YEREL HABERLER - 14 Ocak 2012 Cumartesi 10:32

ACIBADEM ESKİŞEHİR GÖGÜS HASTALIKLARI UZMANI DR. NESLİHAN TARAKÇI:

A
A
A
ACIBADEM ESKİŞEHİR GÖGÜS HASTALIKLARI UZMANI DR. NESLİHAN TARAKÇI:

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihan Tarakçı, veremsiz bir hayatın mümkün olacağını söyledi.
Verem ile ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Tarakçı, Verem’in, asıl olarak akciğerlere yerleşen ancak kan ve lenf yoluyla tüm vücuda dağılabilen, bulaşıcı ve iltihabi bir hastalık olduğunu belirtti.
Dr. Trakçı Veremden korunma yollarını şöyle anlattı; "Veremden korunmanın en etkili yolunu, hastalığın erken teşhisi ve başarılı tedavisi oluşturuyor. Ülkemizde doğumdan sonra 2-3 ay içinde uygulanan ve zorunlu bir aşı olan BCG aşısı, özellikle çocukları verem hastalığından koruyor. Mikrop çıkaran hasta ile aynı evde yaşayanlar, özellikle çocuklar için koruyucu tedavi veriliyor. Verem hastalarının dikkat etmesi gereken en önemli şey; hekiminin önerdiği şekilde ilaçlarını düzenli ve kesintisiz kullanmaları, kontrollerini aksatmamalarıdır. Ayrıca beslenmelerine dikkat etmeleri, çevrelerini ve kendilerini koruyacak tedbirleri almaları da çok önemli. Ülkemizde verem, bu yüzyılın ilk yarısında çok salgındı ve bir numaralı ölüm nedeniydi. Yürütülen yoğun verem savaşı çabaları sonucunda durum değişti. Verem artık önemli bir ölüm nedeni değil. Fakat Türkiye’de 10-20 milyon arası bir nüfusun enfekte olduğu, yani vücutlarında verem mikrobu bulunduğu tahmin ediliyor. Bu insanların yüzde 5-10’unun yaşamlarının bir döneminde verem hastası olması bekleniyor......"
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Egeli Kadın Girişimciler 15 Mayıs’ta Kuşadası’nda buluşuyor Ege bölgesinde bulunan kadın girişimciler, Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda 15 Mayıs 2024 tarihinde Kuşadası’nda buluşuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Ege Bölgesinin Kadın Girişimcilerini Kuşadası’nda ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi ve kadınların ekonomik hayatta aktif olmalarını her zaman desteklediklerini belirterek “Odamız Yönetiminde ve Meclisimizde kadın yöneticilerimizle birlikte çalışıyoruz. 15 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz bu organizasyonumuzun da bölgedeki iş kadınlarına fayda sağlayacağını düşünüyorum” Dedi. Akdoğan; aynı zamanda Aslı Şafak ve Adviye Bergemann gibi iki önemli ismin konuşmacı olarak katılacağı programda, sektörel yuvarlak masa görüşmeleri olacağını da söyledi. Turizm, sağlık, yeme-içme sektörü, taşımacılık, emlak, el sanatları gibi pek çok sektörde bir araya gelecek olan kadınların, bölgesel olarak tanışma ve network ağlarını geliştirme fırsatı bulabilecekleri “Egeli Kadın Girişimciler Buluşuyor” konulu etkinliğe, bölgede iş hayatında aktif olan tüm kadınları davet etti. Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda gerçekleşecek olan programda, sektörel toplantılar kısmında katılımcı sayısı sınırlı olduğundan 9 Mayıs 2024 tarihi, mesai bitimine kadar Kuşadası Ticaret Odası ile irtibata geçilmesi gerekiyor.