- 18 Mayıs 2018 Cuma 10:56

Rektör Gündoğan’ın 19 Mayıs mesajı

A
A
A
Rektör Gündoğan’ın 19 Mayıs mesajı

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


Rektör Gündoğan mesajında, “Mübarek ramazan ayını idrak ettiğimiz günlerde yakın coğrafyamızın içinde bulunduğu can yakıcı durum, esarete boyun eğmeyen milletimizin emaneti olan bağımsızlık şuurunun ne kadar kıymetli olduğunu gösterir niteliktedir. Tarihte görülmemiş bir zaferle taçlandırdığımız bağımsızlık mücadelemiz, bütün sömürülen ve ezilen milletlere sönmeyecek bir umut aşılarken, hiç tereddüt etmeden mazlumların yanında yer alan aziz milletimiz, mirasçısı olduğu geleneği devam ettirdiğini bütün dünyaya ilan etmektedir. Felaketin eşiğine geldiği düşünülen milletimizin yazdığı kurtuluş destanı bizler için iftihar vesilesi olmayı sürdürürken ülkemizin karşı karşıya olduğu zorlukları aynı millî şuurla bertaraf etmekteyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiğimiz bağımsızlık mücadelemizin ilk adımının 99. yıldönümünde bize düşen, geleceğimizin mimarı olacak yeni nesilleri yetiştirirken istiklal mücadelemize temel teşkil eden birlik ve beraberlik şuurunu onlara yol gösterici kılmaktır. Bu düşüncelerle bütün gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı can-ı gönülden kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız için mücadele eden bütün kahramanlarımızı rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tolunay Kafkas: "4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Antalyaspor galibiyetiyle ilgili, "Kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştığı Antalyaspor’u 4-1 mağlup etti. Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Maçta pozisyon hataları yaptıklarına değinen Kafkas, "Çok stresli ve gergin maçlar oynuyoruz. Her maç final havasında. Bu oyun daha önceki maçlara göre istediğimiz gibi değildi ama sonuç önemli. Özellikle bizim takımın pres gücü yüksekti. Bunun da nedenleri var tam anlamıyla yapamadık. Sakat oyuncularımızın yeni yeni dönmesi. Bazı pozisyon hataları yaptık. Oyunun belli bölümünde topu rakibe bırakıp kontrol etmeye çalıştık. Aslında oyun planımızın içerisinde yoktu ama plan değişikliğine gittik. Sonuçta kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum. Antalyaspor ve Sergen Hocaya da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. "Her maçı kazanabilecek güçte takımız" Gelecek hafta deplasmanda karşılaşacakları Kayserispor ve ligin kalan bölümüyle ilgili Kafkas şunları söyledi: "Kayseri’de kazanmak istiyoruz. Bizim şöyle bir avantajımız var; son 4 haftaya girerken yükselişimiz var. Hem sonuç olarak hem oyun olarak. Eğer bunu artıya çevirebilirsek her maçı kazanabilecek güçte takımız. Ligde 37-38 ve 40 puanlar tehlikede olduğunu düşünüyorum."