YEREL HABERLER - 19 Ağustos 2017 Cumartesi 14:06

Meyve fiyatları 4 yıl öncesine göre daha ucuz

A
A
A
Meyve fiyatları 4 yıl öncesine göre daha ucuz

Yaz meyveleri bu sene hem bol hem de fiyatları oldukça ucuz.

Yaz meyveleri bu sene hem bol hem de fiyatları oldukça ucuz. Pazarcı esnafı Emin Özkaya, bu sene meyvenin bol olduğunu söyleyerek, meyve fiyatlarının bu sene, 4 yıl önceki fiyatlardan daha ucuz olduğunu söyledi.


Meyve hem bol hem de ucuz


Özkaya, “Mahsuller bu sene oldukça verimli. Bu nedenle bu sene meyve bol ve ucuz. Meyvenin tam zamanı. Şeftali, armut, üzüm, erik meyvelerinin tam zamanındayız. Hem bol çeşit hem de uygun fiyat tezgahlarda. Meyvenin en bol zamanında olduğumuz için fiyatlar çok uygun” dedi.


Meyve fiyatlarını 4 yıl öncesi ile karşılaştıran Özkaya, “4 sene önceki fiyatlara baktığımızda şu anki fiyatlar daha uygun. İncirin kilosu 4 yıl önce bu aylarda 8 liraydı, şu anda 5 lira. Şeftalinin kilosu 4 liraydı, şu anda 1 buçuk ile 3 buçuk arasında değişiyor. Üzüm de aynı. 4 sene önceye göre şu anda daha farklı fiyatlar olması gerekirken, bugün meyveler daha ucuz fiyatlarda tezgahlarda” diye konuştu.


Pazar tezgahlarında bazı meyvelerin fiyatları ise şöyle: Üzüm 4 TL, incir 6 TL, böğürtlen 5 TL, mürdüm eriği 2,5 TL, şeftali 3,5 TL, karpuz 1 TL, kavun 2 TL, kızılcık 7 TL, elma 5 TL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Egeli Kadın Girişimciler 15 Mayıs’ta Kuşadası’nda buluşuyor Ege bölgesinde bulunan kadın girişimciler, Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda 15 Mayıs 2024 tarihinde Kuşadası’nda buluşuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Ege Bölgesinin Kadın Girişimcilerini Kuşadası’nda ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi ve kadınların ekonomik hayatta aktif olmalarını her zaman desteklediklerini belirterek “Odamız Yönetiminde ve Meclisimizde kadın yöneticilerimizle birlikte çalışıyoruz. 15 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz bu organizasyonumuzun da bölgedeki iş kadınlarına fayda sağlayacağını düşünüyorum” Dedi. Akdoğan; aynı zamanda Aslı Şafak ve Adviye Bergemann gibi iki önemli ismin konuşmacı olarak katılacağı programda, sektörel yuvarlak masa görüşmeleri olacağını da söyledi. Turizm, sağlık, yeme-içme sektörü, taşımacılık, emlak, el sanatları gibi pek çok sektörde bir araya gelecek olan kadınların, bölgesel olarak tanışma ve network ağlarını geliştirme fırsatı bulabilecekleri “Egeli Kadın Girişimciler Buluşuyor” konulu etkinliğe, bölgede iş hayatında aktif olan tüm kadınları davet etti. Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda gerçekleşecek olan programda, sektörel toplantılar kısmında katılımcı sayısı sınırlı olduğundan 9 Mayıs 2024 tarihi, mesai bitimine kadar Kuşadası Ticaret Odası ile irtibata geçilmesi gerekiyor.