GENEL - 15 Ocak 2019 Salı 20:31

Rektör öğrencilerle kartopu oynadı

A
A
A
Rektör öğrencilerle kartopu oynadı

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, öğrencilerle kartopu oynadı.


Eskişehir’de öğle saatlerinde başlayan kar yağışı şiddetini giderek arttırdı. Etkili olan kar yağışı, kısa sürede kentin tamamına yakınını beyaza bürüdü. Bu durumu değerlendiren Anadolu Üniversitesi öğrencileri de Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ile kartopu oynadı. Üniversitenin sosyal medya hesabından yapılan duyurunun ardından Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi önünde toplanan öğrenciler, burada bir süre Rektör Çomaklı ile kar savaşı yaptı. Rektör Çomaklı’nın yanı sıra kartopu savaşına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, rektör danışmanları, akademisyenler de katıldı. Kartopu savaşının ardından Rektör Çomaklı, öğrencilerle bir süre sohbet etti.



"Öğrencilerimizle tatil öncesi beraber olalım istedik"


Aslen Erzurumlu olduğunu hatırlatan Rektör Çomaklı, “Kar birden yağdı. Bunun tadını çıkarmak lazım. Erzurum’da kar 3-4 ay yerde kalıyor ama burada hemen eriyor. Öğrenciler de sınavlarının son günlerini yaşıyor. Kartopu savaşı ile hırslarını benden aldılar. Belli ki sınavlarda zor sormuşuz. Öğrencilerimizle tatile çıkmadan beraber olalım istedik. Sağ olsun onlar da kırmadı. Gayet güzel oldu” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda” Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikada çıkan yangınla ilgili olarak “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Kahramanmaraş’ta ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikadaki alanda incelemede bulunan Başkan Görgel, yetkililerden bilgi alıp fabrika sahiplerine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangının büyük bir bölümünün kontrol altına alındığını ifade eden Başkan Görgel, “Burası büyük bir mobilya fabrikası, bize gelen ihbarın ardından kısa sürede gelip yangını söndürmeye çalışıyoruz. Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Kimyasal maddelerin de olduğu için yangının söndürmek kolay değil. Gerçekten arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalışıyor. Biraz önce kum ocağı atölyemizde kaza meydana geldi, bir kardeşimiz canımız vefat etti. Ne yazık ki zor bir gece geçiriyoruz. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Başkan Görgel, yangın söndürme çalışmalarına itfaiye daire başkanlığının ekiplerinin yanı sıra orman bölge ve emniyet teşkilatının da destek verdiğini ifade etti.