YEREL HABERLER - 08 Aralık 2016 Perşembe 12:52

Eskişehir’in 75 yaşındaki ’Simitçi Ablası’

A
A
A
Eskişehir’in 75 yaşındaki ’Simitçi Ablası’

Eskişehir TEKSAN Sanayi Sitesi’ndeki bir kulübede 3 yıldır simit ve poğaça satan 75 yaşındaki Fadime Tekin, geçimini bu şekilde sağlamaya çalışıyor.
Eskişehir’de eşi ile birlikte yaşayan 75 yaşındaki Fadime Tekin, yazın sıcağa, kışın soğuk havaya aldırış etmeden her sabah saat 8’de simit satmaya TEKSAN Sanayi sitesi kapısına geliyor. Buradaki kulübeyi kendisi için satış yeri olarak kullanan Tekin’i herkes ‘Simitçi Abla’ olarak tanıyor. Tekin’in şu günlerde eksileri bulan soğuğa rağmen işinin başında olması görenlerin ise taktirini topluyor. Gelen geçen herkes ise onun o soğukta bekleyen azmine karşın durarak simit ve poğaça alıyor.
Evlerinin tek gelirinin, eşinin üzerinden 3 aydan 3 aya aldıkları 65 yaş aylığı olduğunu söyleyen Tekin, geçimlerini sağlamak için çalışmak zorunda olduğunu söyledi. Ne bir kömür ne de bir devlet yardımı alamadıklarını kaydeden Simitçi Abla Fadime Tekin, “3 aydan 3 aya aldığımız yaşlılık maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz. Kış gelince geçinmek daha zor oluyor. Buradan kazandığım 3-5 kuruşla eve katkı sağlıyorum. Beyimin görme ve işitme problemleri var, pek fazla dışarı çıkamıyor. O yüzden ben her sabah burada simit satmaya geliyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz” Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile Daire Başkanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Sözbir, çalışmanın önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Nedim Sözbir, öğrencilerin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.