraberliğini ve huzurunu bozmaya çalışan bu hain teröristler bilmelidir ki, bu planları asla başarıya ulaşamayacaktır. Nerede bir mazlum, bir ihtiyaç sahibi insan varsa toplum olarak bir araya gelen yardımsever Türk Milleti, dünyaya örnek olacak bu kardeşlik bağlarını kimsenin bozmasına izin vermeyecektir. Yaşanan bu olayda hayatını kaybeden Şehit Piyade Uzman Çavuş Murat Özer’e Allah’tan rahmet diliyor, şehidimizin kederli ailesine ve yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Eskişehir halkına sabırlar temenni ediyorum" diye kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Hareket halindeki polis otosundan atlayan şahıs hayatını kaybetti Gaziantep’te şüpheli hareketleri nedeniyle gözaltına alınan ve psikolojik sorunları olduğu öğrenilen genç, seyir halindeki polis otosundan atladı. Olayda ağır yaralanan genç tedavi gördüğü hastanedeki 12 günlük yaşam savaşını kaybederken, acılı aile ihmal iddiasında bulundu. Olay, 24 Nisan günü Şahinbey ilçesi Yeditepe Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, psikolojik sorunları bulunan 27 yaşındaki Onur Toy, çevredeki vatandaşlar tarafından şüpheli hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle ihbar edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Onur Toy’u kelepçeleyerek ekip otosuna bindirdi. Toy, hareket halindeki ekip otosunun kapısını tekmeleyerek açtıktan sonra kendisini dışarı attı. Kafasını yere çarpan Toy, ağır yaralandı. Toy, bölgeye gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede 12 gündür tedavi gören Onur Toy, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenazeyi teslim alan aileden ihmal iddiası Hayatını kaybeden şahsın cenazesi, Gaziantep Adli Tıp Kurumu’nda tamamlanan işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Cenazeyi teslim alan acılı aile, çocuklarının hiçbir suç kaydının bulunmadığını ve olayla ilgili ihmal olduğu iddiasında bulunarak, sorumlular hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacaklarını söyledi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.