YEREL HABERLER - 26 Şubat 2017 Pazar 12:02

Eskişehir’de ziyaretçi azalsa da talep memnun etti

A
A
A
Eskişehir’de ziyaretçi azalsa da talep memnun etti

Türkiye genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle ziyaretçi sayılarında azalma olmasına rağmen Eskişehir’e olan talep turizm şirketlerini memnun etti.
Türkiye genelinde kış aylarının sert bir şekilde geçmesi tüm şehirlerde olduğu gibi Eskişehir’e yapılan ziyaretlerin de azalmasına neden oldu. Ziyaretçi sayısındaki düşüşe rağmen turizm şirketleri Eskişehir’e olan talepten memnun olduklarını dile getirdiler. Konuyla ilgili görüşlerini aktaran turizm işletmecisi Gürsel Gedik, yerli ve yabancı turistlerin Eskişehir’e sürekli geldiğini fakat gelen kişi sayısında azalma olduğunu ifade etti. Talep konusunda İstanbul’u örnek gösteren Gedik, "Oranlama olarak bakalım. Örneğin, ocak ayında İstanbul’a giden ziyaretçi sayısı yüzde 5 ise, Eskişehir’e ocak ayında gelen ziyaretçi sayısı yüzde 10’dur. Yani elbette bütün vilayetlerde hava şartlarına göre ziyaretler azalmıştır. Ama örneğin 19 Mayıs’ın takip ettiği haftada Eskişehir’deki otellerde yer yoktu. Durmadan da oteller açılıyor. İstanbul’daki otellerin fiyatı 140-150 lira iken 70-80 liraya düştü. Eskişehir’de aynı tarzdaki otellere gidin, oradaki otel 80 liraysa Eskişehir’dekini 100 liraya alamazsınız. Şunu demek istiyorum, Eskişehir’deki ziyaretçi diğer vilayetlere giden ziyaretçilere göre daha çok. Eskişehir’e bir ziyaretçi akını var bunun nedenleri farklı. Şehrin güzelleşmesi, şehre açılan müzeler, 3’üncü üniversitenin yolda olması gibi" dedi.

"Şehir merkezini 2 günde zor bitirirler"
Eskişehir’e olan yoğun talebin sebeplerini değerlendiren Gedik, "Eskişehir’de görebileceğiniz hatta çoğu Eskişehirlinin bilmediği o kadar ilginç yerler var ki, insanlar ’Aaa bu da mı vardı?’ diyerek şaşırdığı yerler. İnsanlar eskiden Eskişehir’i yarım günde geziyordu ama şimdi sadece şehir merkezini 2 günde zor bitirirler. Eskişehir’de durmadan müzeler açılıyor. İnsanların gezebileceği, görebileceği, etkinliklere katılabileceği yerler açıldı. Eskişehir’de gezilecek yerler çok’’ şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Deprem bölgesindeki köy çocukları için verilen konsere, bilet yerine ayakkabıyla girdiler Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından “Müzikle Umuda Yolculuk” konseri gerçekleştirildi. Konsere gelenler, deprem bölgesindeki köy çocukları için verilen konsere, bilet yerine ayakkabıyla girdiler. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, İletişim Fakültesi, Kurumsal İletişim Direktörlüğü ve Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen “Müzikle Umuda Yolculuk” konseri düzenlendi. Konsere, seyirciler, bilet yerine 28-42 numara yeni spor ayakkabı ile giriş sağladı. Bu ayakkabılar köy okullarındaki çocuklara ulaştırılacak. Bu konserle birlikte, ihtiyaç sahibi çocuklara yardım edilmesi amaçlanıyor. Konseri Çanakkale Belediye Başkanı Av. Muharrem Erkek, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, Sosyal Sorumluk Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci izledi. Sosyal Sorumluk Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi toplumsal faaliyetlerinden bir yenisini daha gerçekleştiriyor. Şahane bir konser verilecek. Konserde temel amacımız köy okullarındaki öğrenciler için izleyici, dinleyicilerden birer spor ayakkabı getirmesini istedik. Bugün gelen misafirlerimiz bilet yerine spor ayakkabı getirdiler. Bu ayakkabılar bayramdan önce köy okullarındaki minik öğrenciler ile buluşturulacak. Konserde müzik ve sahne sanatları fakültesi orkestrası ile barış koromuz sahne alacak” dedi. Projeye spor ayakkabı ile destek vererek, konseri izlemeye gelen Osman Acar, “İhtiyacı olan çocuklar için bu birlikteliğin sağlanmış olması çok önemli. Bizde çorbada ki tuz misali bu katkıyı yapabildiğimiz için kendimizi çok mutlu hissediyoruz” diye konuştu.