ASAYİŞ - 16 Ekim 2020 Cuma 19:21

Eskişehir’de bin 22 iş yeri denetlendi

A
A
A
Eskişehir’de bin 22 iş yeri denetlendi

Eskişehir’de Korona virüs salgını (Covid-19) ile mücadele kapsamında “Sağlık İçin Hepimiz İçin” denetimlerinde toplam bin 22 iş yeri ve nokta denetlendi.

Eskişehir’de Korona virüs salgını (Covid-19) ile mücadele kapsamında “Sağlık İçin Hepimiz İçin” denetimlerinde toplam bin 22 iş yeri ve nokta denetlendi.


Eskişehir genelinde Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında güvenli mesafeyi korumak, maske kullanımı ve virüsün bulaşıcılığının etkisini azaltması amacıyla “Sağlık İçin Hepimiz İçin” denetimleri yapıldı. Bu kapsamda; 4 AVM, 147 berber/kuaför salonu, 4 bilardo salonu, 16 çay bahçesi, 18 dernek lokali, 1 hamam, 12 internet kafe, 139 kahvehane/kıraathane, 164 lokanta, 1 lunapark, 28 düğün/nikah yeri, 25 konaklama merkezi, 8 pazaryerinde, bin 131 pazar tezgahı, 34 park/bahçe ve piknik alanı, 1 tiyatro salonu, 8 spor salonu, 2 otogar, 63 ticari taksi, 61 toplu taşıma aracı, 68 şehirler arası toplu taşıma aracı, 82 market, 19 cami, 3 kültür merkezi, 25 tramvay seferi, 4 ganyan bayi, 1 halı saha, 7 kasap olmak üzere toplamda bin 22 işyeri/nokta kontrol edilmiş, 7 işyerinde genelge aykırılık tespit edildi.


Yaya devriyelerce 831 şahıs maske konusunda uyarıldı, maske takmayan 3 şahsa ise idari işlem yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye’de buluştu Fethiye’de ikisi bir arada gerçekleştirilen 9. Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansları (ICQMT2024) başladı. 9. Uluslararası Süperiletkenlik Manyetizma Konferansı (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansı (ICQMT2024) Fethiye’de başladı. Ölüdeniz Mahallesi’nde düzenlenen konferanslara dünyadaki ünlü fizikçiler katıldı. Konferansa Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve 55 ülkeden yaklaşık 800 kişi katıldı. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gencer Başkanlığı’nda gerçekleşen konferans açılışında küresel ısınmaya dikkat çekildi. Prof. Dr. Ali Gencer konuşmasında, “Konferansımızın asıl amacı, küresel iklim değişikliği ve bunun dünyamıza getireceği değişiklikleri önlemek üzere uluslararası bir çabanın ürünü olarak ortaya çıkan yeni teknolojilerin tartışılmasıdır. Dünyanın ortalama sıcaklığı artışı eğer kontrol altına alınamazsa hem ülkemiz hem de dünya açısından gerçekten yaşanamaz bir yer olacak. Ülkemizin uluslararası başlattığı çabalara bir destek olsun diye akademik bir bakış açısıyla gelişmeleri tartışacağız. Ülkemizin bu coğrafyada daha yaşanabilir bir ülke olması için yeni teknolojilerin geliştirilmesi kaçınılmaz. Bunun için Türkiye’nin pozisyon almasına ve yükseltmesi konularını teknik açıdan bu konferansta değerlendirmiş olacağız. Katılım oldukça yüksek” ifadelerini kullandı.