- 04 Ağustos 2020 Salı 10:40

Eskişehir Babalar Platform’dan ‘her türlü şiddete hayır’ kampanyası

A
A
A
Eskişehir Babalar Platform’dan ‘her türlü şiddete hayır’ kampanyası

Eskişehir Babalar Platformu ‘her türlü şiddete hayır’ kampanyası başlattı.

Eskişehir Babalar Platformu ‘her türlü şiddete hayır’ kampanyası başlattı.


Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Alan, ‘her türlü şiddete hayır’ ile ilgili kampanya başlattıklarını açıklayarak ‘’Babalar Platformu olarak şiddetin her türlüsüne karşıyız. Ülkemizde en çok çocuklar, kadınlar, engelliler ve yaşlılar çeşitli şiddet türlerine maruz kalmaktadır. Özellikle aile içindeki şiddet hem aile yapılarımızı hem de şiddete uğrayana ve şiddet uygulayana en çok da şiddete şahit olan çocuklarımızı olumsuz etkilemektedir. Biz Eskişehir ilgili Babalar Platformu olarak; artan şiddet olaylarının sorunlarını giderecek çözümler üretilmesini yetkililerden bekliyoruz. Sevgimizde; şiddetin yer olmadığını ve her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu daha yüksek sesle söylemeye devam edeceğimizi beyan ederiz’’ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Çorum Valisi Dağlı: “Ormanlık alanlarda piknik yapmayalım, ateş yakmayalım, ormanlarımızı koruyalım” Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Çorumlularla seslenerek, “Ormanlık alanlarda piknik yapmayalım. Ateş yakmayalım. Ormanlarımızı koruyalım” dedi. Çorum Orman İşletme Müdürlüğü tarafından insan atıklarından kaynaklı orman yangınlarının önlenmesi amacıyla hayata geçirilen “Orman Benim” projesi çerçevesinde çevre temizliği yapıldı. Kampanyada orman yangınlarının önlenmesi için Sanayi Sitesi yanında bulunan ormanlık alanın içi ve bitişiğindeki yol kenarlarındaki çöpler temizlendi. Etkinliğe katılan Çorum Valisi Zülkif Dağlı, Türkiye genelinde öğrenciler, gönüllüler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ormanlarda temizlik yapıldığını söyledi. Yaz sezonuna girildiğine dikkat çeken Vali Dağlı, bu dönemde çıkan orman yangınlarına dikkat çekti. “Ülkemizde önceki yıllarda orman yangınlarıyla nasıl mücadele verildiğini ve yeşil canlarımızın nasıl yandığını biliyoruz” diyen Dağlı, “Amacımız ormanlarımızda yangın çıkmaması. Orman yangınlarında önleyici tedbirler çok önemli. Çorum’da da topraklarımızın yüzde 38’i ormanlarla kaplı. Bu azımsanmayacak rakam. Son 20 yılda da 94 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Fidanlarımız yetişiyor. Bu fidanlarımız ve ormanlarımızı korumakla yükümlüyüz. Çocuklarımızın bilinçlendirilmesi, halkımızın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi gerekiyor” dedi. Ormanlara giriş yasağının yakında başlayacağını hatırlatan Dağlı, “Belirli zamanlarda ormanlarımızın içine girmek, piknik yapmak, ateş yakmak yasak. Ormanlarımıza girilmemesi, ateş yakılmaması ve korunması gerekiyor. Aksi takdirde ne denli büyük yangınlara maruz kaldığımızı biliyoruz. Amacımız, bu konuda bilgilendirmek, bilinçlendirmek, farkındalık oluşturmak. Asıl çağrım Çorumlu hemşehrilerimize, kesinlikle ormanlık alanlarda piknik yapmayalım. Ateş yakmayalım. Ormanlarımızı koruyalım. Aksi takdirde yeşil canlarımız ve yeşil vatanımızın ne denli tehlikelere kaldığını biliyoruz. Onları koruyacağız. Bunun mücadelesini hep birlikte vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Bolu Alevlerle mücadeleye güç katacaklar Bolu’da orman yangınlarıyla mücadelede gönüllü olarak yer alacak köylülere eğitim verildi. Muhtemel orman yangınında alevlerle mücadeleye güç katacak vatandaşlar, müdahaleyi nasıl gerçekleştireceklerini uygulamalı şekilde öğrenildi. Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında yer alan orman köylerinde, toplumu orman yangınları konusunda bilinçlendirmek amacıyla başlatılan gönüllü uygulamasına dahil olan vatandaşlara eğitim faaliyeti düzenlendi. Aladağ Orman İşletme Müdürlüğünce düzenlenen teorik ve uygulamalı eğitim, Pelitçik köyünde yapıldı. İşletme Şefi İlker Mali tarafından verilen eğitimlere Gövem, Kuzfındık, Pelitçik, Saccılar ve Sebenardı köylerinden toplam 35 kişi katıldı. Eğitimde, orman yangınları hakkında genel bilgilendirme, yangınlarla mücadele yöntemleri, kullanılan araç ve gereçler, kişisel koruyucu donanımlar ve iş güvenliği konularında bilgiler verildi. Yangın öncesi ve sonrasında yapılacakla hususların aktarılmasından sonra katılımcılara su tankerlerinin nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak anlatıldı. Orman yangınlarının söndürülmesinde en etkili müdahalenin yer ekipleri tarafından yapıldığını ifade eden yetkililer, muhtemel orman yangınları ile mücadelede yer ekiplerine katılacak ve destek olacak orman yangınları gönüllüsü vatandaşların eğitimlerinin, belli aralıklarla yıl boyunca devam edeceği belirtti.
İstanbul İş dünyası üçüncü kez Almanya’da Ekonomi yayıncılığındaki gücünü yurt dışına taşıyan Türkiye’de İş Dünyası dergisi, “Almanya’da İş Dünyası”nın 3’üncü sayısı ile okurlarıyla buluştu. Çıkardığı özel sayısının buluşmasını Düsseldorf’da gerçekleştirecek olan dergi, 5 Mayıs Pazar günü Almanya’da, Türkiye’yi temsil eden iş insanlarını buluşturacak. Türkiye’de İş Dünyası dergisi, Almanya özelinde çıkardığı ve buluşmalarını düzenlediği özel sayısıyla ününü yurt dışına taşıdı. Almanya yolculuğuna 2022 yılında Köln ile başlayan dergi, ekonomi yayıncılığına da yeni bir soluk getirmiş oldu. Yılda bir kez çıkan ve Almanya’daki iş dünyasının nabzını tutan derginin buluşması bu kez Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Türkiye-Almanya Temsilcisi Kemal Şahin’in ev sahipliğinde yapılacak. Söz konusu bulaşmada, Almanya’daki Türk yatırımcılar ile Türkiye’den Almanya’ya yatırım yapmayı planlayan iş insanları ve bu konuda onlara yardımcı olan ticaret elçileri aynı çatı altında bir araya gelerek ortak akıl üretecekler. Özel sayıda neler var? Derginin özel sayısında üç önemli diplomat yer aldı. İki ülke arasında kültürel etkileşimi teşvik ederek karşılıklı anlayışı artırmayı amaçlayan Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul ve Köln Başkonsolosu Turhan Kaya güçlü ticaret bağlarımıza değinerek, Türk toplumunun Almanya için vazgeçilmez olduğunu anlattı. Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletinin Türk firmalarına sunduğu fırsatları ve eyaletteki yatırım ortamını NRW.Global Business Türkiye Temsilcilik Müdürü Dr. Adem Akkaya paylaşırken, Türkiye’nin Alman yatırımcılar için nasıl fırsatlar barındırdığını İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç masaya yatırdı. Hazırlamış olduğu dosya konusuyla bir kez daha sürdürülebilirliğin önemine değinen dergi, geleceğimiz için kritik bir rol üstlenen hidrojeni ayrıntılarıyla ele aldı. Ve bu sayıda birçok başarı hikâyesi daha gün yüzüne çıktı. Medipol’den Bentaş Bentonit’e, Yayla’dan Gizil’e, Peker Holding’den Tosyalı’ya kadar birçok başarının bugünlere nasıl ulaştığı yine Almanya’da İş Dünyası dergisinin son sayısında!