EĞİTİM - 14 Şubat 2020 Cuma 12:36

BEBKA’dan Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine mali destek

A
A
A
BEBKA’dan Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine mali destek

Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında “Yenil Nesil Endüstri 4.

Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında “Yenil Nesil Endüstri 4.0 ile Yetişiyor Projesi” için destek almaya hak kazandı.


İmza törenine BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adına Okul Müdürü İlhami Can, Proje Koordinatörü ve Bilişim Alan Şefi Alper Otuzoğlu ve İdari Mali İşlerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Mithat Ataş katıldı. İmza töreninde konuşan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, “Çok değerli hocalara, yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bizler onlarla birlikte bir proje hazırlık sürecini yaşadık ve gerçekten ciddi bir emek sarf ettiler, değerlendirme kriterlerini sağladılar ve projelerini uygulamaya başlıyorlar. Amacımız ülkemizde mesleki eğitimin iyileştirilmesi, daha iyi noktalara getirilmesi. Tabi burada ülkemizin en büyük hedefi, nitelikli insan kaynağıyla kaliteli ve yüksek teknolojili ürünler geliştirilmesi. Bu teknolojik ürünleri geliştirecek olanlar da tabii ki meslek liselerinde ağırlıklı olarak yetiştiriliyorlar. Artık teknoloji değişiyor, gelişiyor ve bu gelişen teknolojiler doğrultusunda da okullarımızın da altyapılarının iyileştirilmesine ihtiyaç vardı. Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı ^’Yeni Nesil Endüstri 4.0 ile Yetişiyor Projesine bizler de Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) olarak Mali destek vererek inşallah bu anlamda bir katkı koyacağımızı ümit ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de daha yakın iş birliğine devam edeceğiz" dedi.



Bilişim alanındaki eksikler giderilecek


Projenin onaylanmasının mutluluğunu dile getiren Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlhami Can ise “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, BEBKA Genel Sekreterliğimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Kendileri bizlere her konuda yardımcı oldular. Hayata geçirilecek projemiz sayesinde okulumuzun bilişim alanındaki birçok eksiği giderilecek ve öğrencilerimizin daha donanımlı yetişmesi sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.


Düzenlenen imza töreni neticesinde, “Yenil Nesil Endüstri 4.0 ile Yetişiyor Projesi’yle Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplam 469 bin 203 TL destek almaya hak kazandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Avrupa Kayserili İşverenler Birliği’nden Başkan Büyükkılıç’a ziyaret Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) yeni yönetimi, Kurucu Genel Başkan Ali Hızar’ın talebi doğrultusunda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti. Avrupa’da yaşayan yaklaşık 400 bin Kayserili’nin sesi olma misyonunu üstlenen AKİB yönetimi, Başkan Büyükkılıç’ın Kayseri’ye ve Kayserililere sunduğu hizmetlerden duyulan memnuniyeti dile getirdi. Heyet, Başkan Büyükkılıç’ın Avrupa’daki Kayserili gurbetçiler tarafından büyük bir sevgi ve takdirle karşılandığını belirterek, başarılarının daim olmasını temenni etti. Ziyarette ayrıca, Kayseri Saat Kulesi’nin Avrupa’da yaşayan Türklere yönelik bir hizmet ofisi olarak büyük ilgi gördüğü vurgulandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yurt dışında yaşayan hemşehrilere gösterdiği yoğun ilgi ve destekten dolayı teşekkür eden heyet, çok sayıda vatandaşın bu hizmetlerden faydalandığını ifade ederek Saat Kulesi’nin önemine dikkat çekti. Ziyarete; Avrupa Kayserili İşverenler Birliği İkinci Başkanı Yeşim Akpınar, Genel Başkan Yardımcısı Av. İsmet Özkara, Genel Sekreter Halil İbrahim Korkmaz, Türkiye Hukuk Komisyonu Sorumlusu Başkanı Av. Mustafa Talha Er ve AKİB Kayseri Temsilcisi Ömer Faruk Kırmızıtaş katıldı. Heyet, nazik ev sahipliği dolayısıyla Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkürlerini iletti.
Sinop Türkeli’de Zimari Göleti temizlenecek Sinop’un Türkeli ilçesinde hem içme suyu hem de tarımsal sulama açısından büyük önem taşıyan Zimari Göleti’nin dip temizliği için harekete geçiliyor. Ayaz Köyü sınırlarında bulunan Zimari Göleti’nde incelemelerde bulunan Türkeli Kaymakamı Cezmi Kandemir, vatandaşların uzun süredir dile getirdiği taleplerin karşılık bulacağını söyledi. İncelemelerin ardından köy halkıyla bir araya gelen Kandemir, göletin mevcut durumuna ilişkin yapılan değerlendirmelerin ardından gerekli girişimlerin başlatıldığını ifade etti. Köy sakinleri, göletin dip temizliğinin yapılmasıyla birlikte suyun hem içme suyu hem de tarımsal sulamada kullanılmasını talep ederken, bu taleplerin olumlu karşılandığı belirtildi. Yapılan görüşmeler sonucunda Devlet Su İşleri Samsun Bölge Müdürlüğü ile temas kurulduğu, teknik açıdan dip temizliğinin mümkün olduğu bilgisinin alındığı aktarıldı. Planlamalar kapsamında, gölet suyunun Ayaz köyü başta olmak üzere çevredeki 9 köye içme suyu olarak verilmesi hedefleniyor. Ayrıca gölet alanında bulunan ağaçların kesilerek, Zimari Göleti’nin uzun vadede sağlıklı ve sürdürülebilir bir içme suyu kaynağına dönüştürülmesi gerektiği vurgulandı. Sürecin kaymakamlık, belediye ve ilgili kurumlar tarafından yakından takip edileceği bildirildi. İncelemelere Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, İl Genel Meclis Üyeleri Nihat Demircan ve Asım Can ile Ayaz Köyü Muhtarı Ali Bahadır da katıldı.