EĞİTİM - 20 Mart 2018 Salı 16:54

ESOGÜ 11. Beyin Bilgi Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

A
A
A
ESOGÜ 11. Beyin Bilgi Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı ile ESOGÜ Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOGEM)’nin birlikte düzenlediği Beyin Farkındalığı Haftası 2018 etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 11.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı ile ESOGÜ Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOGEM)’nin birlikte düzenlediği Beyin Farkındalığı Haftası 2018 etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 11. Beyin Bilgi Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


ESOGÜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Konferans Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Arslantaş, öğrencilere seslenirken işini severek yapanların çalışmak zorunda kalmayacaklarını ve çalışmanın onlara yaşamın doğal akışı gibi geleceğini belirtti ve kendisinin de işini hep severek yaptığı için hayatı boyunca hiç çalışmak zorunda kalmadığını söyledi. Hekim olma hikayesini ve sonrasında yaşadıklarını da kısaca anlatan Prof. Dr. Ali Arslantaş, Hekim ve Beyin Cerrahı olmaktan, Eskişehir’de yaşamaktan ve ESOGÜ’de görev yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Ali Arşlantaş konuşmasını “İyi ki geldiniz, iyi ki varsınız. Umarım bu konuşmalarım geleceğin genç doktorlarına bir ışık olur. Bir kişiyi bile hekimliğe kazandırabilirsek ne mutlu bize. Hepinize başarılar diliyorum” sözleriyle tamamladı.


Tören, Yarışma Koordinatörü, ÇOGEM Müdürü ve ESOGÜ Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhan Esen’in, hazırlık döneminden gerçekleşmesine kadar tüm aşamalarıyla yarışmayı anlattığı sunumuyla devam etti. Beyin Bilgi Yarışması’nın temel amacının lise öğrencilerine beynin fonksiyonları, beyin sağlığı, beyin araştırmalarını tanıtmak, gençleri üniversite ortamıyla tanıştırarak araştırmacılığa yöneltmek ve gençlerin enerjilerini belli bir hedefe yöneltmek olduğunu belirten Prof. Dr. Ferhan Esen, yarışmanın Türkiye’de tek olma özelliğini koruduğunu ve dünyada 2018 yılında düzenlenen 155 yarışmadan biri olduğunu söyledi. Yarışmaya Eskişehir’den 24, Eskişehir dışından ise 2 lisenin katıldığını belirten Prof. Dr. Ferhan Esen, 56 kız ve 21 erkek öğrenciye toplam 32 Biyoloji öğretmeninin rehberlik ederek yarışmaya hazırladığını kaydetti. Prof. Dr. Ferhan Esen yarışmaya destekleri için ESOGÜ Rektörlüğü, Tıp Fakültesi Dekanlığı, Eskişehir Valiliği, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sponsor firmalar ve emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.


Konuşmaların ardından 11. Beyin Bilgi Yarışması’nda ilk 5 dereceyi alan öğrencilere ödül ve teşekkür belgeleri verildi. Daha sonra derece alan okulların müdürleri ve Biyoloji öğretmelerine teşekkür belgeleri takdim edildi. Destekçi firmaların temsilcilerine teşekkür belgelerinin verilmesiyle devam eden tören, destekçi firma temsilcilerinin dereceye giren öğrencilere hediyelerini vermesi ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Öğrenciler sıfır atık için bir araya geldi Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, “ENM306 Fabrika Yerleşim ve Tesis Planlama” dersinde, atıkların etkili bir şekilde yönetilmesi ve uygun altyapının oluşturulması amacıyla final projelerini geliştiriyor. Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrem Düzdar tarafından verilen 3. sınıf “ENM306 Fabrika Yerleşim ve Tesis Planlama” dersinde, Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından talep edilen Mobil Atık Getirme Merkezi Yer Seçimi, Atık Toplama Rotasyonu ve Geçici Atık Depolama Merkezi Yerleşim Planlaması sorunlarına bilimsel çözüm geliştirmek üzere öğrenciler, Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü ile bir araya geldi. Mobil atık getirme merkezi yer seçiminde, kampüs içinde atıkların çevresel etki, erişilebilirlik, toplumun ihtiyaçları ve yasal düzenlemeler gibi faktörler gözüne alınarak belirli bölgelerde güvenli bir şekilde ayrıştırılarak toplanması hedefleniyor. Atık toplama rotasyonunda atık toplama araçları için yakıt, sorumlu personel içinse zaman ve efor tasarrufu sağlanması, öğrencilerin ulaşılması hedeflenen diğer proje konusu olarak yer alıyor. Geçici depolama alanlarının tasarımında, atıkların geçici olarak depolanacağı alanlar, depolama şartları ve diğer çevresel gerekliliklere uygun şekilde tasarlanacak olup, atıkların sınıflandırılması, etiketlenmesi ve düzenli olarak boşaltılması gibi faktörler göz önünde bulunduruluyor. Bu çalışmalar ile Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü ile Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri akademik iş birliği halinde sıfır atık uygulamaları için çözüm önerileri geliştirecek ve Düzce Üniversitesi öğrencileri kampüste gerçekleştirilmekte olan sıfır atık uygulamalarında önemli bir yer edinecek.